Decor natural inspirat de crăciunițe

Dacă în timpul sezonului cald putem avea o legătură mai puternică cu natura prin grădină, terasă sau balcon, în timpul toamnei şi iernii, decoraţiile naturale ne aduc natura la interior. Tendinţa este către plante și materiale naturale ca accesorii potrivite pentru a oferi casei o atmosferă prietenoasă și confortabilă ce invită la relaxare.

Dacă în trecut, crăciuniţa, sau cum se mai cheamă Steaua Crăciunului, era roşie, acum se poate găsi inclusiv în multe alte culori. Roz, somon, galben, crem, auriu, alb, prună. Aceste nuanţe o fac şi mai potrivită pentru folosirea în decorul de interior, atât în ghivece, cât şi în alte combinaţii şi aranjamente.

Toamna și iarna sunt anotimpurile în care crăciunițele sunt cele mai râvnite, devenind un accesoriu esențial în definirea stilului interior. Camerele strălucesc mai puternic iarna datorită bracteelor acestor plante uimitoare şi fascinante care îşi expun apogeul coloristic exact în perioada sărbătorilor de Crăciun.

Stars for Europe oferă mai multe idei şi inspiraţie prin care crăciunițe sunt folosite ca părți esențiale ale decorului.

Un stil de viață verde

Plantele și alte materiale naturale joacă un rol esențial în modelarea trendului actual spre un stil de viață verde. Pădurea oferă iubitorilor de natură o diversitate aproape infinită de crenguțe, conuri și alte materiale naturale, atât de populare și de frumoase în rolul lor de accesorii decorative festive.

O masă rustică din lemn, ziduri goale în culori subtile și un brad nedecorat, toate alcătuiesc împreună un fundal perfect în contextul festiv. Vedetele acestui decor de Crăciun vor fi crăciunițele și accesoriile în culori aurii, roșii și argintii.

Stil verde modern cu o nuanță de vintage

Tonurile de verde-deschis au un efect natural ce creează o atmosferă calmă și relaxantă. Iar culorile intense ale crăciuniței oferă un contrast plăcut cu natura moartă a iernii.

Brăduții puși în fața unui panou cu un peisaj natural exterior aduc înăuntru plăcerea naturii. Crăciunițele în ghivece din ratan întăresc senzația festivă a iernii. În acelaşi timp, globurile argintii, conurile și cadourile împachetate sunt ingredientele clasice ale Crăciunului.

 Căldura sezonului festiv

Culorile calde și tonurile pământii pot transforma căminul într-o oază de liniște ce invită la relaxare și desfătare. Un ghiveci în formă de bol cu crăciunițe crem-auriu pus alături de crengi de brad și flori uscate alcătuiesc o imagine naturală fermecătoare.

Crăciunița crem-auriu merge cel mai bine într-un ghiveci simplu, gri, de exemplu pe o scară din lemn, împreună cu una sau două lumânări și câteva flori uscate. Acest aranjament, împreună cu jocul de umbre, creează un efect calm și subtil ce radiază în toată camera.

 Desenele cu teme botanice decorează deseori pereții în zilele noastre însă să nu uităm de adevăratele plante – cele vii. Iarna, o crăciuniță crem-auriu se amestecă cu orice stil și aduce un sentiment de căldură camerei.

Pentru un decor în stilul shabby-chic, crăciunițele pot străluci ca o lumină de Crăciun așezată la geam pe timpul iernii.  O idee este ca pe un platou din lemn, să aşezaţi în ghivece din lut crăciunițele care vor atrage toate privirile. Alături de aceasta, puneţi conuri și crengi de brad

Crăciun în nuanțe îmbujorate

Fie că vorbim de modă, cosmetice sau design interior, culorile blush sunt foarte atractive. Crăciunițele în culori calde, roz, trandafiriu ori în culori de caisă sau somon, luminează încăperile începând chiar din luna octombrie. Oferă accente minunate de culoare care se potrivesc perfect decorurilor minimaliste.

 Ca piesă centrală decorativă, de lux, crăciunița roz, pe o tavă vintage argintie captează privirea și evidențiează atmosfera caldă și confortabilă a încăperii.

Această expunere romantică a Crăciunului oferă mult mai mult decât o fac conurile verzi banale. Deasemenea este și ușor de recreat. Trebuie doar să puneți un suport de spumă florală într-un ghiveci destul de încăpător ori pe farfuria acestuia. Apoi să decorați folosind lumânări, crăciunițe, trandafiri, hortensii și crengi de fructe de pădure.

Ceaiul de Crăciun. Crăciunițele de culoarea caiselor se potrivesc perfect cu mobila de bambus, ratan sau de răchită, creând o atmosferă călduroasă.

 Casă rustică de Crăciun

Crăciunițele roșii tradiționale vor face încăperea să radieze de căldură, invitând oaspeții să se relaxeze cât mai mult.

Într-o cutie veche din lemn, plasarea câtorva nuci, mere, mandarine și crăciunițe creează acel moment de nostalgie a sărbătorilor.

La rândul său, bucătăria unei case rustice are o strălucire festivă mulțumită tradiționalelor crăciunițe roșii în diferite mărimi. De la cele în miniatură până la cele cu tulpină înaltă.

După ce sunt tăiate, crăciunițele au avantajul frunzelor colorate și duratei lungi în care rămân înflorite. Un buchet de crăciunițe proaspăt tăiate merge excelent într-o vază de sticlă împreună cu păpuriș, salcie și diferite flori uscate, ornamentate cu flori de paie uscate.

Un sfat. Imediat după tăiere, puneți tulpinile tăiate ale crăciunițelor pentru câteva secunde în apă la 60°C. Apoi imediat în apă rece, apoi puneți-le în tuburi pentru flori umplute cu apă. Deasemenea trebuie să aveţi grijă că, în ghiveci, pentru a-şi menţine coloritul, crăciuniţele au nevoie de întuneric 12 ore din zi.

Casă rustică și cu ornamente stil vintage chic

Acest colț de birou este decorat cu piese rustice naturale și accesorii atent selectate. Piesa de rezistență este o crăciuniță superbă roz.

Casa rustică se întâlnește cu stilul vintage chic. Un coș cu crăciunițe încântătoare și o vază cu flori uscate și ierburi sunt expuse pe acest calandru din fontă.

1 thought on “Decor natural inspirat de crăciunițe

Comments are closed.