O casă în care au locuit mari stele hollywoodiene

Dacă aceste ziduri ar putea vorbi! Este vorba despre o casă de oraș din anii 1930 care a fost construită pentru Warner Bros pentru a-și găzdui în apartamentele de aici tinerele starlete, între care Greta Garbo, Marlene Deitrich și Marilyn Monroe.

Celebrele studiouri de film din Hollywood au urmărit îndeaproape tinerele lor talente și le-au așezat adesea în case și apartamente pe care studiourile le dețineau și le supravegheau. În sistemul lor, studiourile controlau o mare parte din viețile actorilor lor, chiar și acolo unde trăiau.

Într-unul dintre cele mai faimoase cazuri, Joe Schenck, pe atunci președinte al 20th Century Fox, a mutat-o pe Marilyn Monroe în casa sa de oaspeți Owlwood Mansion, o casă care mai târziu a fost deținută de Tony Curtis și apoi de Cher.

Chateau Beachwood este un complex de 10 caseîn stilul fzranţuzesc Normandia, situat lângă intrarea Two Stone Gates în Beachwood Canyon, la câteva străzi de Mănăstirea Îngerilor, Franklin Village și Hollywood Sculpture Gardens. Datorită confortului oferit şi apropierii de studiourile de film, Beachwood Canyon a fost locul ales de multe celebrități, inclusiv Humphrey Bogart, Kevin Bacon și Anna Kendrick. Iar acest lucru este valabil şi în prezent.

Situate într-una dintre zonele mai vechi din Los Angeles, casele din cartier păstrează o mare parte din atmosfera strălucitoare a erei hollywoodien ede la mijlocul secolului trecut, cu peluzele bine îngrijite, sălcii uriași și grădinile colorate.

Apartamentul cu două dormitoare de peste 1000 de metri pătrați din casa construită în anul 1930 a fost reședința în care a locuit cândva Marilyn. Casa a fost renovată, dar încă păstrează multe caracteristici şi elemente care le-ar plăcea şi oamenilor de astăzi. Între acestea se pot număra frumoasele scări verzi din magnezit sau originala balustrada a scării în stil Art Deco.

Amenajarea este destul de simplistă dar acest aspect, împreună cu zugrăveala în culori deschise şi cu mobilierul din lemn în culori deasemenea deschise conduc către un spaţiu luminos. Simplitatea atinge un maxim în cazul diningului, a cărui organizare nu arată un îndemn către petreceri şi mese cu mulţi invitaţi. Să nu uităm că Marilyn era la începutul carierei iar apartamentul era un fel de locuinţă de serviciu. Totuşi mobilierul în stil Mid-Century şi ambianţa din living denotă confort şi eleganţă. Ambele dormitoare au tencuieli în relief.

Mobilierul din bucătărie este de culoare albă, un stil spre country. Covoarele şi tablourile aduc şi ele o notă de eleganţă dar fără excese. Baia este plină de culoare şi  are cabină de duș și faianță originală în galben și violet, cu o cadă, toaletă și chiuvetă verde asortate.

Se distinge brâul ceramic care dă un accent puternic. Întreagul apartament este inundat de lumina de la ferestrele mari. Încăperile sunt largi şi înalte şi au câte două ferestre. În cazul livingului, deschiderea vitrată este mai mare, ajungând până la tavan.

Originară din Los Angeles, Marilyn a crescut dur și și-a petrecut copilăria între orfelinate și asistență maternală. A locuit în mai multe case și apartamente în timpul vieții sale de 36 de ani, dar și-a cumpărat o singură casă în nume propriu, în cartierul Brentwood din Los Angeles la începutul anului 1962, cu doar câteva luni înainte de moartea sa survenită în urma unei supradoză de somnifer

Fotografii: Neue Focus