Pregătiţi masa de Paşte în grădină în spiritul primăverii

O bună idee este ca de sărbători să ieşim afară, iar pentru cei care nu au grădină, terasa poate deveni un loc ideal, în special dacă este amenajată cu stil.

Suntem în plin sezon de primăvară, vremea bună prognozată de Paşte ne îmbie să profităm de grădină şi terasă şi să petrecem în jurul mesei amenajate aici cât mai mult timp. Iar acest lucru se va putea foarte bine realiza şi în zilele frumoase de vară

Ambientaţi în spiritul primăverii

De Paşte, ambientările pot fi cât mai colorate iar cum suntem în plină primăvară, cele pastelate reprezintă o excelentă opţiune.

Pentru organizarea mesei de Paşte, canalizaţi-vă atenţia asupra acelor elemente care impun nota de sărbătoare. Dar nu vă gândiţi exclusiv la decoraţiuni, ci animaţi aranjamentele prin felul în care pot fi pliate sub diferite forme şi prinse fie cu inele speciale, din diverse materiale şi culori, fie legate cu panglici, mărgele sau alte ornamente specifice evenimentului.

Vesela, tacâmurile și paharele pot sublinia tema evenimentului. Deci trebuie să aveţi o idee coerentă de la care să plecaţi şi să coordonaţi restul elementelor pentru a o pune „în scenă“.

Decoraţiuni speciale

Decorațiunile de Paște pot îndeplini şi un alt rol. Însă dacă abordăm creativ tema, s-ar putea să găsim câteva soluții ingenioase. Oul, ca element decorativ, oferă o mulțime de oportunități. Optați, de exemplu, pentru un ghiveci în formă de ou, sau un suport pentru ouă fierbe în aceeași formă.

Ghirlandele și elementele decorative suspendate, dacă sunt neutre, au un colorit pal. Ele conțin și alte elemente de faună decât iepurașii. De exemplu păsări, fluturi) pot fi folosite cu încredere, după sărbătorile pascale, în camera celor mici. Bineînţeles, şi în grădină sau curte,

3 idei de a amenajare

Pentru Paşte, masa trebuie să fie decorată în spirit sărbătoresc iar culoare este binevenită în orice grădină.

Dacă nu aţi găsit până acum o temă de amenajare sau o idee de la care sa porniţi, vă puteţi inspira din cele trei idei de a amenaja masa din gradină.

Imprimeuri

Dungile, bulinele sau carourile pot reprezenta laitmotivul amenajării. Aceste imprimeuri se pot regăsi la faţa de masă, tapiţeria scaunelor sau la prosoape. În acest caz este indicat ca vesela să fie uni. Dimpotrivă, dacă doriţi să optaţi pentru veselă cu imprimeuri, atunci alegeţi accesoriile textile simple.

Culori solare

Au avantajul că înveselesc orice amenajare. În cazul în care vreti să creaţi o atmosferă veselă în curte sau gradină, amenajarea zonei de dining în culori solare (roşu, portocaliu, galben etc.) reprezintă cea mai bună opţiune.

Accente rustice

Mobilierul din lemn în nuanţe naturale, învelitorile din pânză, coşurile din împletituri cu ouă roşii sau încondeiate şi florile proaspete vor compune o amenajare rustică, pe cât de atrăgătoare, pe atât de confortabilă şi degajată.

Legumele şi fructele sunt foarte colorate, astfel încât vor contribui şi ele la un decor vesel, de vară. Puteţi deci să le puneţi din abundenţă pe masă şi chiar să decoraţi cu el, mai ales când faţa de masă este albă.

Mobilierul de lemn vopsit cu alb imprimă şi el o notă de optimism şi poate face faţă foarte bună şi în cazul unei mese festive.

Dacă nu aveţi suficiente elemente de factură rustică, puteţi opta pentru stilul vintage, mai ales că obiecte vechi sau cu aspect învechit sunt foarte uşor de găsit. Chiar dacă un serviciu nu este complet, piesa sau piesele lipsă se pot înlocui cu altele de alelaşi tip. Cu alte cuvinte piesele se pot amesteca. Desigur că, pentru piesele mai mari, acestea se pot folosi ca accent. De exemplu, un bol de cristal sau un sfeşnic de argint pus pe masă.

Fie ca lumina şi culorile să vă binecuvânteze locuinţele şi sărbătorile de Paşte!

Sursa foto: Pinterest