Casă în stil clasic cu grădină şi piscină la Timişoara

Casa în stil clasic la Timişoara, având o suprafaţă de 500 mp, a fost amenajată de cunoscutul designer Corina Săftescu.

Lemnul, protagonistul principal în amenajare

Familia numeroasă şi cu copii a dorit un ambient cald confortabil, elegant. Lemnul este protagonistul principal al acestei case, imprimând o ambianţă clasică, elegantă şi caldă.

Lemnul apare sub formă de grinzi pe tavan la etaj, boiserie, coloane şi stâlpi de susţinere lambrisaţi la parter precum şi în cazul pardoselilor. Nuanţa maro închis a lemnului este folosită şi ca accent de culoare în întreaga amenajare. Grinzile aparente, prezente în cazul livingului şi dormitoarelor, contribuie şi la crearea unui aer poetic

Funcţiunile principale

Livingul se evidenţiază prin sentimentul cozy pe care îl inspiră, în special datorită canapelei şi fotoliilor tapiţate cu catifea, clasice, mari şi confortabile. Albastru, culoarea favorită a designerului, este folosit ca accent. Măsuţa de cafea introduce o mică notă de modernitate. Oglinzile contribuie la crearea unei simetrii absolute împreună cu  servantele, vazele şi aplicele. Covorul prezintă un interesant model în romburi, acesta fiind rapelat de materialul fol din draperii.

Livingul comunică în stil clasic cu sufrageria şi diningul.

Diningul este dominat de o masivă masă proiectată pentru 12 persoane, semn că familia este numeroasă şi are deseori prieteni invitaţi.

Şi la mansardă – amenajată ca un apartament, există un dining dominat de decorul din lemn, tavanul înclinat fiind în întregime din acest material. Se distinge o lucrătură fină din lemn a peretelui despărţitor ce introduce o notă aristocratică. Deasemenea un şemineu metalic în formă alungită.

Dormitorul matrimonial se remarcă prin stilul clasic împrimat în primul rând de mobilier. Revine ca accent de culoare, albastrul, regăsit la tăblia tapiţată a patului.

În dormitorul copiilor apar însă şi note mai jucăuşe: nuanţe de roşu şi roz, covoare de inspiraţie tradiţională.

Piscină interioară

Familia a adoptat pentru piscină o soluţie de interior. Ambientul acesteia este deosebit de interesant. Un perete din cărămidă aparentă precum şi grinzile de lemn de pe tavan oferă un décor clasic atipic pentru o piscină.

Grădina

Proprietatea se bucură de o curte de dimensiuni foarte mari, grădina amenajată având alură de parc.

Centrul grădinii este în principal ocupat de gazon. O alee pavată te conduce către anumite locuri amenajate. Se deosebesc “livingul” de grădină, cu mobilier de şedere confortabil şi o zonă de barbeque. Cea destinată locului pentru copii este o adevărată construcţie din lemn, cu toboggan şi o miniîncăpere la care se ajunge pe o scară.

Pe alocuri se întâlnesc în grădină arbori, între care şi brazi ce asigură o ambianţă verde pe tot parcursul anului. Arbuşti, între care unii de dimensiuni foarte mari formează un gard ce asigură intimitatea proprietăţii.