Cum îţi amenajezi un apartament nou dintr-un ansamblu rezidenţial

În sfârşit, după multe eforturi ai achiziţionat o locuinţă nouă pentru familia ta, un apartament într-un bloc dintr-un ansamblu rezidenţial. Ai fost atras de locaţia dintr-o zonă verde, precum şi de împărţirea spaţiului, de finisajele de calitate bună.

Vrei însă ca noua locuinţă să fie specială, să aibă personalitate şi să prezinte un confort perfect pentru familia ta. Cum ve face asta? Noi îţi oferim câteva idei practice şi deosebit de utile pentru ca să îţi îndeplineşti dorinţele.

  1. Apelul la un designer sau o consultanţă venită din partea unui specialist este prima noastră recomandare. Desigur că acest lucru poate apărea ca o cheltuială în plus. Dar de cele mai multe ori, cei care au practicat aceast procedeu au constatat în final avantaje concrete.
  2. Achiziţionarea unui apartament împreună cu o propunere de proiect de amenajare poate fi o soluţie foarte bună.
  3. Este bine să ai în vedere ca în amenajare spaţiul să fie degajat, neaglomerat cu cât mai multă fluenţă şi soluţii de depozitare. Recomandarea noastră este ca pereţii să fie albi. Mai ales că alăturarea acestei nuanţe cu un mobilier din lemn este foarte plăcută. Poţi obţine căldură în amenajare folosind câteva ingrediente. De exemplu, materiale textile, pernuţe decorative, lucrări de artă, fotografii înrămate cu membri ai familiei sau cu imagini din peregrinările făcute.
  4. Legat de pandemie, a apărut necesitatea de a lucra de multe ori de acasă. Şcoala copiilor se desfăşoară deseori on line. De aici necesitatea amenajării unui birou. Nu este nevoie de o cameră separată în acest scop. Există soluţii, mobilier de dimensiuni mici, astfel încât să amenajezi un colţ de lucru care poate fi amplasat în living, dormitor sau chiar bucătărie. O idee este amplasarea pe balcon dacă acesta este închis.
  5. Psihologii au ajuns la concluzia că accesul la vederea unei imagini frumoase, din natură, cum este de exemplu vederea unui lac, creează o stare de echilibru şi bunăstare. Dar nu tot timpul poţi avea la îndemână aceste imagini. Aplicaţi pe pereţii principali ai apartamentului, în living sau dormitor, fototapet cu imagini frumoase din natură.
  6. Culorile sunt determinante în ambianţa pe care o oferă locuinţa. Evită să foloseşti multe culori, două, maxim trei. Poţi să te rezumi la un singur perete pentru a-l vopsi cu o culoare de contrast. Ai grijă să foloseşti culorile în funcţie de personalitatea ta şi a celor din familie. Albastru imprimă un sentiment de linişte. În schimb, dacă simţi nevoia de dinamism, o culoare mai aprinsă, cum este roşul, îţi poate da acest imbold.
  7. Probabil că ai simţit că pandemia de coronavirus ne-a schimbat stilul de viaţă. Iar amenajarea casei trebuie să ţină seamă de acest lucru. Am stat mult timp în casă şi simţim nevoia de a fi mai mult în contact cu natura. De altfel aducerea naturii la interiorul locuinţei era deja o tendinţă care se manifesta. Acum aceasta este mai actuală ca niciodată. Dar cum realizăm acest lucru? Ei, bine, în primul rând să foloseşti cât mai mult obiecte din materiale naturale, de exemplu mobilier din lemn.
  • Aducerea de plante în interiorul apartamentului este o altă idee pentru apropierea de natură. Iar acest lucru va avea efect şi asupra factorului estetic. Sunt la modă plantele de dimensiuni mai mari. Dar poţi să adopţi soluţiile cele mai bune în funcţie de dimensiunile încăperilor. Trebuie să şti că sunt plante care se potrivesc foarte bine în diferite funcţiuni, de exemplu, în baie sau bucătărie. Plantele agăţătoare, cum sunt iedera sau feriga, pot fi folosite în utilarea spaţiilor şi încăperilor mici, precum bucătărie sau hol. Unele plante, cum sunt cactusul sau iedera, purifică aerul din interior. Ele absorb gazele nocive, inclusiv fumul de ţigară,şi umidifică camerele cu aer uscat. O spun cercetătorii de la NASA care au studiat această problemă.