Picnic space in the park decorated with picnic basket, baguette in a wicker basket, pastries, straw hat, flower bouquet and accessories on tablecloth.

Picnic pe malul lacului sau la marginea pădurii

Este căldură mare, dar la umbră pe malul lacului, la marginea pădurii, lângă munte sau în briza mării  parcă n-ar fi aşa de rău.  Hai, păşeşte peste marginea fotografiei şi aşază-te pe iarbă!

Chiar dacă este vorba despre o masă la iarbă verde, nu înseamnă că ea trebuie să fie aranjată sărăcăcios. Dimpotrivă! Joacă-te cu imaginaţia, poţi folosi culori aprinse, care să îndemne la veselie, şi obiecte frumoase, de care să-ţi fie drag! Deranjul este poate mai mare decât în cazul folosirii tacâmurilor şi farfuriilor de unică folosinţă, dar, te asigurăm că merită. Un pic de răsfăţ nu strică niciodată. Pentru organizare şi ambianţă puteţi să vă inspiraţi din ce însemna un picnic în urmă cu 100 de ani, să zicem, când pregătirea sa dura poate întreaga zi precedentă. Toaletele erau speciale pentru acest eveniment, inclusiv pentru copii, cochete şi chiar elegante, dar nu ostentativ, mai degrabă vesele. Nu lipseau pălăriile, atât la doamne cât şi la domni. O umbrelă de soare la doamne sporea cochetăria. Accesoriile erau deosebit de importante, ca de altfel toate detaliile.

În zilele noastre se pune mai mult accent pe funcţionalitate iar firmele oferă o diversitate largă de accesorii, gadgeturi, veselă ideală pentru distracția mobilă, unelte multifuncţionale, prin care se asigură un plus de confort. În ceea ce priveşte decorul, ambianţa, stilul, acestea fi personalizate în funcţie de participanţi şi, bineînţeles, de personalitatea organizatorului. Oricum, există o ofertă largă de produse dedicate picnicului, multe dintre ele înglobând design şi inovaţie.

La târgul Ambiente, cel mai important în domeniul bunurilor de larg consum pentru casă şi lifestyle, se regăsesc multe astfel de obiecte care în curând vor popula şi magazinele de la noi. Alături de toate aceste obiecte se pot alătura unele vintage care vor da o notă de amuzament evenimentului. Un scaun regisseur pentru organizator sau pentru un bunic este exemplul cel mai elocvent.

Oricum ar fi, pentru picnic obligatoriu este coşul împletit cu care se vor transporta alimentele. Ca formă, în zilele noastre, sub influenţa trecutului, acestea aduc cu cuferele vechi, dar cu mânere elegante din piele. La interior sunt foarte bine organizate astfel ca să se poată transporta şi apoi regăsi uşor lucrurile de servit.

1 deschizător de conserve Gefu / 2 cutie de depozitare – Mepal / 2 sac de răcire – Cilio / 4 pătură cu pad / 5 tigaie – Berndes / 6 Cană Thermos – Longlife

Containerele de depozitare stivuibile mențin bucătăria ordonată și oferă o imagine de ansamblu asupra consumabilelor iar dintre gadgeturile de bucătărie, deschizătorul de conserve este un must-have, precum și o tigaie rezistentă, care poate fi folosită atât pe aragaz, cât și pe foc deschis. Aceasta deoarece există şi grătare speciale care se pot folosi la picnic.

1 pătură cu mâner de transport – Eagle Products / 2 grătar portabil cu gaz – Rösle / 3 sticle izolate – Stelton / 4 unelte multifuncționale – Victorinox / 5 Şezlong – Blomus

Deasemenea sunt căni speciale care menţin cafeaua şi ceaiul calde mult timp precum şi genţi cool în care băuturile, fructele și gustările rămân plăcute și răcoroase.

O trusă Nomad este echipamentul de bază pentru o bucătărie de picnic elegantă. Două cuțite, dintre care unul are un tirbușon integrat, un cuțit pliabil și o placă de tăiat sunt însoțitori stilați pentru gustări. Laveta specială din microfibră, in schimb, este o cutie de transport pentru produse, dar şi un prosop sau o faţă de masă mică.

Totul este foarte ușor, dar robust, stivuibil și ușor de curățat. Același lucru este valabil și pentru „super pahare” – sunt fabricate din plastic de înaltă tehnologie care nu se sparge dar care păstrează, de asemenea, băuturile reci pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Sugestie de designer

Pălăriile din paie completează ţinutele atât la bărbaţi cât şi la femei. Pentru copii se recomandă şapca cochetă. O idee bună este îmbrăcămintea în carouri, modelul putând fi folosit şi în cazul păturii. În coş dar şi pe pătură florile proaspete şi colorate vor înviora atmosfera.

Combinaţi albastrul-turcoaz cu roşul aprins care se vor alătura astfel excelent verdelui ierbii. Alegeţi un covor împletit în loc de pled (se pot alătura chiar trei asemenea covoare), o faţă de masă turcoaz stins şi farfurii în ton. Adaugaţi şervete prinse pretenţios cu inele împletite şi tacâmuri vesele, cu mânere albastru cu buline. Nu uitaţi de pahare, roşii şi turcoaz, şi de căni pentru cafea. Bolurile din lemn “vor conversa” foarte bine cu micul cufăr împletit, iar frapiera din plastic galben va puncta compoziţia ca o pată de lumină.

Foto: Messe Frankfurt, Unsplash