Proiect de casă: transformarea unei locuinţe

Beneficiarul a construit inițial o locuință, pe structura metalică. Aceasta a rămas neterminată timp de câțiva ani, cu vicii destul de mari de execuție.

Noul proiect

Echipa de la S.C. COFRAN DESIGN S.R.L. (arh. Alexandra Frunză și arh. Cristian Frunză) a fost contactată în vederea realizării unui proiect de reabilitare totală. Proprietarii doreau transformarea radicală a acesteia la partea de exterior, precum și amenajarea interioară până la cel mai mic detaliu.

Locuința a fost gândită pentru o familie și pentru lucru de acasă. Prezintă la parter un spaţiu de birou, pe lângă spațiul de zi generos, bucătărie, grup sanitar și spaţii tehnice/de depozitare.

Dormitor matrimonial

La etaj, casa dispune de două dormitoare mai mici. Fiecare cu dressing, deservite de o baie pe hol, dar și un dormitor matrimonial, cu dressing și baie proprii.

Schimbările aduse fațadelor au presupus mici lucrări de modificare a unor ferestre/acoperirea zonei de intrare. Deasemenea schimbarea tuturor finisajelor de pe fațade.

Noile finisaje propuse sunt: placare cu HPL cu aspect de lemn, placare cu ardezie flexibilă și tencuială gri antracit.

Designul de interior

La interior, stilul de amenajare adoptat este unul contemporan cu accente moderne. Lemnul “îmblânzește” aspectul mai sobru datorat culorilor mai închise ale mobilierului și ale unora dintre pereți.

Suprafața locuinței

Aria construită este de aproximativ 100mp iar cea desfăşurată 200mp.

1 thought on “Proiect de casă: transformarea unei locuinţe

Comments are closed.