Duplex cu accente de culoare verde şi ocru la Timişoara

Cuplul de tineri având un copil a dorit să îşi reamenajeze locuinţa tip duplex, parter plus etaj în suprafaţă de 120 de metri pătraţi, situat într-un imobil nou în Timşoara.

Jocul de culori

Tinerii doreau o amenajare modernă, cu aspect luxos contemporan, fără exagerări. În acest scop au apelat la binecunoscutul designer Corina Săftescu (cass-design). Aceasta a relizat un proiect de amenajare bazat pe accente de culoare, jocuri de culori pentru creşterea interesului vizual plus câteva idei originale spectaculoase care au plăcut celor doi tineri.

Ca organizare, a fost aleasă ideea clasică cu open space la parter care include livingul, diningul şi bucătăria (semideschisă). La etaj sunt plasate dormitoarele – cel matrimonial, camera celui mic precum şi un birou. Deoarece încăperile sunt de dimensiuni mici, în multe cazuri au fost folosite rafturi pentru depozitarea obiectelor cele mai folosite uzual.

Doamna casei este îndrăgostită de nuanţele de verde şi ocru iar ]n amenajare au fost folosite aceste accente de culoare. Astfel, accentele au venit chiar din alegerea paletei de culori, jocul cu aceste nuanţe speciale.

Ancore vizuale

Punctul de ancoră vizuală în zona diningului îl constituie panoul spectaculos de culoare antracit realizat din şipci de lemn. O idee inspirată din stilul industrial.

Delimitarea între spaţii prin rafturile pline de obiecte aduce posibilităţi suplimentare de depozitare. Acestea sunt foarte necesare ţinând seamă de stiul de viaţă contemporan al tinerelor familii. Aceasta mai cu seamă în cazul spaţiilor mici. Nu este mai puţin important faptul că rafturile aduc şi un plus în estetica decorului. În acelaşi timp, cele de sub geam satisfac nevoia de a închide spaţiul cu un element de decor. Are însă şi un rol util.

Culoarea ocru a canapelei vine într-un contrast interesant cu alte nuanţe folosite în amenajare în care predomină cea de verde.  Combinaţia de măsuţe în faţa canapelei oferă interes dar şi ergonomie. Fiecare invitat poate să îşi ia şi să folosească una dintre măsuţe. Pentru perdele a fost folosită soluţia roman shade.

Funcţiunile

Dormitorul matrimonial a fost conceput ca o oază de linişte iar mobilierul de aici aduce multe posibilităţi de depozitare. Tăblia patului este înaltă, aşa cum se  cere astăzi şi este tapiţată. Întreaga încăpere este îmbrăcată în culoarea verde, preferata doamnei. O interesantă oglindă cu ramă neagră este folosită ca accent dar are şi rolul de a mări şi decora spaţiul.

Camera copilului este un loc cald, cu posibilitate de creştere din punct de vedere al mobilării. Aceasta în funcţie de necesitătile viitoare, pe măsură ce copilul creşte. În momentul de faţă, a fost folosit un mobilier în culori jucăuşe, ceea ce creează un ambient voios.

Bucataria valorifică la maxim spaţiul la dispozitie, atât pe orizontală cât şi pe verticală. Ca şi în cazul celorlalte funcţiuni, o parte a mobilierului este de culoare albă. Însă în cazul panourilor dulapului s-a revenit la verde, în contrast plăcut cu restul mobilierului alb.

Biroul de dimensiuni mici poate fi utilizat şi pentru micul dejun.

Mobilierul a fost achiziţionat de la Mobexpert, Ikea şi The home iar draperiile şi covoarele de la Mosibel Timişoara.

1 thought on “Duplex cu accente de culoare verde şi ocru la Timişoara

Comments are closed.