S-a vândut casa, fosta proprietate a lui John Lennon şi Yoko Ono, de la Palm Beach

Scoasă pe piaţă în luna mai la preţul de 47,5 milioane de dolari, casa ”de la mare”, cunoscută sub numele de „Billionaire’s Row” din Palm Beach, Florida,  care a aparţinut celebrului cuplu John Lennon  (Beatles)  şi Yoko Ono a fost vândută cu  suma de 36 de milioane de dolari.

Este o casă de plajă pe care cuplul a cumpărat-o în 1980, cu puțin timp înainte ca fostul Beatle să fie împușcat și ucis în afara casei sale din New York. Interesant este că cele două celebrităţi nu ar fi vizitat niciodată conacul de șapte dormitoare de pe malul oceanului înainte de a-l cumpăra. În schimb, au trimis oameni să le facă fotografii pentru a putea rămâne anonimi în timpul procesului de cumpărare.

După ce au achiziționat casa, aveau planuri de renovări majore, pe care Ono le-a finalizat în cele din urmă după moartea lui Lennon. Ea a vândut proprietatea în 1986 pentru 3,15 milioane de dolari.

Construcţie, stil, facilităţi

Living, una dintre zonele de relaxare din casă. Fotografie Andy Frame / Andy Frame Photography / Amabilitatea Christian Angle Real Estate

Construită inițial de arhitectul Addison Mizner în 1919, locuința în stil spaniol colonial, hacienda, cu deschideri vitrate mari are un exterior din stuc și plăci de teracotă.

Interiorul reședinței de 14.000 de metri pătrați păstrează încă un aer de opulență excesivă, cu detalii cum ar fi plafoane cu modele complexe şi grinzi din lemn în mai multe camere, numeroase candelabre și uși grandioase franceze care ocupă un întreg perete al sufrageriei.

Decorul este relaxant şi invadat de lumină, în tonuri moi, cu mai multe canapele, fotolii, măsuţe de cafea şi nelipsitul şemineu. Ambianţa este una de tip mediteranean.

Deasemenea, reşedinţa oferă o vedere frumoasă la piscină și ocean. Alte facilități ale proprietății includ un garaj cu trei mașini, două piscine, terenuri de tenis, acces la plajă și o cabană.

Pe lângă genealogia A-list a casei, există destul de mulți vecini celebri. Rod Stewart este unul dintre aceştia, iar cunoscutul scriitor (thrillere) James Patterson locuiește chiar alături.