Da, gătim! Cu cele mai noi vase de gătit

Conștient, flexibil și durabil – alimentația astăzi este o chestiune de sănătate și stil de viață. Pentru tot mai mulți oameni, „mâncarea curată”, adică gătirea propriei alimente proaspete, neprocesate, este punctul de plecare pentru o nouă și mai bună abordare a vieții, cu o dietă îmbogățită cu alimente puternice pe bază de plante și arzătoare de grăsimi pline de vitamine și minerale.

Adesea merge mână în mână cu o mișcare către experiențe de conștientizare a corpului, cum ar fi yoga și scăldat în pădure. Filozofiile nutriționiste actuale necesită gătit blând și atent ​​precum și vase de gătit care sunt fabricate din materiale sigure, păstrează toți nutrienții vitali și sunt capabile să îndeplinească sarcini speciale acolo unde este necesar. Elementele esențiale în acest caz sunt un design care garantează ușurința de manipulare dar și o formă estetică care poate merge direct de la aragaz la masă.

Pe piaţă sunt mai multe produse interesante și practice precum o serie de noi echipamente polivalente cu funcții noi, precum și câteva articole de specialitate de primă clasă. Și înainte de a privi cu nerăbdare viitorul alimentației sănătoase, prezentăm niște bucătari profesioniști care gătesc în medii fitness, interioare inspiraţionale și cu arome naturale proaspete creînd experiențe speciale.

În vremuri preistorice, totul era atât de simplu, nu-i așa? Tot ce aveai nevoie era focul, oala, tigaia – și un mamut sau doi! Probabil că nu a fost chiar perfect – și un pic de carbonizare în jurul marginilor a fost probabil norma. Fiecare vârstă își adaptează vasele la obiceiurile alimentare. Și astăzi, obiceiurile noastre alimentare ușoare și conștiente de sănătate aduc schimbări revoluționare. Niciodată până acum nu au existat atât de multe caracteristici tehnice și rafinamente inovatoare pentru a asigura încălzirea optimă a alimentelor proaspete.

De exemplu, producătorii propun o gamă largă de acoperiri antiaderente și oale de gătit din porțelan sau ceramică care oferă valori nutriționale mai mari cu mai puține calorii. Iar la produse apar funcții utile noi, cum sunt mânerele inteligente pentru oale și tigăi, care rămân reci chiar și la temperaturi ridicate și răspund dorinței de a avea un stil de viață atent și necomplicat.

Oricine s-a opărit vreodată de abur în timp ce gătește va fi încântat de oalele din oțel inoxidabil: capacul poate fi pur și simplu să stea vertical în mâner, permițând aburului să picure înapoi în oală în loc să inunde suprafața de lucru. Prezentăm câteva produse noi care vor fi expuse la târgul Ambiente de la Frankfurt, multe dintre ele apărând în curând într-o formă sau alta şi pe piaţa noastră.-

1 tigaie din cupru – Kupfermanufaktur Weyersberg / 2 tigaie din aluminiu – Edenberg / 3 oale din oțel inoxidabil – Woll / 4 tigaie din cupru – Demeyere

Vorbind despre gătitul blând, au apărut o serie de actualizări inteligente ale metodelor vechi. Există acum oale sub presiune de dimensiuni mai mici care rețin vitaminele.

De exemplu, „aragazul cu fân”, popular pe vremea străbunicilor noştri şi care economisește energie, a fost reinventat pentru lumea de astăzi sub numele de „oala termo”. Mâncarea se pregăteşte pe aragaz si oala se pune apoi în termocutia unde continuă să se gătească fără curent electric şi fără a distruge vitaminele.

1 oală sub presiune – Cocina Bra; 2 wok de vase – BK; 3 oale cu cutie termică – Schulte-Ufer

Fierbere uşoară

Ce înseamnă calitate când vine vorba de vase de gătit? O tigaie bună trebuie să aibă o anumită greutate. Acest lucru o face foarte robustă și îi conferă o viață lungă.

Pentru chefi sau gospodine, gătitul înseamnă transformarea gândurilor creative în mâncăruri interesante.

Oțel inoxidabil sau fontă? Se prăji la fel de bine în tigăi bune din oțel inoxidabil, cu condiția ca temperatura să fie potrivită și să știți cum să le manipulați. De exemplu, se pot face clătite reușite doar dacă tigaia este preîncălzită. Legumele se fierb la abur, astfel păstrându-se vitaminele şi nutrienţii.

