Casa colorată din Brooklyn Townhouse a designerului de interior Fawn Galli

Deși Fawn Galli realizează de obicei proiecte de decorare pentru alții, a constatat că procesul de amenajare a propriei case de oraș din Brooklyn nu a fost deloc uşor. În schimb a fost un exercițiu de descoperire de sine.

Un proiect pentru propria casă

Inițial, Galli a avut dificultăți în proiectarea unui spațiu pentru familia ei. Aceasta spre deosebire de cazul unui proiect pentru un client oarecare. Mai mult, pentru Galli, decorarea casei a adus-o mai aproape de “realizarea vieții”, care este „să-mi trăiesc propria viață aşa cum sunt, cum simt şi cum cred”. Spațiul rezultat este o casa colorată cu o combinație de elemente estetice variate.

În interiorul casei, Galli a juxtapus elemente pline de farmec precum şi piese cu încărcătură emoţională, cum sunt cele vintage. S-a asigurat în primul rând că locuința este plină de elemente luxuriante însă doar în cantitatea potrivită de glam şi sclipire, abilitate pe care doar un designer experimentat o poate avea.

Filosofia ei de design se bazează pe cinci elemente esențiale: natură, eclecticism, atitudine fără reguli și o dragoste nemăsurată atât pentru suprarealism, cât și pentru muzică. Mai precis, inspiraţia a provenit de la arhitectul Eileen Gray, artistul Salvador Dalí și din “ansamblurile şi aranjamentele ciudate de piese care te fac să te întrebi unde ești”.

Aportul familiei

Soțul designerului, arhitectul Julio Salcedo, a proiectat bibliotecile curate și contemporane, imprimând și aspectul aerisit al casei. Draperiile vopsite în turcoaz și pernele boho din sufragerie stau alături de scaune cu modele geometrice. Nu departe, un tapet luxuriant de “junglă” lasă să se strecoare înăuntru o senzație de natură verde.

Copiii au avut şi ei propriile contribuții atunci când au venit la dormitoarele lor. În calitate de designer responsabil cu paleta de culori, Galli nu era sigură dacă putea satisface dorința fiului ei pentru un spațiu alb-negru. Cu toate acestea, compromisul a fost făcut. Galli s-a stabilit în cele din urmă pe țesături albastre, negre și albe pentru camera fiului ei

Un suflu vintage

Tapetul revine din copilăria lui Galli, petrecută într-o casă fără electricitate şi instalații sanitare în California dar cu pereţii tapetaţi.

Dormitorul plin de farmec în stilul anilor ‘70 este produsul gustului personal al lui Galli pentru detalii metalice și elemente neobișnuite. Între acestea, pandantivul sclipitor şi corpul de iluminat care se potriveşte frumos cu cuvertura de pat strălucitoare cu motive geometrice. Patul tapițat tip sanie nu poate să nu iasă în evidență.

Camera de oaspeți include şi ea un covor de la Beni Ourain, precum și o lampă de iluminat vintage Poul Henningsen. Țesătura perdelelor şi tăblia personalizată prin tapițerie imprimă deasemenea un aer retro. Corpul de iluminat din ipsos din hol este o piesă vintage descoperire la un târg de vechituri

Obiecte etnice

Datorită relațiilor sale de durată cu meșteșugari din întreaga lume, multe dintre obiectele din casă au fost create de artizani internaționali. Acest lucru este adevărat şi pentru descoperirile din piaţa de vechituri. Deasemenea pentru covoarele lucrate manual şi achiziţionate din Marrakech. Foarte important, pentru a echilibra lumina naturală în mod obișnuit, Galli a decolorat podelele – parchet din lemn masiv, cu șiret. Deasemenea, a adăugat materiale luminoase, cum sunt mătăsurile și metalele.

Preferatele amenajării

Partea preferată a designerului este vitraliul galben care aruncă o strălucire însorită într-o singură încăpere. Un alt detaliu preferat al proprietarului este tapetul personalizat.

În ceea ce privește copiii și soțul ei, ei adoră șemineul care funcționează. Deasemenea, cada cu hidromasaj amenajată în grădină și sentimentul general de spațiu.

În mod clar, este o casă de familie care răspunde nevoilor tuturor locatarilor săi. Unul dintre detaliile preferate ale proprietarului și designerului de interior Fawn Galli în casa ei din Brooklyn este tapetul personalizat.

Artă, excentricităţi şi alăturări spectaculoase

Sculptura galbenă cu pene din bucătărie semnată de Tim Prentice este o mărturie a flerului boem al lui Galli. Deasupra ei este o pandantivă.

Bucătăria, în formă de dreptunghi este cu insulă iar pardoseala este de parchet. Blatul de jad de râu lustruit este asociat cu dulapuri cu luciu alb de la IKEA. Aparatura electrică este modernă, atât frigiderul cât şi aragazul. Deschiderile vitrate sunt foarte largi către grădină iar lampa este complet atipică pentru bucătărie..

În jurul mesei din dining sunt scaune în stil industrial. Opera de artă de deasupra băncii este de Guillaume Paturel. Piesele deasupra șemineului sunt semnate de Roy Lichtenstein. Un accent special şi în contrast este tapetul luxuriant tip “junglă”

Folo: Jeff Holt

Material realizat cu sprijinul Architectural Digest