LOS ANGELES ART SHOW, 19-23 IANUARIE, SE DESCHIDE AZI

Astăzi se deschide LOS ANGELES ART SHOW, cel mai mare târg internațional de artă de pe coasta de vest din Statele Unite.

LA ArtShow, ediție anterioară

Un eveniment internaţional de mare amploare

MODERN+CONTEMPORARY, EUROPEAN PAVILION, ROOTS, WORKS ON PAPER, PROJECT SPACE – acestea sunt secțiunile târgului LOS ANGELES ART SHOW, care va avea loc săptămana aceasta în Los Angeles Convention Center. Vor expune mai mult de 80 de galerii de artă din SUA, Japonia și Europa. În pavilionul european expun galerii din Italia, Spania și Germania.

Los Angeles va fi între 19 și 23 ianuarie, centrul mondial al artei contemporane, așa cum Miami, pe coasta de est, este locul de întâlnire al artiștilor, galeriilor și colecționarilor în luna decembrie, în timpul evenimentului Art Basel Miami. Plin de efervescență și culoare, Los Angeles Art Show se remarcă atât prin nivelul cultural, diversitate, cât și prin faptul că atrage un public numeros format din colecționari de artă si vedete hollywoodiene. În ciuda problemelor cauzate de Covid, târgul va avea loc așa cum a fost programat și are numeroși invitati precum și o seară în avanpremieră VIP, chiar în ziua deschiderii.

Arnold Schwarzenegger cu o lucrare de Marc Chagall – “L’Ange passant” la Los Angeles Art Show

Pentru cei aflați în California, LA Art Show este un eveniment ce nu poate fi ratat. Sunt expuse lucrări de artă din întreaga lume, prin intermediul unor galerii care sunt alese și filtrate de curatori. Aceste galerii aduc cei mai buni artiști pe care îi reprezintă si arta lor: pictură, sculptură, grafică, ilustrație, fotografie, instalație, video și new media. Urmărind lista galeriilor participante și a secțiunilor târgului de artă, putem să ne dăm seama de aria extraodinară de obiecte de artă și de experiența pe care târgul o oferă. Vom reveni cu imagini de la fața locului.

Sunt expuse şi creaţii din România

Singura artistă din Romania, prezentă la acest eveniment este Paula Craioveanu, care expune în pavilionul galeriei bG Gallery Santa Monica, în secțiunea Modern+Contemporary, alături de alți artiști reprezentați de galerie.

“De câţiva ani sunt reprezentată în Statele Unite de galeria din Santa Monica, iar lucrările mele se află în colecții din Hollywood, Santa Monica și Los Angeles. Acestea au găsit un teren propice, în acest spațiu cu climă caldă, public cu simț estetic și concepții liberale. La ediţia din acest an a LA ArtShow particip cu două lucrări de dimensiuni impresionante: Amphibian Man, acrilic pe pânză, 200x100cm, și Nude in Modern Light, ulei pe pânză, 150x100cm. Vor fi prezentate alături, sub forma unui diptic. Galeria prezintă cu această ocazie și NFT-uri (non-fungible token) create după lucrările prezentate, pentru cei interesați de arta digitala și de varianta virtuală a lucrărilor. Sunt foarte bucuroasă să particip la acest târg important”, spune Paula Craioveanu despre participarea la acest eveniment.

Amphibian Man, 200x100cm, acrilic pe panza, si Nude in Morning Light, 150x100cm, ulei pe panza.