Proiect inedit de casă pe un lot îngust

Acest concept inedit a fost gândit pentru o familie cu 3 membri, pentru un lot îngust, și o încadrare într-o suprafață desfășurată de aproximativ 160mp. Lotul îngust a permis o suprafaţă construită de numai 60mp. Proiectul se poate implementa foarte bine pentru realizarea unei căsuţe la munte pe un astfel de teren îngust.

Dispunerea mai “altfel” a funcţiunilor pe fiecare nivel în parte, a fost dictată de necesitățile și stilul de viață al viitorilor proprietari. Astfel, parterul găzduiește spaţiul tehnic/mic atelier, grupul sanitar principal al casei, dar și camera de bucătărie cu dining, spațiul util al acesteia putând fi “extins” cu ușurință când vremea permite, în exterior.

Etajul, unde se află spaţiile principale ale casei, înglobează atât zona de living, cât și cele două dormitoare necesare familiei. Deoarece ambii adulţi lucrează de acasă, spaţiile de birou au fost una din cerinţele principale, alături de spațiul de şedere creat la fereastra de colţ a livingului, pentru citit şi relaxare.

Spaţiile interioare din zonele stâlpilor, în această situaţie, pot fi foarte bine folosite pentru zone de depozitare. Livingul este închis cu ușa, pentru a putea deveni o cameră complet izolată fonic şi vizual de restul casei, la nevoie.

Plan parter
Plan etaj

Proiect: arh. Alexandra Frunză, SC Cofran Design SRL