Trend Sharing Spaces | Sebastian Herkner im OFW Apartment (c) Commerz Real „Long and Short Stay Apartments sind ein aktuell spannendes Thema, wenn man sich die Wohntürme in Städten wie New York anschaut – oder auch wie bei dem Projekt in Frankfurt, bei dem ich involviert war –, in denen großzügige Gemeinschaftsräume ein Gegengewicht zu den meist recht kleinen Apartments bilden und dabei ein ganz neues Lebensgefühl fördern“, so Sebastian Herkner. (Foto: Commerz Real) | Sebastian Herkner im OFW Apartment (c) Commerz Real “Long and short stay apartments are a very exciting topic right now if you look at residential towers in cities like New York – or the project in Frankfurt I was involved in – where spacious communal areas provide a counterbalance to the generally pretty small apartments, while simultaneously encouraging a totally new outlook on life,” says Sebastian Herkner. (Photo: Commerz Real)

Cele mai importante șase tendințe actuale pentru interioare

Modul în care trăim este important. Din ce în ce mai mulți oameni se gândesc la modul în care își pot face viața și casele mai sustenabile, unde locuiesc, cu cine locuiesc, ce spune casa lor despre ei și cum ar trebui să arate interiorul lor pentru a se simți ca acasă.

Accent pe amenajările de interior la apartamente

La începutul anului viitor se va desfăşura o nouă ediţie a târgului internațional de mobilă și interioare imm cologne. Este unul dintre cele mai importante la nivel mondial şi unde sunt trasate tendinţe actuale.

Apartament amenajat de designer Sebastian Herkner la Frankfurt. (Photo: Commerz Real)

La acest târg nu se prezintă doar noutăţi, ingeniozitatea și inventivitatea producătorilor de mobilă. Este o reflectare a tendințelor actuale de interior. Încă de pe acum sunt previzionate unele dintre aceste tendinţe pe baza anunţurillor producătorilor importanţi referitoare la lansările de noi serii şi soluţii preconizate a fi lansate la ediţia acestui târg. Mai mult, designeri importanţi, cum este Sebastian Herkner, lucrează la propuneri de amenajări de apartamente care vor fi prezentate la târg.

Anul 2021 este deja în curs, iar sectorul aşteaptă cu nerăbfare noile lansări. Ce efecte are pandemia de corona virus asupra stilului de viață interior? Ce tendințe influențează dezvoltarea și producția de mobilier? Și ce impact vor avea schimbările sociale care sunt vizibile peste tot asupra comportamentului consumatorilor pe piața interioarelor?

im cologne a identificat șase tendințe importante care se vor face simțite în cazul amenajărilor de interior.

Tendința 1 Lux natural | Calitatea este adevăratul lux

Amenajare , apartament Karesse

Tradiţiile, simplitatea, materialele premium, designul extrem de ușor – acestea sunt semnalele care indică luxul „pur”. Pur pentru că este natural fiind definit de concentrarea pe ceea ce contează cu adevărat. Deasemenea, pe disponibilitatea de a renunța la consumul de masă în favoarea unui produs durabil.

Tendința 2 Se estompează liniile de demarcare între diversele spaţii

Developing the co-living spaces of tomorrow: designers create Das Apartment HAUS. (Illustration: Spierenburg Studios; Koelnmesse)

Spații fără granițe care satisfac dorul de libertate. Dorința crescândă de a trăi fără granițe duce la suprapunerea realităților și stilurilor care estompează liniile de demarcare dintre interior și exterior, public și privat, spaţiu de locuit și cel de gătit, de locuit și de lucru, spațiu de locuit și cel de baie.

Designer Luca Nichetto

Tendința 3 Multifuncționalitate | Mai mic, mai puțin

Urbanizarea și creșterea prețurilor locuințelor necesită soluții de amprentă mică pentru persoane singure și familii precum şi caracteristici multifuncționale. Industria mobilierului răspunde provocării de a crea confort maxim într-un spațiu redus cu sisteme de birou la domiciliu, mobilier mic, soluții inteligente cu funcții de trai conectate, și design-uri inteligente. Acestea vor fi făcute posibile prin accesorii inovatoare și soluții moderne de depozitare.

Propunere Karre

Confruntate cu toate schimbările din mediul de acasă ca urmare a pandemiei de corona virus, cererile oamenilor cu privire la proprii patru pereți sunt în creștere. Sunt căutate soluţii de mobilier inovator. Acestea vor fi adaptate, adăugate și modificate pentru a se potrivi nevoilor în schimbare.

Tendința 4 Amenajări sezoniere. Trăind deliciile decorării odată cu anotimpurile, comunicând în tablouri interioare

Stilul de viață interior este un subiect care este foarte mult în mintea oamenilor.

Covoare Jean Philippe Demeyers

 

Ca expresie a personalității, interiorul nu mai pictează o imagine rigidă, ci devine un proces continuu. Dar schimbările în mobilier nu sunt doar influențate de tendințe. Sunt direct afectate de ceea ce se întâmplă în împrejurimile noastre naturale. Deasemenea, de ritmul anotimpurilor și de obiceiurile noastre culturale.

Tendința 5 Partajarea spațiilor| Viață convenabilă, cu conexiuni sociale

Propunere Karre

Astăzi, locul pe care îl numim acasă este perceput ca o parte generală a vieții noastre care cuprinde atât nevoia de retragere, cât și activitățile sociale, în interior și în aer liber, divertisment și muncă la domiciliu. Cu toate acestea, integrarea biroului de acasă în mediul de viață tradițional nu este singura provocare cu care se va confrunta industria interioarelor în viitor. Sectorul va trebui, de asemenea, să dezvolte modele pentru „un nou mod de viață”. Acestea vor trebui să ofere soluții pentru fenomene precum creşterea densităţii popuaţiei în mediul urban, schimbarea demografică și mobilitatea în creștere.

Tendința 6 Viață conectată | Casă inteligentă, viață în rețea

Propunere Karearse

Ne-am strecurat în lumea digitală ca o a doua piele – din necesitate. Această nouă familiaritate va avea probabil un impact și asupra acceptării ideii de casă inteligentă. Devine din ce în ce mai obișnuit ca articolele din case să fie conectate cu tehnologii inteligente. Iar designul interior se adaptează la această conectivitate în creștere.

Aducem lumea în casă – o tendință de top și o piață în creștere.

Foto: imm cologne