Medalion Virgil Isăcescu – punţi peste apă în grădină

Apa este esențială pentru toate grădinile și peisajele, de aceea este nelipsită în proiectele moderne de grădină. Ca element de design, aceasta contribuie la răcoare, umiditate, strălucire, luminozitate, adâncime, seninătate. Apa oferă recreere precum şi posibilitate pentru folosirea plantelor și animalelor acvatice. Apa se integrează minunat în orice grădină, conferindu-i acesteia un aer aparte. Apropierea casei şi prelungirea grădinii către un lac sau mare este benefică. În lipsa acestora, cum se întâmplă în marea majoritate a cazurilor, apa poate lua forma unui iaz sau a unui râuleţ şi, în cazul fericit, al unei piscine. Aceasta din urmă presupune însă un proiect costisitor iar întreţinerea este şi ea complicată. în plus, la clima noastră se poate folosi doar 3 luni, maxim 4 luni pe an. Se poate considera deci un lux.

În schimb, realizarea unui mic iaz sau a unui râuleţ nu mai este o problemă aşa de complicată, acestea asigurând împrospătarea aerului din împrejurime. Pentru cei care iubesc sunetul apei susurând pe roci şi pietre sau vărsată într-un iaz, un râu cu o cascadă este plusul perfect pentru grădină. Se poate folosi piatra de calcar iar aceasta este bine să fie aşezată în zona cea mai vizibilă din toate unghiurile grădinii iar aici pot fi incluse atât lumini acvatice cât şi terestre

Autor a zeci de proiecte, arhitectul Virgil Isăcescu a fost printre primii care a creat cascade, iazuri şi râuri în grădinile beneficiarilor. Sfatul său este de a se construi peste râu sau iaz un podeţ de trecere. Energia va curge mai bine în astfel de cazuri. În situaţia ieşirii la lac, un ponton este o soluţie excelentă.

Desigur, imaginaţia arhitectului va conduce către construcţii spectaculoase. Mai mult, pontonul înconjurat de ape poate fi amenajat şi folosit ca loc de recreere sau chiar de dining. Deasupra apei poate fi construit chiar şi un foişor, cum este cel din foto chiar deasupra unei cascade.

1 thought on “Medalion Virgil Isăcescu – punţi peste apă în grădină

Comments are closed.