Beneficiarii, o familie de tineri, cu un copil, au încredinţat amenajarea apartamentului lor în suprafaţă de 89 metri pătraţi tinerei arhitecte de interior Ştefania Bobaru şi echipei sale VIM Studio. Aceştia au avut viziune şi au realizat echilibru între dorința clientului și idee. Au colaborat bine şi au comunicat pentru orice detaliu.
Beneficiarii și-au dorit o amenajare luminoasă, în stil contemporan, care să iasă în evidență prin abundența de materiale în culori luminoase, accentuate cromatic și care să utilizeze la maximum volumul apartamentului pentru a spori capacitatea de depozitare. Aceste cerinţe au fost uşurate şi de faptul că apartamentul prezintă o înălţime peste medie a tavanelor, ceea ce sporește senzaţia de spaţialitate
Proiectul de amenajare
Punerea în operă a conceptului de amenajare propus de arhitecţii de la VIM Studio a fost îngreunată de limitarea cauzată de finisajele gata implementate și a poziționării aparatajului electric care nu a putut suferi modificări.
Echipa de arhitecţi a pus în centrul proiectului de amenajare focul – elementul primordial în jurul căruia s-au format nenumărate mituri și concepte. Acesta se transformă în cadrul amenajării și devine punctul central în jurul căruia au fost croite celelalte funcțiuni. Bucătăria, sursa focului, locul cald al casei, este relevată prin poziționarea sa centrală. Ea domină amenajarea și subordonează restul pieselor din camera de zi open-space.
Compartimentarea
Apartamentul este de tip decomandat, accesul în fiecare încăpere realizându-se prin utilizarea aceluiași spațiu de circulație. Spațiul este bine proporționat în ceea ce privește distribuția funcțională, cu o cameră de zi dominantă ca suprafață. În același timp, apartamentul se bucură de o generoasă terasă
Stilul amenajării
Amenajarea urmează direcția contemporană, scandinavă. Spațiul se bucură de suprafețe vitrate ample, permițând luminii naturale să inunde încăperile.
Preferate au fost culorile neutre, care potențează lumina naturală, accentuate prin inserții de materiale și texturi galben saturate. În amenajare domină culorile neutre din spectrul griurilor, accentuate cu galben în camera de zi, respectiv albastru marin în dormitor.
Pentru sporirea senzației de spațialitate, au fost croite piese de mobilier subtile. Aceasta ca prezență şi nu doar prin culoare, ci și prin materialitate. Astfel rafturile realizate pe structură metalică vopsită alb mat vin nu doar drept accent, dar și ca element tranzitoriu între funcțiuni. Pentru a amplifica capacitatea de depozitare, mobilierul a fost adus cât mai aproape de tavan.
Lumina
În același timp, texturi lemnoase se fac remarcate pe polițele plantelor și într-o placare aflată în spatele TV-ului, panou ce ascunde centrala termică. Canapeaua, generoasă ca spațiu, vine să accentueze vizual amenajarea și să o completeze armonios funcțional.
Direcția luminii și a culorilor plate accent a fost urmată și în dormitor. Aici galbenul saturat cedează privilegiul de culoare-accent albastrului marin. Acesta este prezent pe peretele decorativ (unde albastrul se îmbină cu note argintii ce conferă un aspect elegant), draperii și scaunul mesei de toaletă. Patul, deși amplu ca volum, nu are o prezență puternic marcată datorită notelor de griuri întunecate. În același timp, calitățile estetice ale unor piese de mobilier subtile ca prezență precum masa de toaletă au fost decelate prin utilizarea de texturi lemnoase – stejar. Demnă de a fi menționată este și masca-oglindă ce ascunde radiatorul și este indispensabilă mesei de toaletă.
Foto: Alexandru Prodan
You may also like
-
Nuanța Cinnamon Slate sau când stilul durabil întâlnește sensibilitatea modernă
-
Culoarea anului 2025, o nuanță bogată, un maro moale și cald
-
Design interior: ciocolată moca, caffe latte, latte macchiato sau capucino?
-
Noile colecţii GESSI aduc Haute Couture în băile contemporane din România
-
CLUB A 55 – EXPOZIȚIE EVENIMENT LA KULTURHAUS BUCUREȘTI
1 thought on “Amenajare luminoasă cu accente cromatice în stil contemporan”
Comments are closed.