O amenajare feminină, unitară, cu accente de culori delicate, linii fine și multă lumină. Așa se poate povesti în câteva cuvinte proiectul Smooth Lines. Situat în centrul Bucureştiului, acest apartament a devenit căminul unei familii tinere și pline de viață.
Proiectul de design a fost realizat de echipa de arhitecţi de interior de la Jooca Studio. Pentru amenajare, aceştia au ales o paletă de culori pastelate, inspirate de nuanţele macarons pe care le mânuiesc foarte bine precum şi tonuri neutre. În acelaşi timp, decorul şi în special mobilierul ne duce cu gândul la modelele geometrice art deco specifice stilului Memphis.
Zona Open Space
Zona de zi a apartamentului de 100 de metri pătraţi este formată dintr-un open-space generos, plin de lumină.
Această cuprinde bucătăria, dining-ul și partea de living. Bucătăria este destul de spațioasă și bine organizată, cu multe spații de depozitare. Culorile folosite sunt contrastate de placarea din MDF negru a grinzii pe toată lungimea. Un mic perete și o insulă separă partea de living-ul de bucătărie.
Pentru a crea o unitate între cele două zone, designerii au propus ca soluţie separarea mobilierul insulei de cel al TV-ului și folosirea de forme curbate cu fronturi frezate. În fața acestui ansamblu se află canapeaua, foarte comodă și încăpătoare. Cele două corpuri de iluminat din spate împreună cu panoul circular sunt elemente care aduc un plus în design.
Zona de dining se află în apropierea canapelei. Masă are un blat din lemn masiv, finisat neuniform cu picioare de sticlă. Locurile de stat sunt împărțite între scaune și o bancheta cu spații de depozitare.
Perete din spatele banchetei este vopsit într o lavabilă decorativă. Acesta nu încarcă spațiul și menține atmosfera calmă și luminoasă a apartamentului. Mai multe cadre metalice și polite sunt poziționate în tot acest spațiu. Ele au un rol funcţional pentru depozitare, dar și estetic în cadrul proiectului de design.
Dormitoarele
Cele două dormitoare sunt încăpătoare și urmează tematică întregului apartament. Dormitorul matrimonial cuprinde și o zonă de dressing deschisă. Spațiile de depozitare ocupă o suprafață destul de mare din spațiu, însă jocul de culori și volume aduc un plus de design în atmoserfera generală. Oglinzile joacă și ele un rol importat. Rolul lor este atât funcțional, dar sunt și un truc prin care camera pare mai mare și mai luminoasă. Patul este tapițat, cu o tablie lată, iar în spatele sau, peretele are o grafică similară cu cel din zona de dining.
Camera copilului
În dormitorul copilului, la solicitarea proprietarilor, designerii au creat un spațiu cât mai curat și aerisit. Patul a fost integrat în ansamblul de dulapuri pentru depozitare, iar rezultatul a fost o compoziție legată, funcțională, dar în același timp și jucăușă, sub formă unei căsuțe. Pe peretele opus se află biroul cu câteva rafturi suspendate și o banchetă.
Literele luminoase din neon îmbie orice copil la joacă, iar lângă fereastră a fost lăsată o zona pe care s-a aplicat o vopsea specială care permite desenarea direct pe perete. Ca şi grafică, încăperea este populată de animăluţe simpatice, în prim plan fiind iepurele.
Un iluminat de impact
Aproape în tot apartamentul, cel mai comun și cel mai de impact element este iluminatul. Mai exact o înșiruire de şine negre, dispuse în mod optim pentru a acoperi întreagă suprafață.
Pe aceste şine sunt montate multe reflectoare, cu o formă dreptunghiulară foarte grafică și bine definită. În completarea acestor sine, vin câteva aplice cu brațe lungi și forme circulare. Alte corpuri suspendate, destul de simple, evidențiază anumite zone, precum dining-ul și insula.
Cele două băi
Apartamentul este prevăzut cu două grupuri sanitare, cam de acceași suprafață. Prima baie, este cea cu acces din hol. Aici s-a mers pe un stil mai masculin, în nuanțe de gri închis combinate cu lemn natur.
Cadrele metalice negre sunt elemente care aduc un aer industrial și masculin. A doua baie, cea din dormitorul matrimonial, merge pe un feeling mai feminin, în culori mai deschise.
You may also like
-
Festival de vehicule retro în centrul Capitalei
-
Întâlnire de gradul 3 în standul Sophia
-
Apartament vechi de 35 de metri pătraţi amenajat în stil industrial
-
Amenajările în stil bohemians şi cele maximaliste, cele mai frecvente abordări în designul de interior
-
Amenajările în stil boem, o tendinţă din ce în ce mai pregnantă