Casa în sărbătoare cu ajutorul crăciunițelor – sfaturi şi idei de bricolaj 

În lunile de iarnă, crăciunițele sunt decorul floral perfect pentru pentru o casă festivă. Bracteele lor colorate, în formă de stea, rivalizează cu orice altă floare naturală în ceea ce privește frumusețea, delicatețea și efervescența.

De asemenea, datorită numeroasele lor culori și forme pot fi puse „în scena” propriei locuințe într-o varietate de moduri. Fie în vază sau în ghiveci, ca plantă unică sau în combinație cu alte plante cu flori de iarnă – posibilitățile creative de decorare cu crăciunițe sunt nesfârșite și rezultatul final demn de revistele de decorațiuni.

Decorațiuni florale pentru masă cu crăciunițe

Pentru masa festivă perfectă care încântă toate simțurile decorul mesei este la fel de important ca alegerea alimentelor și băuturii. În această perioadă ne bucurăm de tot ce este frumos în jurul nostru iar crăciunițele sunt decorul floral perfect pentru o masă.

Crăciunițele tăiate sunt elementul central al mesei de basm în tonuri calde de corai şi purpuriu. Globurile, vesela, lumânările și paharele dar și vazele vintage din cristal poate crea un contrast interesant cu un bradul modern și avangardist de Crăciun.

Din loc în loc, o crăciuniță corai tăiată și o crenguță de brad poate fi pusă din loc în loc pe masă. Vesela pentru masă în stil vintage și o plăcuță pentru nume din pâslă sau carton maro creează o atmosferă retro.

Sfat: Pentru a vă proteja farfuriile, puteţi să înfășurați tulpina crăciuniței cu bandă verde sau puneți-o într-un tub de flori umplut cu apă.

Rozul, verdele crud și albul reprezintă o altă opţiune, în acest caz mesa festivă căpătând un aer romantic. În centrul mesei, o tavă plină cu mini crăciunițe în pungi de hârtie homemade și conuri de brad cerate întregesc decorul. Lumânări răsucite în suporturi aurite, crăciunițe cu flori luxuriante în jardiniere coordonate, fructe și bile de bumbac împrăștiate pe masă alcătuiesc decorul perfect pentru o masă de Crăciun.

O eleganţă naturală o prezintă o masă luxuriantă decorată cu crăciunițe de culoare crem şi crenguţe în zig-zag de diferite dimensiuni. Se pot adăuga mușchi, conuri precum și zăpadă artificială și globuri în culori diferite. Lumânările conice în două tonuri de alb, precum și cele verzi asigură o lumină ambientală, un decor feeric pentru o întâlnire de poveste alături de cei dragi.

Se ştie că o piesă centrală pe masă este deosebit de importantă pentru o masă festivă. Aceasta poate fi un bol dens plin cu crăciunițe roșii. Ramurile de brad, nucile și merele aranjate în interiorul și în jurul bolului alcătuiesc un decor perfect natural. Nuanțe variate de roșu, diverse forme de frunze și ramuri de pin ascunse printre ele fac aranjamentul să fie şi mai dinamic.

Un brad de Crăciun tăiat, suspendat orizontal deasupra mesei cu mini crăciunițe și o instalație de lumini, poate deveni un element de decor fantastic în încăperile cu tavan înalt. Ramurile de măceș agățate unesc vizual eclecticul brad de masa festivă.

Crăciuniţele în decorul interior

Fie individual într-o vază, ca aranjament floral sau într-un buchet, crăciunițele tăiate au o viață foarte lungă. Bracteele lor uimitoare vor rămâne proaspete timp de aproximativ două săptămâni dacă opriți seva lăptoasă să curgă din tulpini imediat după tăiere. Pentru a face acest lucru, mai întâi scufundați tulpinile în apă fierbinte de aproximativ 60°C timp de aproximativ cinci secunde, apoi scufundați-le imediat în apă rece.

În camere crăciuniţele creează o atmosferă familiară. Datorită culorilor și formelor lor variate, aceste plante se potrivesc în orice stil de design interior. Se integrează bine şi în casele moderne, în timp ce soiuri moderne de crăciunițe prezintă un aer retro. Astăzi, crăciunița s-a dezvoltat într-o plantă de casă rezistentă, adaptabilă, care face legătura mai ușor între tradiție și modernitate. Paleta de culori a soiurilor variază de la roșu, bordeaux, alb crem, portocaliu, roz cald sau pal la galben lămâie și soiuri bicolore.

