Candele parfumate cu materiale naturale

Candela aromată va avea un aspect deosebit şi, deasemenea, va avea şi aromele tale preferate şi îţi vor împrospăta atmosfera în cameră. 

Poţi folosi aceste candele şi pentru perioada în care te relaxezi, după o zi grea la muncă, dar şi oferind aromoterapie invitaţiilor. De exemplu, chiar în perioada sărbătorilor de iarnă.

Poți crea foarte ușor candele parfumate, folosind plante, condimente sau uleiuri esențiale. Acestea nu au doar rol decorativ, ci și terapeutic. Pentru confecționarea candelelor parfumate, se recomandă folosirea cerurilor naturale, deoarece lumânările din comerț conțin parafină și alte substanțe chimice care, prin ardere, sunt eliminate în atmosferă.

Materiale necesare

  • Borcănașe sau alte obiecte în care dorești să torni ceara
  • Ceară curată de albine (se găsește în magazinele apicole);
  • Fitile;
  • Bețe din bambus pentru frigărui;
  • Ulei esențial de eucalipt, mentă, iasomie, lavandă, scorțișoară, vanilie, lămâie, ylang ylang, portocală, bergamotă – la alegere!

Mod de preparare

Se va tăia o bucată de fitil cu circa 5 cm mai lungă decât înălțimea borcanului. Apoi, se plasează fitilul în interiorul borcanului, pe mijloc, cu capătul cerat în jos, până la baza borcanului. Celălalt capăt se leagă de bețișorul de bambus, care va fi așezat pe orizontală, pe gura borcanului. Astfel fitilul va sta drept, în poziție verticală.

Ceara se pune într-un vas și se topește la bain-marie. Când ajunge la punctul de topire și devine lichidă, se adaugă uleiul esențial.

Se toarnă ceara cu atenție în borcan, având grijă să nu se miște fitilul din poziția centrată. Recomandarea este ca borcanul să fie călduț atunci când ceara topită este turnată în borcan. Astfel, ceara se va așeza compactă.

Se lasă la răcit circa șase ore. După aceea se taie fitilul, astfel încât să rămână în afară doar un centimetru.