Salutări din Hollywood!

Cultura pop și stilurile ei ne influențează și astăzi, poate chiar mai mult decât în trecutul recent. Hollywood Regency este unul dintre stilurile care au apărut în secolul XX şi care a rezistat cel mai mult timp. Ne vom întâlni cu acest stil la târgul AMBIENTE, ediţia 2022.

Stilul Hollywood Regency este foarte accesibil, deoarece este determinat mai degrabă de principii simple de design decât de clasicism. Și nu doar pentru femei: bărbații s-ar putea bucura de accesorii şi decoraţiuni recent lansate, cum ar fi o geantă realizată de comania olandeză Hester van Eeghen sau un bar de băuturi în stil Regency.


1 Decor 2 canapea Miazzo 3 Ornamente pentru brad Broste Copenhaga 4 Şal de damă Silkeborg Uldspinderi 5 Pernă decorativă Scatter Box 6 Cărucior Eichholtz 7 Pachet cadou Ava & Yves

Glamur și eclecticism

Mulţi specialişti în design consideră că, prin eclecticismul său, stilul versatil Hollywood Regency este potrivit epocii noastre. Combină multe direcții de design – chinoiserie, neoclasic, art deco, artă modernă, iar în acelaşi timp radiază rafinament și încredere. Farmecul acestui stil constă în modul în care conferă fiecărei camere o anumită personalitate.

Hollywood Regency este singurul stil care se situează între minimalism și exces fără a coborî în kitsch. Și ce anotimp mai bun pentru a purta acest stil, fie pe haine, veselă, accesorii sau mobilier?

Ingredientele stilului Hollywood Regency

Ingredientele amestecului Hollywood Regency sunt contraste puternice, culori bogate și texturi luxuriante. Este un stil care revine la epoca de aur de la Hollywood și se manifestă în spații decorate generos, unde zig-zagurile alb-negru se întâlnesc cu oglinzile de dimensiuni mari, în timp ce amprentele de animale precum zebra, leopardul și pielea de șarpe întâlnesc covoare complexe cu imprimeuri florale, decorațiuni pentru masă și perne decorative.

Sticle de parfum Baci Milano

Potrivit designerului american Rochelle Greayer, Hollywood Regency este “strălucitor și glamur, îmbrăcat în lac, crom și suprafețe reflectorizante. Fiecare detaliu trebuie să spună “lux” și să ne facă să simțim că acesta este un loc pentru oameni frumoși, îmbrăcați probabil în kimonouri din satin și sorbind cocktailuri. ”

Un stil potrivit de sărbători care pune oamenii în centrul atenţiei

În Statele Unite ale Americii, în general, și în California, în special, stilul Hollywood Regency este ferm stabilit în repertoriul de design. Designerii contemporani precum Kelly Wearstler și Jonathan Adler au făcut din acesta esența muncii lor. Ei combină Hollywood Regency cu mobilierul de la mijlocul secolului sau îl introduc în contrast cu construcții brutaliste.

Vesela fină, inelele de serveţele exotice și decorul auriu adaugă o strălucire filmică chiar și spațiilor în care sunt folosite.  Este un stil care pune oamenii în centrul atenției.  La fel ca filmele, stilul Hollywood Regency aduce un sentiment de evadare, de scufundare într-o altă lume plină de exotism și avangardă, materiale opulente, texturi bogate și forme elegante. Acest lucru face ca stilul să fie perfect pentru sezonul festiv. Iar sărbătorile de iarnă se apropie!

Serviciu de masă, porţelan, Villeroy & Boch

Multe din noile modele de design lansate şi prezentate la târgurile de design, şi nu numai, aduc la zi stilul Hollywood Regency, dar sunt și cadouri ideale pentru a aduce strălucire în orice încăpere. Un exemplu în acest sens sunt serviciile de porțelan Villeroy & Boch, cu decorul negru și auriu strălucitor. 

La târgul AMBIENTE, care se va desfăşura în perioada 11 – 15 februarie 2022 la Frankfurt, cea mai mare manifestare în domeniul bunurilor de larg consum, nu puţine vor fi prezente accesoriile şi decoraţiunile de casă şi fashion în stilul Hollywood Regency sau având această influenţă. În acest articol prezentăm în avanpremieră mai multe dintre aceste obiecte care se vor regăsi la evenimentul AMBIENTE, ediţia 2022.

Accesorii fashion: 1 Cercei Heide Heinzendorff 2 Capă Textilan 3 Inel Goldbaur 4 Gel de mână în pungă pandantiv Pericosa

Hollywood Regency pune oamenii în prim plan mai mult decât oricare alt stil. O notă de farmec este întotdeauna necesară, indiferent dacă este o pelerină de la Textilan sau nişte cercei verde smarald de Heide Heinzendorff.

Hollywood Regency cucerește lumea

Cu aproape o sută de ani în urmă, în epoca de aur de la Hollywood, producătorii și regizorii erau în căutarea unor seturi de filme care să-și prezinte lumea de vis, ignorând consecințele marii depresii. Designeri precum Dorothy Draper și Billy Haines și-au decorat propriile case cu mare opulență.

Dorothy Draper și-a pus amprenta și în hoteluri. Unul dintre cele mai cunoscute este „The Carlyle, A Rosewood Hotel” din New York, care încă mai poartă astăzi stilul său baroc modern, care cuprinde pardoseli cu marmură cu modele geometrice și statui clasice. Dorothy Draper a deschis primul studio de design interior din America în anul 1925.

Design de interior, Dorothy Draper
Celebra actiţă Joan Crawford în livingul din casa sa din Los Angeles decorată de Billy Haines

Un amestec de stiluri sigur de sine

Concurentul lui Draper, Billy Haines, a știut cu adevărat să-și studieze spațiile cu obiecte găsite din întreaga lume, pentru a arăta cât de rafinați erau clienții săi. În era internetului de astăzi, aceasta este o opțiune pentru oamenii obişnuiţi care nu angajează un designer de interior. În timpul Crăciunului, lucrurile mici, cum sunt pachetul potrivit pentru cadou sau decorațiunile pentru bradul de Crăciun fac o mare diferență. Stilul Regency subliniază, de asemenea, accesoriile în general. Antichitățile, oglinzile decorate, materialele art deco neobișnuite, vazele chinezești și piesele din bambus nu numai că imprimă încăperilor o notă de aventură, dar arată și proprietarii ca şi colecționari cosmopoliţi de artă.

Hotel restaurant Tangara din Sao Paolo, decorat în stil Hollywood Regency

Cu fiecare deceniu care a urmat încă din anii 1930, Hollywood Regency a crescut și s-a schimbat puțin câte puţin. Acest stil reușește datorită încrederii sale în sine. Asimilează alte tendințe de design, rămânând în același timp departe. Prin urmare, indicii de opulență decorativă au multe în comun cu stilurile barocului târziu sau cu rococo care, în sine, ar fi astăzi prea grandioase și teatrale. Elementele din metal și sticlă utilizate amintesc de art deco și futurism, în timp ce influențele florale se trag puternic din tradiția designului scandinav care se concentrează mai atent asupra naturii.