A început evenimentul Design Week Paris

Este un eveniment deosebit de important, nu numai pentru că este la Paris, una dintre capitalele designului şi modei dar şi pentru că, într-un fel, înlocuieşte unul dintre cele mai importante evenimente din domeniul designului de interior şi mobilierului, târgul Maison&Objet, ediţia din septembrie, anulat în acest an din cauza pandemiei de Coronavirus. Organizatorii Design Week Paris dar şi designerii au ţinut cont de acest lucru şi au conceput o ediţie cu totul specială care se desfăşuară pe parcursul a două săptămâni, până pe 17 septembrie.

Lansări de colecţii noi şi conferinţe online

Cu această ocazie se vor lansa colecţii noi de decoraţii, accesorii, mobilier, artă şi fashion realizate de designeri şi artişi în vogă şi se vor organiza nu mai puţin de 26 de conferinţe online, câte două pe zi, la care participă 60 de experţi în domeniul designului interior, arhitecturii, designului de obiect, lifestyl-ului, sociologiei şi gastronomiei. Temele abordate în cadrul conferinţelor sunt extrem de interesante şi incitante. Acestea pot fi vizionate bineînţeles şi din România de către cei interesaţi

Enumerăm câteva dintre titlurile conferinţelor. Mobilierul şi designul interior sustenabile, Cum va arăta biroul de mâine, Artizani şi designeri – aceleaşi obiective, aceleaşi provocări, Anticiparea nevoilor de consum după  Covid-19, Aventura gastronomică italienească, Neovintage şi obiectele second hand, noi vectori pentru branduri, Inspiraţie africană în designul de interior.

Itinerar de design

O noutate în ceea ce priveşte ediţia din acest an a evenimentului Design Week Paris este organizarea pentru prima dată a unui itinerar de design. Conceput de revista AD, acest tur este o invitație de a descoperi mobilier inovator. Au fost luate în considerare puncte de design în care se regăsesc piese realizate de 24 de designeri de interior tinere talente sau consacraţi. Creativitatea, inovația și expertiza sunt conceptele cheie din spatele acestui itinerar. Designul oscilează între pionierul Liaigre, vedete precum India Mahdavi, Charles Zana, Tristan Auer și noi stele precum Laura Gonzalez, Bernard Dubois și Duo David / Nicolas.

Cu ocazia evenimentului Design Week Paris au fost identificate şi unele piese de mobilier considerate a fi stele. Una dintre acestea este din colecţia Ginger by Sandra Benhamou_

În calitate de colecționar experimentat și fan absolut al maeștrilor italieni de design – Ettore Sottsass, Gio Ponti și Gino Sarfatti – Charles Zana exemplifică căutarea unui anumit șic subtil, liniar, cu referințe vintage. Deschiderea  showroomului său, amplasat în inima unei curți fermecătoare din arondismentul 6, oferă o oportunitate reală de a fi scufundat în modul în care este creat un spațiu și de a descoperi mobilierul pe care îl creează.

Concept storuri şi buticuri de design în inima Parisului

Chiar în apropiere, galeria Bruno Moinard afișează mobilier atemporal, simplu și multifaţetat. Piesele din această colecţie se pot combina cu spațiile clasice, precum și cu tot ce este ultramodern.

Glamourul cosmopolit al Indiei Mahdavi, “regina culorilor”, nu are nevoie de nicio prezentare. Aceasta și-a deschis al treilea showroom la începutul acestui an. Este un spațiu rezervat exclusiv colaborărilor, edițiilor limitate și proiectelor de orice natură. Invitații ei speciali sunt Crafties, Mériguet-Carrère, Maximillien Pellet și Chris Wolston.

Showroomul Vincent Darré ©DR Charles Zana ©Marc Chatelard

În spațiul său de prezentare, designerul Vincent Darré își prezintă stilul său teatral, influenţat de Cocteau și de  Dali. Aici se prezintă și cea mai recentă colecție de covoare concepute pentru Toulemonde Bochart.

În apropiere, duetul francez Oitoemponto prezintă în magazinul Piasa noile realizări. Este o selecție de mobilier și accesorii de artă decorativă din secolul XX.

Laura Gonzalez, numită printre designerii anului trecut,  își lansează colecția de mobilier cu Dedar. Locaţia este în showroomul de pe strada  Bonaparte cu aromă Saint-Germain. Este adus un omagiu texturilor și efectelor mixte într-o gamă de alb și tonuri crem.

Imagini din bouticul Gilles & Boissier ©DR Galerie Stéphanie Coutas ©Francis Amiand

Duoul Gilles & Boissier prezintă în apartamentul/buticul lor de pe Avenue Montaigne o serie unică de mobilier. Alături de aceasta, lucrări de artă de la Christian Astuguevieille, Christophe Charbonnel, François Houtin și Lauren Collin.

Pe un alt bulevard din zona Triangle d’Or, Stéphanie Coutas și-a înființat prima galerie. Aici este expusă linia sa de mobilier de lux din bronz și marmură

Showroomul Pinto Paris ©Jacques Pépion

Turul maeştrilor de decor nu ar fi complet fără o vizită la Pinto Paris și Maison Pouenat. Aceştia cultivă expertiza neprețuită a meșteșugurilor fine franţuzeşti. Este o ocazie unică de a descoperi mobilier de artă unic. Deasemenea și colecții de veselă și accesorii în ediție limitată. Totul este realizat până la perfecţiune din cele mai fine şi rare materiale,