Un apartament în tonuri de macarons

O poveste desenată în pasteluri, aceasta este descrierea potrivită pentru amenajarea apartamentului Tones of Macarons. Tonuri de macarons proaspete se regăsesc în întregul spațiu și aduc o atmosferă primăvăratică în fiecare zi

Proprietarii, o familie clasică cu un copil mic (băiat), doreau un spațiu primitor și călduros în apartamentul de 100 de metri pătraţi pe care tocmai îl achiziţionaseră. Pentru amenajarea sa au ales echipa de designeri de la Jooca Studio. Aceştia au realizat imediat că apartamentul şi stilul de viaţă al proprietarilor se potrivesc perfect cu ambientările în care aveau expertiză şi experienţă îndelungată. Şi anume un stil modern, cu câteva elemente în stil industrial, în culori pastelate, inspirate din tonuri de macarons..

Astfel a fost obţinută o amenajare  luminoasă, deloc încărcată, cu nuanţe subtile de culoare.

Lucrarea realizata de pictorul Iuliana Florea Lucan din camera de zi completează perfect paleta cromatică.

Camera de zi

Living-ul ocupă un spațiu generos, care a permis o separare față de zonele de acces către dormitoare. A fost creată astfel, o extindere a holului de la intrare. Cum? În primul rând prin crearea unui “monobloc” din mobilier, care să funcționeze pentru ambele camere. Pe partea cu livingul are rol de bibliotecă, iar spre hol are rolul unui corp închis de depozitare.

Între cele două elemente de mobilier separatoare a fost construit un perete de rigips îngust, ca închidere laterală pentru corpul de mobilier și astfel încât ușa glisantă să se poată opri în ceva mai rigid ca structură.

Prin pozitionarea bibliotecii spre hol, au fost eliberaţi ceilalți pereți din living, lăsând astfel spațiul să respire. 

Canapeaua este modulară. Se poate compune în mai multe feluri și se poate transforma și în pat. De altfel, canapeaua reprezintă principala pată de culoare a camerei de zi.

Accentele de metal vopsit negru reprezintă niște elemente grafice care completează și subliniază tonurile pastelate în design-ul interior al acestui apartament.

Spațiul liber din dreptul ferestrelor înalte a fost perfect pentru poziționarea zonei de dining. Masă cu blat din lemn masiv și corpul de iluminat de deasupra sa dau un mic accent industrial living-ului.

Ca elemente decorative la pereți, am propus niște compoziții cu dreptunghiuri, realizate din vopsea colorată, în nuanțe calde, pastelate.

Bucătăria

În design-ul interior al bucătăriei s-a optat pentru un mobilier puțin mai clasic. Fronturile sunt profilate, dar liniile ramelor sunt simple, drepte, pentru a nu ieși, totuși, din zona de design modern.

A fost propus și aici o mică zona de luat masa, căreia i s-a creat un spațiu special, separat de frontul de lucru. Folosindu-se de vopsea colorată și de niște rame rotunjite din lemn, acest spațiu a fost transformat în centrul de interes al încăperii. 

Plantele suspendate curgătoare dau o senzație de liniște și de relaxare, aducând un aer fresh spațiului.

Ca materiale, afost folosit lemn masiv, mdf vopsit și câteva accente metalice.

Dormitoarele

Pentru amenajarea dormitorului matrimonial au fost preluate câteva elemente de design care se regăsesc în living. Chenarele colorate de pe peretele opus patului se compun frumos alături de comoda cu sertare. Un panou de sticlă, cu cadru metalic, separă patul de intrarea în baie. Accentele de negru se întâlnesc și aici, întregind design-ul.

Plantele completează paleta de culori pastelate din decor. Colțul de citit este un loc perfect pentru amplasarea unei plante de dimensiune mai mare. Alături de lampa suspendată cu suport de plante integrat, palmierul creează o atmosfera liniștitoare.

Comoda și noptiera au niște detalii drăguțe. Ele se compun dintr-o parte separată din lemn, iar cealaltă din mdf vopsit.

Pentru a oferi mai multă căldură încăperii a fost folosit și aici lemnul.

Corpul de depozitare înalt se închide pe lateral cu o mică etajeră. În felul acesta, atunci când intri în dormior, acesta nu mai apare ca un volum masiv și apăsător.

Camera celui mic schimbă puțin registrul și îl mută într-o notă mult mai jucăușă.

Tăblia patului este formată din mai multe module cu forme rotunjite. A fost ales verdele ca nuanță pentru tapițerie, pentru că este culoarea preferată a celui mic.

Etajera este formată dintr-un panou perforat din placaj de lemn. Polițele stau pe niște cilindri de lemn, fixați în perforatiile panoului. Acestea se pot muta în orice poziție.