Proiect de arhitectură: Casa TGA

Proprietarii, o familie cu trei copii, şi-au dorit o casă contemporană şi confortabilă. Proiectul propus de  S.C. COFRAN DESIGN S.R.L.(arh. Alexandra Frunză și arh. Cristian Frunză) a fost conceput pentru a răspunde acestor nevoi ale familiei

Concept

Spaţiile au fost gândite pentru a fi suficiente pentru ca toți membrii familiei să se bucure de momentele împreună, dar și de intimitate, atunci când este necesar.

Proiectul casei propune spaţii generoase și camere de dormit pentru fiecare membru al familiei. În plus, parterul are și o zonă de lucru în camera de birou.

Volumetria este concepută pentru a avea un aspect contemporan. Învelitoarea este parțial în terasă necirculabilă, pe zona către stradă (fațada principală) și parțial în șarpantă, cu o pantă cât mai puțin vizibilă și acoperire cu tablă fălțuită.

Design

Formele și culorile sunt moderne, cu finisaje de calitate. Astfel, este propusă o placare cu ardezie flexibilă, tencuielile gri sau placările cu HPL (aspect de lemn)

Atât zona de intrare în casa, cât și terasa de la bucătărie au fost acoperite direct din volumetria casei, pentru a păstra aspectul unitar.

Suprafața construită este de 190 metri pătraţi iar cea desfășurată de 300 metri pătraţi.