Un proiect de consolidare şi extindere premiat

Pe un teren de numai 152 de metri pătraţ din Bucureşti, arhitecţii au reuşit printr-un proiect de consolidare şi extindere spectaculoasă, premiată la Anuala de Arhitectură, să transforme complet o casă din anii ‘30, a cărei suprafaţă a fost practic dublată, într-o vilă cu etaj cu o suprafaţă locuibilă de 121 metri pătraţi.

„Noi am preluat o căsuţă de 43 de metri pătraţi construiţi la sol şi am reuşit, prin studii speciale de urbanism, să îi mărim suprafaţa – practic, să o dublăm”, spun arhitecţii care au realizat proiectul de consolidare şi extindere.

Proiectul de arhitectură

Situată în Vatra Luminoasă, construcţia cu o amprentă la sol de 43 de metri pătraţi a trecut printr-o extindere, ce a avut ca scop suplimentarea suprafeţei utile a clădirii.

Astfel, după încheierea lucrărilor, aceasta a ajuns să însumeze 121 de metri pătraţi. Proiectul de amenajare s-a inspirat din stilul de viaţă şi preferinţele locatarilor, o familie cu un copil. Predominante sunt materialele şi tonurile naturale, culorile deschise. Acestea sunt puse în evidenţă de câteva accente de turcoaz şi galben vibrant. Deasemenea de placările personalizate din sticlă, în băi.

Amenajare interioară

În living, s-a urmărit crearea unui ambient natural şi relaxant, propice activităţilor de socializare şi destindere. Mobilierul de la Formmat are fronturi din MDF lucios şi structură din stejar natur. Pardoseala este finisată cu parchet Karelia Ash Natur. Acesta se continuă şi în zona bucătăriei, din raţiuni de unificare a celor două spaţii alăturate.

Bucătăria beneficiază de lumină naturală din abundenţă, datorită deschiderii sale generoase către terasă. Mobilierul personalizat, din MDF alb lucios, cu inserţii de fronturi turcoaz, este realizat tot de Formmat, la fabrica din Piatra Neamţ. Blatul de lucru din cuarţ este luminat de o bandă din Led-uri, poziţionată sub corpurile suspendate. Pentru placarea din zona blatului, arhitecţii au folosit o sticlă colorată, ce oferă dinamism spaţiului.

Amenajarea băii matrimoniale face trimiteri directe la natură. Plăcile de gresie rectificată Liston Oxford Natural de la Porcelanosa au aspect de lemn. Sunt întrerupte de nişe decorate cu nuferi. În schimb, cei doi pereţi placaţi cu gresie rectificată gri, Cerdena Marfil, aduc un echilibru vizual ansamblului.

Lavoarul Premium de la Dalet a fost ales pentru alura sa geometrică, regăsită la vasul de WC suspendat din colecţia Star.

Atuuri

În urma extinderii, construcţia s-a îmbogăţit cu un spectaculos spaţiu in-out. Acesta este amenajat ca un living ce comunică direct cu spaţiul exterior. Decorul este completat de radiatorul Roads de la Cordivari, o prezenţă minimalistă, dar de efect.


Ce ne place

Fotoliul galben, foarte confortabil, reprezintă un accent binevenit, culoarea sa regăsindu-se în imprimeul tapetului de deasupra canapelei.

Peretele de la intrarea în bucătărie este acoperit cu faianţă Nara Beige de la Porcelanosa. Astfel marcându-se zona de luat masa.

Pentru grupul sanitar de dimensiuni reduse, arhitecţii au proiectat un mobilier din MDF alb lucios. Acesta prezintă carcase galbene, ce dialoghează cu peretele în aceeaşi culoare.

Cada de baie de la Teuco este dotată cu sistem de cromoterapie, iar caloriferul provine de la Cordivari. Mobilierul de baie este realizat din Krion, dezvoltat de Porcelanosa şi dotat cu suport pentru prosop.

Baia copilului este mică, dar foarte ergonomică. Peretele acoperit cu faianţă Cubica Blanco de la Porcelanosa oferă luminozitate ambientului. Mobilierul este executat pe comandă, din Krion, un material ce a permis realizarea acestei forme neobişnuite.