O colecţie de mobilier contemporan realizată de designeri români

Conceptul colecției Cubox², al cărui design este semnat de Erna Berger Moise și Taddeo Moise de la Eclectarte SRL, s-a născut de la ideea de a găsi un obiect de mobilier cu un caracter universal, arhetipal, minimalist și versatil dar în același timp cu elemente componibile în mod surprinzător printr-o diversificare a materialelor, a culorilor și a texturilor.

Formă şi stil

“Am creat o piesă într-un limbaj estetic contemporan. Așa cum sugerează și numele colecției, ne-am imaginat într-un mod ludic un cub modulabil și pe orizontală și pe verticală cu care se poate obține o variată gamă de compoziții” spun cei doi designeri.

Simplitatea formei a fost îmbogăţită cu structuri, reliefuri, incizii, intarsii și traforuri ale feţelor oferind o gamă foarte bogată de propuneri astfel încât aceeași structură de mobilier să poată avea multe versiuni diferite. Forma rotunjită este inspirată din liniile aniilor ‘60 conferind piesei o particularitate distinctă.

Funcţionalitate

O preocupare conceptuală a designerilor a fost versatilitatea atât ca aspect cât și ca funcționalitate. Astfel acest cub a fost gândit cu picioare fixe și la fel și pe roţi cât și monobloc. Deasemenea, această caracteristică se regăsește și în modul de utilizabilitate a obiectului de mobilier. Astfel, acesta poate fi modul de bibliotecă, comodă, noptieră, rollbox sau cabinet.

Fotografiile demonstrează posibilităţile de utilizare ale pieselor Cubox² în amenajările de interior, în diferite funcţiuni ale locuinţei.

Cubox² este marcă înregistrată iar cotele piesei sunt standardizate de 66cmx66cm, pentru a crea un volum generos și prezent. “Exista însă variații de dimensiuni pentru piesele cu alte destinații decât rollbox și noptieră” adaugă creatorii acestei colecţii.

Materiale

Cadrul este creat din multistrat/mdf vopsit cu o gamă cromatică diversificată în 5 nuanțe de griuri, ivoir și două culori de accent, violet și turcoaz. Feţele sunt din lemn masiv de stejar uleiat în două nuanțe, închis și deschis sau din Corten.

Din punct de vedere al ornamentului exista 8 modele cu simboluri și grafisme incizate, traforate și cu intarsii de Corian și sidef. Foaia de ușa incizată și traforată poate fi și vopsită având un aspect dantelat. Cele cu intarsii duc cu gândul la universul bijuteriilor.

Designul mânerelor este unul surprinzător, cu un twist din zona industrială, această juxtapunere creând un dialog inedit între stiluri.