Inspiraţie internaţională: casă în stil colonial spaniol în Beverly Hills, în decor modern contemporan

În timp ce casele în stil spaniol din Los Angeles au multe elemente de arhitectură interesante şi interioare în stil clasic, detalii moderne și decoruri aerisite strălucitoare nu sunt în general considerate atributele lor principale. Aceste case emană în mod tradițional o aură de aristocraţie, subliniată de grinzi masive, şemineuri, finisaje cu plăci ceramice, lemn de culoare închisă, tencuială masivă și detalii arhitecturale din fier forjat.

Povestea casei

Producătorul de film Grace Morton a crescut în Los Angeles, admirând bogatul ţesut al orașului cu reședințe cu influență spaniolă, așa că, atunci când a venit timpul să-și găsească o casă potrivită pentru ea și logodnicul ei, colegul producător de film Matthew Budman, a gravitat în mod natural tot către o casă în stilul renașterii coloniale spaniole.

Cu toate acestea, interioarele sumbre nu făceau parte din planul ei, mai ales că stilul de viaţă era complet diferit şi apăruseră numeroase tendinţe, idei noi şi inovaţii în decorare care vizau interioare mai aerisite şi linii mai clare.

“Întotdeauna mi-a plăcut atmosfera plină de suflet dar și cu simțul istoriei în casele în stil spaniol. Cu siguranță nu căutam construcții noi sau ceva modern agresiv”, explică Grace. “Dar eu și Matt suntem amândoi tineri și ne-am dorit ceva mai adaptat la energia și stilul nostru de viață. Așa că am decis să ne sprijinim în acele impulsuri contradictorii și să accentuăm contrastul.”

După ce a localizat o casă din 1927 în Beverly Hills, cu stilul și scara adecvată, Morton a angajat designerul Billy Cotton, care renovase recent casa de țară a tatălui ei din East Hampton. Acesta a propus un proiect de interior care să ajute la eliminarea tensiunii dintre istoria grea a structurii și decorul viu și plin de culoare pe care îl doreau proprietarii.

Proiectul de design interior

”Grace are un stil cu adevărat aventuros. Ea a crescut cu artă și design serios și a călătorit mult. Vila Borsani de lângă Milano și casa lui Yves Saint Laurent din Marrakech au fost două dintre punctele de plecare şi inspiraţie pentru acest proiect. Provocarea noastră a fost să împletim toate aceste elemente divergente într-un mod care să pară ușor și fără pretenții”, povesteşte Cotton despre misiunea sa.

Respingând mobilierul întunecat și greoi adoptat în multe locuințe în stil spaniol, designerul, împreună cu propietarii au decorat casa cu o gamă largă de piese cu pedigree, dar având mai degrabă un stil casual. Sufrageria spațioasă, cu o suită de scaune joase de epocă, tapiţate cu catifea galben-solar şi covorul tradiţional marocan masiv, poate exemplifica cel mai bine spiritul proaspăt și aerisit al interiorului astfel transformat. Desigur, dat fiind faptul că proprietarul este producător de film, din decor nu putea lipsi un fotoliu „regiseur”.

Soluţii de decorare

O lungă dezbatere a fost cu privire la grinzi și tavan. Grace a vrut să lase lemnul la vedere, dar designerul a insistat să-l vopsească în alb. Acum camera a căpătat un aer distractiv și este inundată de lumină, fiind astfel perfectă pentru a petrece timpul cu prietenii.

Alte modificări aduse sufrageriei au inclus îndepărtarea televizorului de deasupra șemineului original și înlocuirea unui perete de rafturi de cărți cu o banchetă încorporată din ipsos, echipată cu o serie de perne decorative fanteziste și perne din țesături de epocă din Mallorca și Bali, ceea ce amintește de opera designerului John Stefanidis, maestru incontestabil al chic-ului estival. O pictură mare deasupra banchetei și o sculptură susțin caracterul viu și contemporan al spațiului.

Combinația originală de culori și modele apare în prim plan în sala de bar plină de viață, care are un covor cu imprimeu leopard, pereți înveliți cu iarbă de mare lăcuită indigo, scaune italiene din bambus acoperite cu țesături exuberante și un motiv grecesc pe fața barului ca accent special. Surprinde culoarea albastru închis a plăcilor ceramice italieneşti de la mijlocul secolului cu care este tapetat întreaga încăpere, chiar şi tavanul, dar nu puţini designeri au adoptat culorile foarte închise la interior, considerând astfel că acestea măresc spaţiul, contrar opiniei generale. Iar, pe de altă parte, proprietarii au înclinaţii şi spre lucruri bizare.

Foto:  Stephen Kent Johnson