Casa pregătită pentru  celebrarea Crăciunului

Dacă în ultimii doi ani, datorită pandemiei şi restricţiior, recomandările pentru Sărbătoriel de iarnăse îndreptau spre festivităţi calme şi liniştite, anul acesta oamenii doresc petreceri mai pline, în cercuri mai largi.

În perioada pandemiei, statul îndelung între cei patru pereţi ai casei a îndemnat, alături de o funcţionaleitate sporită şi la decoruri mai bogate. Deja în multe familii casa este deja pregătită pentru festivităţile de Crăciun şi bradul este împodobit.

Casa din Timişoara, decorată de binecunoscutul designer de interior Corina Săftescu, nu face excepţie. Ambianţa se potriveşte perfect cu stilului casei, farmhouse contemporan, fiind folosite în acest scop culori deschise, liniştitoare care imprimă armonie. Grinzile din lemn şi şemineul invită la relaxare, alături de mobilierul comod, dar şi la petreceri în familie la care se pot alătura  numeroşi prieteni.

Mobilierul este din lemn masiv, fotoliile şi canapelele fiind tapiţate cu catifea în nuanţe caffe late, toate imprimând un aer cozy. Parchetul din stejar, oglinzile şi tavanul încasetat adaugă eleganţă. Accentele sunt  date de materialele textile, draperiile mergând pe nuanţe de maro ceva mai închise. O notă specială este dată de mobilierul de ratan precum şi de modernul sistem de iluminat.

Nu putem să nu enumerăm diferiţii furnizori şi abilitatea designerului de a asocia diverse materiale şi obiecte. Decoraţiile şi accesoriile sunt de la Magnitude Satu Mare, The Home, Luxxoro Timişoara, în timp ce mobila de bucătărie  a fost executată de Bellmob Timişoara.

Decorul de Crăciun

Casa este  gata şi pregătită să primească oaspeţi. Dar cum sărbătorile sunt aproape, de ce nu s-ar întâmpla acest lucru chiar cu ocazia Crăciunului? Iar proprietarii au ţinut ca şi decorul pentru această sărbătoare să fie la înălţimea designului de interior.

În acest scop au apelat la Marius Lupu de la Decordesign. Acesta a mers pe tendinţele privind decorul de Crăciun din acest an, şi anume, revenirea la tradiţie. Astfel, nu lipseşte bradul împodobit , Crăciuniţa şi sfeşnicele.

O altă tendinţă majoră  este pe decorațiuni naturale, sustenabile, şi astfel, mesele, şemineul şi balustrada scării sunt împodobite cu aramjamente din ramuri şi conuri de brad, pudrate în culoarea albă a zăpezii. În gama de culori se remarcă verdele de iarnă şi albastrul, alături de auriu şi roz. Desigur, de Căciun nu putea lipsi roşu bordo precum şi culoarea anului viitor, magenta.

Foto: Cass Design