Un conac renovat în Austria

Proprietatea din localitatea Kirchberg am Wagram, Austria,  face parte dintr-un ansamblu de 4.000 metri pătraţi care include un conac renovat, spații comerciale, clădirea rezidențială și grădina. Toate funcţiunile au fost reamenajate, de la zero și completate cu clădiri noi datorită condițiilor proaste a structurilor originale.

Exteriorul clădirii rezidențiale cu două etaje emană farmec istoric, dar interiorul casei contorsionate a fost complet reamenajat. Scara principală a fost „întoarsă” și i s-a dat o balustradă inspirată de un design precis din punct de vedere istoric.

Revitalizarea proprietății s-a concentrat pe materiale de construcție autentice și tehnici de artizanat, inclusiv parchet antic cu model de os de hering și parchet descoperit în moșii din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea.

Pardoseala de piatră este formată din plăci de travertin prăbușite; pereții și tavanele sunt vopsite cu tehnica tradițională de pensulă; tavanele acustice au fost ascunse sub tonele de stuc ale structurii istorice, iar ferestrele originale au fost restaurate și mobilate cu „Histoglass”.

În plus, biroul de design Destilat a dezvoltat un sistem de iluminat cuprinzător pentru a ilumina toate zonele sub cea mai bună iluminare – de la bolta în cruce a zonei de wellness până la podul nou dezvoltat.

Proiectul de amenajare a implicat o suprafaţă de 800 de metri pătraţi

Acum, casa Gut Wagram din Weinviertel, nou renovată  arată în mod clar că expertiza în proiectare a biroului de design Destilat se extinde dincolo de interior: placajul, ghidarea căii și chiar planul de plantare al grădinii castelului, realizată în colaborare cu un designer peisagist, reflectă stilul distinctiv al companiei.

Lucrările la crama Strobl au început însă mult mai devreme, când biroul de proiectare Destilat s-a consultat cu clientul în timpul căutării unei proprietăți potrivite.

Designul este un proces fără început sau sfârșit,  Stilat Design Studio

Cu birouri în Viena și Linz, biroul Destilat design este activă la nivel național și internațional în design interior și design de mobilier. Destilat dezvoltă concepte arhitecturale pentru clienți privați și corporate.

Fiecare proiect este abordat într-un context holistic, rezultând concepte de interior cuprinzătoare și elaborate, concentrate chiar și pe cele mai mici detalii. Destilat își descrie misiunea după cum urmează:

„Nu există trecut, prezent sau viitor – ceea ce contează este ceea ce faci din el. Designul este un proces fără început sau sfârșit, o zonă vastă de curiozitate, un depozit de idei. Acest înconjurător creativ este spațiul pe care îl locuim, rătăcind undeva între vechi și nou. Căutăm inovații care par familiare, provocări care ne ating interiorul, gravitația funcțională care ne face să râdem. Lucrăm cu emoțiile și toate simțurile noastre.”

“Cerințele clientului, date tehnice concrete, aspecte estetice – pas cu pas, totul este integrat în procesul de proiectare. Produsul este esența acestui proces. Perfecționat, concentrat, distilat. Îi spunem pe numele nostru.”

Material realizat cu sprijinul V2COM

Foto: Monika Nguyen