Casă glam în Berceni, cu contrast între culori sobre şi cele strălucitoare

Cuplul de tineri având un copil mic a achiziţionat o casă la roşu, fără finisaje. Casa se afla în cadrul unui complex rezidenţial din zona Berceni. Casa având parter şi etaj prezenta o suprafaţă utilă de 125 de metri pătraţi.

Proiectul de amenajare: funcţionalitate şi decor glam

Deşi casa nu avea nici măcar tâmplăria montată, proprietarii s-au gândit imediat la amenajarea sa. Mai ales că îi preocupa de mult ambientarea interiorului proprietăţii lor şi visau la acesta. În acest scop au investigat mai multe reviste, site-uri de specialitate şi bloguri de designeri pentru a-şi găsi idealul, pe care l-au găsit în stilul glam pe care l-au îndrăgit. S-au gândit să apeleze la o firmă specializată care să le facă un proiect de amenajare după dorinţele şi preferinţele lor. Astfel, s-au orientat către un birou cu o experienţă foarte mare în domeniu. Au ales compania de amenajări interioare la cheie Art Deco Zone.

Proprietarii i-au prezentat tânărului arhitect Ioan Gherasim un set de fotografii de inspirație, salvate de pe mai multe surse, în special Pinterest. Acesta a reuşit în proiectul propus să surprindă în amenajare exact dorințele proprietarilor. Anume, o decorare ultramodernă în stil luxos, şi spectaculos, fără să aibă în vedere un buget exagerat, o casă glam.

În afară de lux, proiectul a prevăzut o calitate înaltă a finisajelor, accesoriilor şi decoraţiunilor. Casa etalează un décor scenografic, funcţionalitatea rămănând deasemenea în prim plan.

Contraste şi combinaţii de culori

Ingeniozitatea designerului se distinge cel mai bine în contrastele şi jocul de culori care completează sau chiar definesc stilul glam. Contrastul alb negru este înnobilat cu nuanţe de auriu la care se adaugă verdele clasic.

În dormitorul matrimonial, oaza de linişte şi stilul glam sunt realizate prin culori mai închise. Acestea imprimă şi o sobrietate a spaţiului.

Este vorba în primul rând de patul cu tăblie înaltă tapiţat cu catifea de culoare smarald. În acelaşi timp, în living, unde se distinge şi o notă minimalistă, avem de-a face cu o eleganţă de alt tip, mai rece. Aceasta este redată prin nuanţe de alb marmorat şi gri antracit. La nivelul întregii locuinţe, este folosit contrastul între culorile sobre (verde smarald, gri antracit) și cele strălucitoare (ivoire, auriu).

Materiale elegante, finisaje de calitate

Eleganţa şi jocul de culori sunt realizate prin intermediul finisajelor delicate şi materialelor elegante. Cele textile, plăcute la atingere joacă un rol important.

În acest caz se află catifeaua în nuanţe de smarald la canapeaua din living şi în dormitor. Alt material care imprimă o notă glam este marmura folosită la pardoseală. La mobilier, realizat în totalitate pe comandă şi accesorii sunt folosite finisajele lucioase din MDF precum şi sticla. Şemineul din living este la rândul său accesoriul care nu putea lipsi dintr-o amenajare glam.

Funcţiuni

Parterul este organizat clasic în sistem open space cuprinzând livingul, diningul şi bucătăria. Ultramodernă, aceasta este organiată în sistem insulă, regăsindu-se şi aici un aer minimalist. Predominanţa finisajele lucioase este evidentă..

Se remarcă finisajul ceramic (tot lucios) din faţa blatului de lucru având un model special. Hota este montată în tavan.

Baia prezintă o ambianţă “regală”, elementul statment fiind dat de forma ovală ou a căzii de baie. Pentru zona de chiuvetă se regăseşte culoarea gri antracit.

Camera celei mici de la etaj este foarte luminoasă. Are o deschidere mare vitrată, amenajarea vizând prin culori şi decoraţiuni un dormitor de “prinţesă”.