Casă de vacanţă pentru relaxare

Casa, în sine, nu prezintă detalii speciale. Cu o formă în L, se poate distinge o legătură evidentă cu casele tradiţionale din zona de vest a ţării, unde de fapt este şi locaţia: case solide, cuminţi, cu parter şi etaj dar nu înalte, acoperiş în mai multe ape dar nu foarte înclinat.

Familia numeroasă a dorit această casă de vacanţă ca un loc de relaxare şi unde să poată primi şi oaspeţi. Suprafaţa locuibilă este de 230 de metri pătraţi. Casa are 4 dormitoare şi 3 băi.

Design interior

Stilul farmhaus care degajă calm şi lininişte se regăseşte şi la interior. De amenajarea interiorului s-a ocupat designer Corina Săftescu care a reuşit să îmbine cu succes elemente stil country cu accente elegante şi accesorii moderne.

În acest scop a apelat la culori deschise, alb, crem, gri deschis, accentele fiind de negru şi bleu gri.

Mai multe piese vechi de mobilier în stil tradiţional au aparţinut familiei, având şi o valoare sentimentală. Acestea au fost recondiţionate de Victor Antiques iar designerul le-a integrat în amenajare. Alte piese de mobilier au fost achiziţionate de la Mobexpert, la fel ca şi corpurile de iluminat. Scaunele au fost alese în culori alternate.

Foarte folosite sunt oglinzile. Acestea punctează şi ritmează spaţiu. O ideea foarte interesantă: oglinda din unul dintre dormitoare are ataşate obloane. Desigur, acestea nu acoperă oglinda însă combinaţia imprimă o senzaţie de deschidere către alt spaţiu. De remarcat este şi mobilierul tip country din living, unde se găseşte şi o veioză în stilul unui felinar.

Masa de 12/14 persoane, pregătită pentru a primi musafiri, este poziţionată în holul cu formă alungită în care se remarcă şi elegantul candelabru, o interpretare modernă a unuia clasic.

Stilul tradiţional este foarte pregnant în cazul bucătăriei, organizată cu semiinsulă. Tavanul din lemn, peretele finisat cu cărămidă aparentă, şemineul din cărămidă, poliţele din lemn sculptat şi cănile foclorice determină ambianţa tradiţională.