Apartament în stil scandinav, cu aer de boutique hotel

Apartamentul de 3 camere prezentat avea o suprafaţă de 90 mp. Proprietarii, un cuplu care adora vacanţele, au achiziţionat apartamentul finisat de la un dezvoltator. Cum plecau deseori în vizite turistice şi-au dorit ca şi locuinţa să fie amenajată având un aer de boutique hotel şi în stil scandinav.

Conceptul de amenajare

În acest scop au făcut mai multe cercetări, au vizionat site-uri specializate şi au ales atelierul design-concept.ro pentru realizarea amenajării, mai ales că mobilierul, perdeleel şi draperiile puteau fi realizate la comandă chiar la fabrica ce deservea această companie.

De proiectul de amenajare s-a ocupat îndeaproape designer de interior Alexandra Paţanghel.

Optimizarea cerinţelor

Este greu să optimizezi toate cerinţele unui client într-o singură locuinţă, dar cu rabdarea proprietarilor, pasiunea designerului şi generozitatea spaţiului s-a reuşit livrarea unui proiect frumos şi foarte drag atât echipei de proiectanţi cât şi proprietarilor.

Intrarea în apartament este directă, fără hol sau ceva despărţitor, motiv pentru care designerii au  ăprofitat să închidă tot peretele cu intrarea cu o zonă funcţională compusă din bibliotecă, spaţiu de depozitare şi o mică bancuţă.

Pentru un plus de textură a fost ales un tapet care imită cărămida pe peretele din spatele canapelei, completat de tabloul care se potriveşte perfect decorului.

Livingul a permis plasarea unei mese de dining pentru 3 persoane în aceeaşi notă uşor scandinavă.

Deşi mică pentru suprafaţa apartamentului, bucătăria a fost optimizată la maxim. Corpurile de mobilă au fost făcute până la ţeava de gaze din spate, electrocasnicele sunt toate încorporabile pentru optimizarea spaţiului, iar textura folosită la tapetul imitaţie de cărămidă a fost continuată si aici. Deşi neconvenţional, pentru un aer primitor au fost utilizate două perdele simple, din in.

Dormitoarele

Trecând mai departe spre dormitoare, spaţiul beneficiază de un dressing foarte impunător, la care au fost folosite 4 uşi glisante montate perfect între podea şi tavan.

Dormitorul de mijloc a fost gândit pentru oaspeţi şi zonă de birou. Cromatica şi texturile alese se continuă şi aici unde a fost plasată o canapea extensibilă, un dulap pentru haine şi o mică bibliotecă.

Dormitorul matrimonial punctează cel mai bine idea de boutique hotel. Volumetria a fost cuvântul de bază. Patul este piesa de rezistenţă şi a fost gândit special pentru acest proiect. Este tapiţat iar tăblia urcă până la tavan.

Băile au fost livrate cu toate finisajele de către dezvoltator, motiv pentru care s-a intervenit doar pe partea de mici decoraţiuni care să completeze spaţiul.

Implementare şi buget

Întreg conceptul de amenajare mixează lemnul texturat cu alb, bleo, gri şi mici accente de galben, completate de corpurile de iluminat spectaculoase şi cărămidă albă.

Proiectul a fost gândit şi implementat integral de design-concept.ro. Mobilierul, canapelele, patul, perdelele şi draperiile au fost produse la comandă în fabrica Design Concept. Durata de execuţie a fost de 6 săptămâni iar bugetul alocat a fost de 15.000 euro care a cuprins atât mobilierul cât şi electrocasnicele şi decoraţiunile.

1 thought on “Apartament în stil scandinav, cu aer de boutique hotel

Comments are closed.