Sunt diferite şi ca forme: “mini”, standard, soiuri pentru coșuri suspendate, forme coloidale și arbuști. Pot fi cu frunze ascuțite, de stejar, forme de frunze zimțate și încrețite, precum și soiuri duble. Combinația acestor soiuri moderne cu accesoriile și mobilierul vintage colorate, cu modele îndrăznețe, care caracterizează stilul de la mijlocul secolului XX, creează o atmosferă retro, în timp ce arată surprinzător de contemporan.

Decorațiune retro cu crăciunițe roz

O decorațiune elegantă suspendată într-un stil retro modern este o piesă atrăgătoare, care arată deosebit în camerele cu tavan înalt. Se poate realiza DYI. Este formată din două cercuri, ramuri de conifere amestecate și crăciunițe tăiate.

Proiect artizanal: crăciuniță într-un suport retro cu dantelă

O crăciuniță roz adaugă o notă modernă acestei decorațiuni tradiționale pentru masă. Pentru a crea această piesă centrală uimitoare, aveţi nevoie de un bol vechi (pe care nu vă deranjează să puneți lipici) sau o semisferă de polistiren și un ghiveci, folie alimentară, lipici pentru lemn, un mileu din dantelă, crenguțe de salcie, ace de pin văruite, globuri de sticlă și o crăciuniță roz într-un vas asortat.

Pasul 1: Într-un recipient, diluați lipiciul de lemn cu apă într-un raport de 1:1.

Pasul 2: Înfășurați cu grijă semisfera de polistiren sau jardiniera cu folie alimentară. Înmuiați mileurile de dantelă în amestecul de lipici și apă.

Pasul 3: Așezați mileurile peste matrița din polistiren. Lăsați să se usuce complet, apoi scoateți ușor bolul de dantelă rezultat din matriță.

Pasul 4: Așezați jardiniera în bolul de dantelă. Umpleți spațiul dintre jardinieră și marginea vasului cu globuri de sticlă și decorați cu crenguțe de salcie și ace de pin. La sfârșit, puneți crăciunița în jardinieră. În loc de globuri de sticlă, o instalație de lumini poate umple spațiul.

Junglă Urbană

O atmosferă relaxată de Crăciun, cu iz de junglă – plante cu frunze exotice, pini atârnați de tavan și crăciunițe de culoare crem anunță fastuos începutul sărbătorilor de iarnă. Decorul natural, redus la doar câteva culori, face ca interiorul al unei mansarde să arate primitor și familiar.

O crăciuniță atârnată liber de tavan reprezintă un element floral natural ușor de creat. Tips: Scoateți planta din ghiveci și înfășurați rădăcina în mușchi. Înfășurați cu fir auriu rădăcina învelită în mușchi și agățați-o. Udați ușor de sus. Alternativ, la fiecare câteva zile, puneți radăcinile într-un recipient cu puțină apă, astfel încât să o poată absorbi. Lăsați-le să se scurgă bine înainte de a agăța crăciunița din nou.

Cadouri și idei de împachetare

Un cadou decorat cu dragoste și împachetat într-o bucată de material, în locul hârtiei clasice de împachetat, arată mult mai special. Materialul arată mult mai elegant spre deosebire de hârtia de împachetat și poate fi reutilizat pe o perioadă nedefinită.

Pentru a împacheta cadourile într-o manieră sustenabilă, fără plastic sau hârtie, tot ce aveți nevoie sunt bucați decorative de material, lână colorată, foarfece, biluțe de fetru, și alte accesorii la alegere. În funcție de cadoul ce trebuie împachetat, pătrățele de material ar trebui să măsoare aproximativ între 70 și 100 cm lungime.

Cum se face?

Pasul 1: Întindeți materialul astfel încât un colț este îndreptat în sus și unul în jos, apoi puneți cadoul în mijloc.

Pasul 2: Împăturiți colțul din stânga și cel din dreapta, aducându-le în mijloc, și legați-le împreună într-un nod.

Pasul 3: Acum faceți un nod, din celelalte 2 colțuri ale materialului, în mijloc.

Pasul 4: La sfârşit decorați cadoul proaspăt împachetat după placul vostru, cu ciucuri din lână sau biluțe din fetru.

Bine de știut: Există o varietate de moduri de împăturire și înnodare. Pe care dintre ele să le folosiți depinde numai de efectul vizual dorit și de obiectul pe care îl împachetați. Pentru a învăța arta împachetării, veți avea nevoie de puțin exercițiu si îndemânare. Există o multitudine de instrucțiuni online cu sfaturi și trucuri pe această temă.

Foto: Stars For Europe