Casa se află pe un teren tipic de locuințe, cu un drum din sens opus, direct în față, ceea ce constituie o adevărată problemă.
Soluţia: curte interioară
Pentru a rezolva acest lucru a fost creată o curte interioară verticală între casă și vecinii alăturaţi.
Toate spațiile principale ale casei privesc în această curte. La nivelul solului există două piscine, un iaz sub spalierul acoperit de lucarnă care se extinde într-o piscină în exterior.
Un arbore tânăr dar cu o înălţime ce concurează pe cea a casei se înalţă în această curte care astfel poate fi considerată ca grădina casei. Însă grădina se continuă şi în interiorul casei, aici aflându-şi locul arbuşti şi alte plante tropicale.
Livingul cu volum dublu și sălile de mese se deschid către această curte, cu uși glisante și pliante de sticlă înalte, care se pot deschide complet. Se poate considera că această deschidere către curte este o terasă de dimenisuni grandioase în prelungirea livingului.
Este amenajată deschis într-un stil foarte confortabil cu canapele de dimensiuni mari. Un pian negru cu coadă imprimă o ambianţă specială.
Curtea este acoperită în partea de sus cu un acoperiș de sticlă și un model complicat de spalier din aluminiu anodizat. Acest lucru creează un mediu perfect pentru casă – adăpostită de ploaie, ferită de soare, ascunsă de public și bine ventilată prin deschiderea mare din față. Este astfel o adevărată oază pentru familie și oaspeții acestora.
Interiorul
Designul de interior este mai degrabă minimalist. Fiind foarte cald s-a renunţat total la piese de mobilier şi accesorii în afara celor absolut necesare.
Materialele de construcţie şi finisajele au fost deasemenea alese să inducă o senzaţie de răcoare la interior. În afară de lemn se întâlnesc numeroase suprafeţe de sticlă şi metalice. Deasemenea au fost integrate diverse inovaţii şi soluţii pentru a realiza răcoare şi ventilaţia la interior. Lămpile cu elice care asigură mişcarea aerului sunt un exemplu.
Tipologia casei redefinește modul în care o casă tipică pe un teren din Singapore se poate raporta la mediu. Permite un spațiu care poate fi deschis complet, dar rămâne privat, adăpostit și confortabil. Casa are 6 camere și se află pe o suprafață de 445 m2, deci este o una foarte tipică în ceea ce privește cerințele sale.
Dicționarul Merriam-Webster definește o oază ca „ceva care oferă refugiu, ușurare sau contrast plăcut”. Arhitecţii de la HYLA Architects, care au realizat proiectul, consideră că această casă poate fi toate trei, mai ales în această eră a incertitudinii și a problemelor.
Material realizat cu sprijinul ArchDaily; Fotografii: Derek Swalwell
You may also like
-
CLUB A 55 – EXPOZIȚIE EVENIMENT LA KULTURHAUS BUCUREȘTI
-
O casă istorică în centrul Capitalei, veche de peste 130 de ani, a cărei poveste nu este cunoscută timp de jumătate de secol
-
Festival de vehicule retro în centrul Capitalei
-
Întâlnire de gradul 3 în standul Sophia
-
Apartament vechi de 35 de metri pătraţi amenajat în stil industrial