Detalii şi pasteluri pentru un aer romantic în decorul de interior

Februarie este timpul visării şi al proiectelor. Se spune că iubirea este în aer şi se aşteaptă primăvara, ale cărei semne au început să se simtă încă din timpul iernii. Puţin  romantism este necesar, acesta imprimând atmosfera pentru visare, iubire şi proiecte de viitor.

Amenajarea întregii locuinţe în stil romantic nu este însă la îndemână şi, poate, nici practică. Însă romantismul stă în detalii. Putem opta pentru amenajarea unui dormitor, a unei camere de domnişoară, sau realizarea unor colţuri intime.

Tonuri pastelate

Pentru un look romantic pot fi alese decoraţiuni şi accesorii în tonuri dulci, pastelate, dar numai dacă se potrivesc cu restul decorului. La fel este cazul şi cu texturile sidefate.  Anul acesta se poartă verdele, aşa că puteţi îndrăzni să folosiţi o nuanţă ceva mai discretă la nivelul pereţilor şi să o combinaţi cu tonuri pastel de lila sau roz, de exemplu. Este fresh, dulce şi în tendinţe.

Şi culoarea anului, magenta, se poate folosi cu succes într-un décor romantic.

Detalii romantice

Nu uitaţi de detaliile care completează atmosfera şi îi asigură romantism. Imprimeurile florale sunt romantice, mai ales dacă au o tentă retro. Pentru o abordare discretă, sunt recomandate de asemenea câteva pernuţe decorative cu motive delicate.

Alte elemente-cheie ale unui decor romantic sunt aplicaţiile de dantelă, franjurile, mobilierul pictat, obiectele retro.

Florile binevenite

Florile naturale sunt mereu binevenite, la fel şi detaliile atent alese.

Orice detaliu floral, fie că este pe pereți, în rama oglinzilor sau butonii fotoliilor, adaugă un plus de delicatețe și romantism. Plasează buchete de flori în colțurile-cheie ale camerelor – ideal ar fi să folosești trandafiri.

 

O idee practică şi la îndemână este să îmbrăcaţi copertele cărţilor în hârtie sau material textil colorat, asortându-le astfel cu restul elementelor pe care le introduceţi în amenajare.

O măsuţă de machiaj cu oglindă rotundă şi scaun poate fi cea mai bună soluţie pentru realizarea unui colț intim în dormitorul matrimonial. Și baia se poate amenaja în stil romantic, mai ales că aici ambianţa poate fi completată cu alte elemente wellness – arome, muzică, elemente de saună, aranjamente Feng Shui, vase cu pietre, plante și tablouri.

În alte cazuri, se poate urmări un romane modern pentru care soluţia ideală poate fi un fotoliu comod, cu suport pentru picioare, sau o canapea de mici dimensiuni, iar lângă ea o măsuţă și o veioză cu picior sau un lampadar. Veți crea astfel un loc bun pentru lectură. Chiar un mic birou, pentru laptop, cu un secretaire, poate fi un loc de retragere.

O cină romantică

O idee bună este şi aranjarea romantică a mesei pentru o cină în doi, în acest caz neputând lipsi lumânările sau sfeşnicele, porţelanul, dantela şi un meniu pe măsură, din care şampania este obligatorie.

Lumânările sunt romantice și sofisticate, iar lumina lor creează în dormitor o atmosferă misterioasă și senzuală. Alege unele parfumate, pentru un efect și mai intens. Există mici detalii prețioase care transformă un spațiu banal într-unul romantic, care spune o poveste frumoasă.

Un aer romantic

Pentru a crea un aer romantic, se poate folosi un tapet floral delicat pe acel perete pe care se odihnește tăblia patului. Ca să te asiguri că dormitorul nu devine exclusiv feminin, subtilitatea e cheia: alege un tapet bej, cu imprimeu alb, cât mai simplu. Oricât de simplificat, un tapet va pune imediat în evidență spiritul romantic al dormitorului.

O oglindă cu ramă veche în stil baroc florentin reînvie romantismul și creează o simetrie ideală cu tăblia de pat în stil vintage. Oglinzile sunt un must-have, pentru că reflectă lumina, accentuând prețiozitatea decorului, în timp ce măresc vizual spațiul.

Catifeaua, în special cea roșie, este o emblemă încă actuală a pasiunii și a iubirii. Un avantaj al catifelei constă în faptul că aceasta reflectă lumina în moduri subtile și sexy.

JAB – Four Seasons

Un spațiu îmbrăcat în texturi care stimulează simțurile este deosebit de romantic și pasional. Pentru un efect total, o soluţie este combinarea catifelei cu alte materiale luxuriante, așa cum sunt mătasea sau blana artificială. Poți folosi aștenuturi din satin sau un alt material prețios, ce cre-ează un efect metalizat, iar jos poți pune un covoraș alb sau bej din blană artificială.

În sfârşit, tablourile, în special cele vechi sau cele moderne cu temă romantică, sunt un adevărat must pentru un decor romantic.