Tort de portocale

Tortul de fructe poate fi o soluţie bună pentru petrecerea de Crăciun. Nu cade greu, deci merge foarte bine după sarmale, se prepară uşor şi, în plus, suntem în plin sezon de portocale.

 Ingrediente

120g unt, 120g zahăr, 2 oua, 1 portocală, jumătate plic de drojdie,120g făină.

Preparare

Mai întâi este pregătirea. Luați coaja din portocală, stoarceți sucul.

Amestecaţi untul moale cu zahărul, adaugaţi ouăle, coaja și sucul de portocale. Adăugați praful de copt și făina iar apoi amestecați.

Ungeți și îndulciți o tavă sau o tigaie, turnați amestecul, asigurându-vă că nu depășește 2 cm înălțime.

Coaceți timp de 15-20 de minute la 180 ° în cuptorul preîncălzit. Se desface după preparare și se consumă la temperatura camerei.