Noutate: blatul de lucru cu funcția de plită

Nu există domeniu care să nu beneficieze de pe urma evoluției tehnologice iar bucătăria este una dintre zone în care se regăsesc multe aparate electrocasnice cu inovaţii de ultimă oră.

Suprafaţă cu inducţie integrată invizibilă

În bucătărie, spaniolii de la TPB-TOP PORZELANIK BARCELONA s-au dovedit a fi inovatori. Ei au lansat pe piață prima suprafață tehnologică cu inducție integrată invizibilă. Mai pe scurt, au combinat porțelanul cu aluminiul și bachelita şi au obţinut un produs nou. Acesta este apreciat atât în rândul bucătarilor profesioniști, cât și în rândul celor amatori (în a căror categorie ne integrăm majoritatea dintre noi). Au creat un blat care suplinește prezența unei plite. Astfel, suprafața pentru gătit și cea pentru pregătirea alimentelor este una și aceeași.

Inductori montaţi sub blat

Cum este posibil? Cu ajutorul inductorilor montați sub blat.

Având varianta de acesare tip touch control sau pe cea cu butoane, în câteva secunde suprafața preia atribuțiile unei plite, devenind zonă pentru gătit. Avantajul constă în faptul că poți atinge suprafaţa pe care gătești, imediat ce ai încheiat procesul de pregătire a alimentelor.

Rezistentă la zgârieturi, se potriveşte la orice stil

Porțelanul reprezintă stratul de la suprafață. Varietatea sa cromatică face posibilă integrarea acestui tip de blat in orice amenajare, indiferent de stilul abordat. Dimensiunile standard (310cm X 120cm sau 310cm X 70cm ) permit folosirea și pe post de insulă. Este îmbinată astfel zona de gătit cu cea destinată servirii mesei. Dimensiunile pot fi modificate la cererea clientului

Rezistența acestui material la zgârieturi (se poate tăia direct pe suprafața lui), la modificările bruște de temperatură și calitatea de a fi antibacterial (datorită absenței porilor) reprezintă argumente în baza cărora  a fost ales de producători.

Un detaliu tehnic de menționat este cel referitor la o posibilă defecțiune a unuia dintre conductorii montați sub blat. În cazul în care se întâmplă acest lucru, conductorul se va înlocui cu un altul nou. Funcționarea acestuia nu afectează restul conductorilor.

Produsul se găseşte şi în România, însă doar o firmă de top este singurul importator.