Artist consacrat, cunoscut pentru lucrările sale "fluorescente",Nicole Jutka expune la Galeria Joana Dürig din Elveţia

Artist consacrat, cunoscut pentru lucrările sale "fluorescente", Nicole Jutka expune la Galeria Joana Dürig din Elveţia

Artişti români peste hotare: Nicole Jutka expune la Galeria Joana Dürig

Nicole Jutka expune o serie de lucrări din seria “Lumina pătrunde întunericul” în galeria nou deschisă Joana Dürig din Elveţia.

De menţionat că artistul vizual Nicole Jutka a câştigat premiului top 100 români de pretutindeni, in domeniul artei, ediția 2022 la Iași

Joana Düring născuta la Cluj și Nicole Jutka născuta in București s-au cunoscut acum șapte ani la târgul de artă “ART SAFARI“ din București unde amândouă erau prezente, legându-se o frumoasă prietenie. Reușesc să se revadă la expoziția “Respirația universului în culorile vieții” organizată de Joana Dürig.

Activistă pentru pace, Nicole Jutka prezintă în cadrul expoziției un manifest împotriva războiului și a atacurilor asupra naturii. Ea este convinsă că oamenii pot trăi în pace, indiferent de naționalitate și origine.

“Respectul pentru natură ar trebui să ne ridice vocea pentru pace și iubire în lume”, spune ea. Seria “Love. No War” este un manifest împotriva războiului. Din punctul ei de vedere, dragostea este ca o lumină în întuneric, ea luminează calea spre fericire și descoperă căldura sufletului. “Fără iubire nu există nimic!”, accentuează artista.

Nicole Jutka este prezentă la aceasta expoziție cu seriile: “Future day”, “Forever inlove”, “Paradis garden”.

Pandemia Corona a fost o provocare pentru Nicole Jutka datorită restricțiilor și a pierderii libertăților personale. Retragerea în propria grădină a inspirat-o să creeze noi lucrări. Seria “Hanging Gardens“ este prezentă acum la galeria din Elveția cu lucrările: “Lake“(Inspirație Eminescu), “Trio“, “Flower bridge“. Lucrările “Eminescu” și “Veronica Micle” fac parte din Seria ” New People” care descrie multiculturalitatea și lumina interioară necesară existentei umane.

Nicole Jutka este deținătoarea mai multor premii (Global Art Contest 2020, abstract painting, SHANGAI/CHINA, PRIZE FOR PAINTINGS & SCULPTURE, LIFE’s WORK, Academie Dimitrie Cantemir/Romania 2020)

Galeria Joana Dürig, recent deschisă pe Landstrasse 21 din Glarus, Elveţia, este deschidă până pe data de 9 iunie 2023.