Mai mult aer cald, mai puțină grăsime! Electrocasnice noi mici

Numărarea caloriilor și reducerea aportului de carbohidrați și grăsimi nu joacă un rol major în stilul de viață de alimentație curată. Nu sunt permise numai grăsimile trans, care se găsesc în mod obișnuit în fast-food și gustări. Dar, te aud spunând, ce fac când îmi e poftă de cartofi prăjiți? Aici este locul în care aparatele electrice mici, cum ar fi friteuza cu aer cald de la Steba, salvează ziua! Prăjește batoane de cartofi dulci sau alte legume folosind până la 80% mai puțină grăsime, făcându-le un plus ideal pentru o dietă sănătoasă. Noile grătare electrice de masă de interior și aragazele portabile, de asemenea, nu folosesc grăsimi dăunătoare pentru a crea senzația de grătar. Iar dacă vrei să faci fructe de mare și legume la grătar în stil autentic asiatic, vei găsi soluția perfectă în grătarul de masă de la Solis, care are două zone de încălzire și hota tipică teppanyaki care asigură distribuirea uniformă a căldurii în jurul alimentelor.

1 aburi Rommelsbacher / 2 grătar de masă de la Solis / 3 grătar de masă Kisag / 4 grătar de masă de la Severin / 5 fryolator Steba / 6 regulator sous-vide de la Wartmann

Maeștrii încercați și testați ai prăjirii cu conținut scăzut de grăsimi și a fierberii sunt oale și tigăi din diferite materiale, cum ar fi smalțul. Această substanță rezistentă și „sănătoasă” realizată din materii prime naturale a fost apreciată de generații. În prezent, se confruntă cu o renaștere, iar producătorii răspund cu modele și accesorii moderne pentru prăjirea blândă și aburirea. Riess oferă seria Aromapot cu design purist, fără piese din plastic, ceea ce înseamnă că pot fi folosite și în cuptor. Pasionații de fontă, un alt material tradițional sigur, vor adora cuptorul olandez miniatural ignifug de la Victoria Cast Iron, care oferă o fierbere ușoară cu grăsime minimă. Este grozav pentru vegani și vegetarieni atunci când vine vorba de a face caserole și curry. În plus, oala din lut Römertopf revine cu un design proaspăt și clar. Tinerii gurmanzi au descoperit de mult beneficiile vaselor de lut pentru prăjirea, gătitul și aburirea fără grăsimi.

1 oală cu aromă – Riess / 2 brutărie de lut – Römertopf / 3 tigaie din fontă – Skeppshult / 4 Cocotte – Victoria Fontă / 5 Caserole – Artigiana AMT Alumetall Gießtechnik

Plăcere fără exces

Oricine se adâncește în yoga și originile sale indiene își va da seama că yoghinii au urmat o dietă „sattvic” (pură) de secole. Tendințele noastre nutriționale actuale nu sunt așadar un fenomen nou. Mai degrabă, ele se bazează pe experiențe mult mai vechi și pe dorința unei vieți sănătoase și conectate. Atunci când diferite filozofii se unesc pe baza respectului reciproc, rezultatul este crearea de mâncare delicioasă.

Bucătăria modernă se dezvoltată pe baza expertizei intuitive și a „creativității fără margini”, cu scopul de a inspira vegani, vegetarieni și „omnivori” cu „mâncare adevărată”.

Cât de sănătos va fi gătitul de mâine? Semne pozitive la orizont

Experții în nutriție sunt de acord că problemele legate de calitatea alimentelor, regionalitatea și sustenabilitatea vor continua să crească în semnificație în viitor. Ca răspuns la întrebarea presantă a resurselor noastre naturale limitate, mulți oameni și-au schimbat deja obiceiurile alimentare și de consum.

Un mega trend recent este interesul tot mai mare pentru alimentele probiotice care ne afectează pozitiv flora intestinală. Acum se știe că secretul sănătății se află în intestinul nostru, care comunică strâns cu creierul și sistemul nostru imunitar. În ceea ce privește impactul asupra obiceiurilor noastre alimentare, aceasta înseamnă că ne vom îndrepta din ce în ce mai mult către legume și alimente fermentate.

Alimentele exotice, cum ar fi boabele de goji și semințele de chia, își vor pierde atracţia, deoarece există alternative la îndemână. Afinele, vișinele și semințele de in disponibile la nivel regional nu trebuie să fie transportate cu avionul în întreaga lume și, cu constituenții lor care promovează sănătatea, concurează ușor cu superalimentele scumpe.

Vor supraviețui produsele clasice de gătit?

Cu siguranță, dar acestea pot arăta diferit și pot fi chiar mai eficiente din punct de vedere energetic. Şi mai inteligente. Materialele naturale vor fi mult mai solicitate: vedem deja din ce în ce mai multe oale și caserole din granit și piatră moale, un material natural care este ideal pentru înăbușirea lentă. Fonta, oțelul emailat, cuprul și ceramica tare vor continua să fie extrem de populare. Cu toate acestea, oalele și tigăile pe care le folosim în viitor ne vor oferi probabil mult mai multe informații – vom găti cu smartphone-ul! Acest lucru ar putea însemna să nu mai fie cratițe arse și, poate, să nu mai amestecăm.

1 thought on “Da, gătim! Cu cele mai noi vase de gătit

Comments are closed.