Cum arată cea mai scumpă proprietate din Santa Monica

O casă istorică din Santa Monica, retrasă în spatele porților antice din fier forjat, cu tavane pictate manual și o casetă secretă cu pereți din onix, aşa se prezintă Villa Ruchello, construită în 1932. În prezent este cea mai scumpă proprietate din Santa Monica. Este celebră şi prin faptul că o vreme, aici a locuit formaţia Fleetwood Mac.

Renovare

Proprietarul Vilei Ruchello, Shane Smith, președinte executiv al Vice Media, a cheltuit milioane de dolari în renovarea, amenajarea şi dotarea conacului pentru a păstra frumuseţea stilului clasic şi lifestylul anilor de glorie, dorind, în același timp, să aducă vila la standardele actuale.

Amintind de cele mai bune conace de pe Riviera Franceză sau Coasta Amalfi, Vila Ruchello este amplasată în spatele unei “jungle”  de palmieri și pomi fructiferi, ferigi și grădini luxuriante de trei acri.

Istorie bogată

A fost folosită drept fundal pentru filmul Beverly Hills Cop and Entourage și deasemene a fost odată  locuită de mai mulți membri ai formaţiei Fleetwood Mac.

Grupul a rămas celebru prin piesele de blues alb interpretate la sfârşitul anilor ’60 cu participarea regretatului Peter Green, un colos al muzicii de gen. Villa Ruchello s-a dovedit o locaţie perfectă pentru inspiraţia şi creaţiile unor astfel de artişti.

Restaurarea realizată de proprietar a reușit cu siguranță să surprindă sentimentul zilelor de aur de la Hollywood. Dar și a unei  imensei bogății.

„Am avut o viziune a unei evadări în stil Chateau Marmont. Imaginea de a organiza petreceri fastuoase și de a ne simți acasă și retraşi în acelaşi timp. Un fel de mini-stațiune cu cea mai bună locuință la piscină din L.A. Deasemenea, o panoramă specială de la fiecare fereastră”, spune proprietarul vilei.

Stil mediteranean

Structurile proprietății includ conacul în stil mediteranean cu opt dormitoare și două case de oaspeți, o piscină de 74 de metri și o piscină cu cuptorul de pizza pe lemne înconjurat de plantații și viță de vie, o cadă de cedru “ascunsă” în propriul său loc secret și un teren de bocce.

Grădinile includ o livadă de lămâi, tei, portocali și avocado, plante și legume, precum și o vie. Cele două case de oaspeți au fiecare câte două dormitoare. Una are săli de ședințe și o bucătărie de catering. Între ambele case de oaspeți și conacul principal există 12 dormitoare și 13 băi. Toate împreună măsoară un total de 14.000 de metri pătrați de spațiu de locuit.

Construită în timpul interdicției alcoolice din America, casa principală cu două etaje își afișează istoria designului spaniol. Elemente marocane, începând de la intrarea deschisă, scări din plăci ceramice cu motive maure și tavane cu grinzi din stejar alb sunt câteva caracteristici de punctat.

Împrejurimi, arhitectură şi locaţie de vis

Acoperişul este din olane, ca în cazul majorităţii caselor cu arhitectură mediteraneană. Abundă elemente din fier forjat, frumos lucrat manual precum şi plăcile ceramice cu modele de inspiraţie maură.

Există camere de zi și sufragerie cu tavan cu grinzi pictate manual, candelabre din sticlă suflate manual de la Veneția. Deasemenea bucătărie pentru bucătar, sală de muzică și un apartament master cu dressing, podele mozaic personalizate în băi, hamam și terase private.

În toată casa sunt mense sculptate, uși cu arcade și ferestre mari. Biblioteca spațioasă păstrează secretul casei, ascuns în spatele cărților de către pereți din onix. Există, de asemenea, o scară secretă care coboară la pivnița conacului.

Deşi este o clădire veche, locuinţa este dotată cu elemente ce o încadrează în categoria caselor inteligente. Mai multe caracteristici ale proprietății includ sunet și iluminat automate, fântâni private de apă și mantele sculptate.

Foarte importantă este şi locaţia Vilei Ruchello. Anume într-una dintre cele mai căutate locații din Los Angeles, Santa Monica. Bine cunoscută pentru vederea la coastă și la ocean precum și pentru debarcaderul istoric.

Santa Monica este prezentată în mod obișnuit în filme și la televiziune. Este un loc fierbinte pentru celebrități care îi aduce departe de zgomotul și lumea birourilor din Los Angeles. Dar suficient de aproape de zone estivale şi de confort.

În prezent, Vila Ruchelo este cea mai scumpă casă din zonă şi este estimată la 50 de milioane de dolari