Acest concept inedit a fost gândit pentru o familie cu 3 membri, pentru un lot îngust, și o încadrare într-o suprafață desfășurată de aproximativ 160mp. Lotul îngust a permis o suprafaţă construită de numai 60mp. Proiectul se poate implementa foarte bine pentru realizarea unei căsuţe la munte pe un astfel de teren îngust.

Dispunerea mai “altfel” a funcţiunilor pe fiecare nivel în parte, a fost dictată de necesitățile și stilul de viață al viitorilor proprietari. Astfel, parterul găzduiește spaţiul tehnic/mic atelier, grupul sanitar principal al casei, dar și camera de bucătărie cu dining, spațiul util al acesteia putând fi “extins” cu ușurință când vremea permite, în exterior.

Etajul, unde se află spaţiile principale ale casei, înglobează atât zona de living, cât și cele două dormitoare necesare familiei. Deoarece ambii adulţi lucrează de acasă, spaţiile de birou au fost una din cerinţele principale, alături de spațiul de şedere creat la fereastra de colţ a livingului, pentru citit şi relaxare.

Spaţiile interioare din zonele stâlpilor, în această situaţie, pot fi foarte bine folosite pentru zone de depozitare. Livingul este închis cu ușa, pentru a putea deveni o cameră complet izolată fonic şi vizual de restul casei, la nevoie.


Proiect: arh. Alexandra Frunză, SC Cofran Design SRL
You may also like
-
Vor mai putea fi montate unități de aer condiționat pe fațade?
-
Deși sunt sute de case vechi în ruină, primarul sectorului 1 a taxat doar 13
-
“HELP! Arhitecți din toate…colțurile, uniți-vă!”
-
Villa San Michele, o arhitectură de vis la Marea Mediterană plină de opere de artă antice
-
CLUB A 55 – EXPOZIȚIE EVENIMENT LA KULTURHAUS BUCUREȘTI