429 Russel Hill Rd

Inspiraţie internaţională: design contemporan îmbinat cu tradiţii locale

Această reședință contemporană este situată în cartierul Forest Hill al oraşului Toronto din Forest Hill. Casa, situată pe un teren generos de 1700MP are o grădină şi o terasă de dimensiuni mari. Deasemenea se bucură de dotări importante, piscină şi o sală de SPA.

 Este un exemplu excelent al modului în care designul modern se poate combina  cu tradiţiile locale. În acelaşi timp, iese în evidență. Plăci mari de calcar Indiana și piatra algonquin de origine locală, ambele răspândite în tot cartierul, îmbracă pereții exteriori și baza casei.

Detalierea atentă a proiecțiilor de calcar din jurul ferestrelor creează un relief subtil. Acesta produce nuanțe și umbre care desparte planul pereților. Este o lecție preluată de la casele mai vechi din jur dar interpretată într-un mod contemporan.


Piatra locală folosită în construcţie şi finisare

Casa se cuibărește în peisaj. Baza de piatră algonquin reapare pe pereții grădinii. Acelaşi material sablat este folosit pentru pavaj și treptele largi care duc la intrarea din față. În spate, piatra algonquin îmbracă peretele din spate al piscinei, ceea ce oferă unitate înregului proiect.

Iluminat natural abundent

Lumina naturală inundă interiorul. Sala de mese grandioasă este iluminată de-a lungul lungimii sale de un luminator liniar. Ea se deschide în bucătărie printr-o serie de uși pivotante.

Un living având o mare înălţime şi ferestre pe trei laturi, ocupă partea din spate a casei.

O operă de artă de dimensiuni impresionante precum şi sfeşnice imprimă o atmosferă elegantă în stil clasic. Un perete continuu din sticlă dă spre un patio acoperit cu o consola pentru umbrire.

Taylor Smyth Architects și Cecconi Simone au colaborat la proiectarea casei cu idei inovatoare şi  interioarele sofisticate personalizate. Ca şi finisaje au fost folosite ecrane din bronz şi piatră percum şi lambriuri din lemn..

Lumina, texturile și culorile, materialele de calitate și proporțiile naturale ale casei, accesul la frumoasele privelişti exterioare, conexiunea cu exteriorul reprezintă atuurile acestei reşedinţe care poate fi astfel încadrată în categoria caselor rafinate. În plus, toate aceste caracteristici incită şi  creează un sentiment de deschidere.

Documentare şi foto: v2com