Stand: Northern , Dekorativer Wohnen, Pure Editions, Wohnzimmer, schwarz, orange, braun, Halle 3.2

imm cologne amânată pentru 2023

Koelnmesse, în strânsă consultare cu Asociația Industriei Germane a Mobilierului (VDM) și în acord cu alți reprezentanți cunoscuți ai industriei la nivel internațional, a luat decizia de amânare a ediţiei imm cologne 2022, unul dintre cele mai importante evenimente internaţionale în domeniul designului de interior, pentru anul 2023.

Mai mult decât atât, dacă în mod tradiţional evenimentul se desfăşura în luna ianuarie, organizatorii au fixat o nouă dată pentru imm cologne 2023 în perioada primăverii.

Designerul de interior Sebastian Herkner, figură emblematică a târgului imm cologne

În acelaţi timp, alte târguri importante din domeniul designului şi amenajărilor de la Koln, şi anume, LivingKitchen®, spoga+gafa și ORGATEC vor fi menţinute la datele stabilite şi vor prezenta în 2022 cele mai recente tendințe, produse și inovații, servind drept întâlniri internaționale centrale pentru industria globală.

Das Haus devine Das Apartment HAUS

Unul dintre cele mai interesante proiecte legate de imm cologne este Das Haus, care sărbătoreşte a 10-a ediţie şi prin care designeri şi arhitecţi căutau soluţii pentru o casă ideală. Totul este nou legat de acest proiect: concept, temă, locație. Evenimentul de design Das Haus devine acum Das Apartment HAUS iar noul proiect marchează o schimbare în profunzime.

Das Haus va deveni o casă de apartamente cu exemple orientate spre viitor, cu noi forme de urbanism, locuire şi stil de viaţă. Mai mulți foști designeri Haus sunt invitați la evenimentul special pentru a participa la dezvoltarea ulterioară a formatului, atât la nivel conceptual, cât și creativ. Trei designeri sau echipe de design, care au prezentat la ediţiile anterioare proiecte de succes (în anii 2013, 2016 și 2019), au fost invitați să realizeze procesul de transformare: Luca Nichetto, Sebastian Herkner și Studio Truly Truly.


DAS HAUS – Interiors on Stage 2019, Studio Truly Truly
Das Haus 2016, Sebastian Herkner

Aceştia  au deschis viața către natură și lumea exterioară sau au definit locuinţa multifuncțională. În noul proiect vor proiecta soluții inovatoare de design interior pentru locuit modern în apartamente și zone de co-living. Designerul și directorul de creație la imm cologne, Dick Spierenburg, va asigura un aspect vizual consistent și un design corespunzător pentru a marca tranziția către noi subiecte. În conformitate cu conceptul de ansamblu,

Proiecte de co-living şi apartamente de scurtă ședere

Das Apartment HAUS va avea, de asemenea, mai multă libertate în ceea ce privește conținutul, astfel încât discuția pe o temă actuală de design interior poate fi purtată în mai multe camere simultan. Vor fi căutate în primul rând noi modele pentru oameni flexibili din punct de vedere al timpului și al spațiului și deschiși către concepte de locuit, cum sunt blocurile și proiecte de co-living.

Astăzi, viața este văzută ca o zonă holistică care încorporează nevoia de activități sociale, în interior și în aer liber precum şi lucrul de acasă. Noi provocări în viitor pentru industria mobilei nu apar doar din cauza integrării unui birou în mediul tradițional de locuit, ci și datorită dezvoltării de modele pentru un nou stil de viaţă. Platforma experimentală de design interior se va dedica  unui subiect de viitor care modelează tot mai mult dezvoltarea urbană: apartamentele de lungă sau scurtă ședere – oferte inovatoare pentru a locui temporar sau permanent în zone urbane dense. Apartamentele pentru sejururi lungi sau scurte sunt inchiriate complet mobilate. În plus, noile blocuri oferă și forme de co-living, care extind spațiul privat prin asigurarea unor zone comune pentru ospitalitate, sport și muncă. Noul proiect Das Apartment HAUS încearcă să răspundă şi schimbărilor de pe piața ospitalității creînd spații pentru noile concepte ale expozanților, pentru hoteluri și lounge-uri, baruri, cluburi și restaurante.

Foto: Koelnmesse