Project: Gowanus House Architect: BAAO Location: Brooklyn, NY.

Un proiect de extindere şi amenajare a locuinţei spre grădină în zona oraşului New York

Acest proiect a fost realizat la un bloc din Carroll Gardens, Brooklyn în zona oraşului New-York de către Biroul de arhitectură Barker Associates. Familia de patru persoane, soț și soție și cele două fiice ale lor, au locuit în imobil, ocupând parterul, primul etaj  şi grădina timp de zece ani înainte de a decide să facă o extindere pentru a lărgi bucătăria și pentru a crea camere mai mari pentru cele două fiice ale lor.

Un factor principal în planificarea extinderii a fost lucrul în jurul unei magnolii existente și să se asigure că aceasta va avea suficientă lumină, pământ și spațiu pentru a se dezvolta odată ce extinderea va fi fost finalizată.

Amenajare şi design interior

Finisajele prezintă o mulțime de culori vibrante, modele şi texturi iar amenajarea are mai multe colțuri confortabile. Podeaua salonului din lemn de pin a fost deschisă și proiectată cu elemente încorporate pentru a adăuga spațiu de depozitare, menținând în același timp liniile de lumină și vizibilitate.

Un perete personalizat la intrare a oferit forță de depozitare pentru coşuri, cărți, pantofi și chei pe o parte și cărți pe cealaltă. Scările existente au fost reparate și renovate pentru a se extinde în jurul unei deschideri lărgite până la etajul doi. Surprinde în mod plăcut prezenţa bibliotecilor, atât în salon cât şi în dormitorul matrimonial şi camerele fetelor.

O oglindă personalizată atârnă deasupra șemineului existent din marmură adăugând un aer nobiliar întregului decor. Şemineul funcţionează cu lemne, ceea ce crează o ambianţă specială în zilele de iarnă, mai ales în perioada de sărbători.

Bucătăria este construită tot din lemn finisat cu lac personalizat și dulapuri de lemn de brad în tonuri calde cald care se potrivesc perfect cu podelele rustice din lemn de pin.

Sala de mese este situată în extensie și are o bancă cu fereastră cu vedere la curtea din spate. Etajul al doilea a fost deschis spre scară pentru a permite luminii să pătrundă până la primul etaj. Balustrada originală a fost modificată pentru a se potrivi cu noua deschidere.

Pardoseala de pin a fost văruită. Același lemn de pin se regăseşte pe tavanul holului și pe luminator. O scară nouă din oțel și lemn duce din salon în grădină. La nivelul grădinii, un sistem de agățare personalizat de la intrare organizează echipamentul de agrement al familiei.

Acest nivel are o bucătărie mică de vară pentru divertisment în grădină, amenajată cu faianță și rafturi personalizate  din lemn de pin inimă precum și o perdea de pâslă pentru a împărți spațiul pentru oaspeți. În zilele obişnuite acest spaţiu servește ca birou de acasă pentru soț.

Există, de asemenea, o baie colorată cu mult albastru şi verde și un spațiu de lounge scufundat, construit cu plăci de ciment şi care se deschide spre curtea din spate.

Paleta de culori: albastru şi tonuri pastelate

Project: Gowanus House Architect: BAAO Location: Brooklyn, NY.

Albastrul este în mod cert culoarea preferată de toţi membri familiei. Aceasta se regăseşte din abundenţă la pereţi în dormitoare, camerele fetelor, gresie, finisajele din băi precum şi în cazul pieselor de mobilier. Fotoliile sunt tapiţate cu catifea în aceste tonuri. Interesantă este şi alegerea covoarelor şi cuverturilor de pat, acestea fiind în culori moi şi un aer puţin rustic.

Alături de alte tonuri pastelate care se regăsesc la interior, întreaga amenajare are un aer relaxant. Firma a proiectat grădina cu o terasă de piatră, şi aceasta cu nuanţe de albastru. Terasa se curbează în jurul bazei magnoliei. Pavele plutitoare din piatră, tot albastă, duc la o altă terasă în spate, marginită de o bancă îmbrăcată cu lemn de cedru.

Solul sărac și pânza freatică înaltă au necesitat utilizarea piloților pentru a susține extinderea. A fost consultat un grădinar pentru a determina dimensionarea și amplasarea extensiei, a terasei și a celei din grădină şi a ajuta la alegerea speciilor native de plante potrivite.

Foto: Francis Dzikowski/OTTO

Material realizat cu sprijinul V2Com