Tânăra proprietară a unui apartament de două camere în suprafaţă de 65 de metri pătraţi situat într-un bloc din Bucureşti în ansamblul Dinamic City şi-a dorit un spaţiu care face legătura dintre natură şi oraş, o legătură interior- exterior care să facă trimitere la una dintre pasiunile ei – meditaţia, ca formă de obţinere a armoniei dintre minte şi corp.
Proiectul de amenajare
Pentru realizarea proiectului de amenajare a apelat la studioul de arhitectură Gavia Concept, echipa de designeri de interior Anamaria Căpățineanu şi Alina Duculescu. Acestea au propus un design conceput de la funcţie la formă, pornind de la vibraţia interioară către efectele exterioare. În acest scop, au imaginat un spaţiu central tip open space format din living, bucătărie şi hol, la care se adaugă ca organizare celelalte funcţiuni: dormitorul, baia şi balconul.
Stil şi cromatică
În ceea ce priveşte stilul de amenajare, acesta este eclectic, combinaţie de elemente de stiluri industrial, nordic şi modern. Punctul de pornire a fost constituit de tabloul din living. Ca şi cromatică au fost propuse drept culori principale în legătură directă cu conceptul de design avut în vedere: alb, gri şi turcoaz.
Din punct de vedere al amenajării, designerii au întâmpinat o adevărată provocare: redarea textului de pe peretele din dormitor, realizat din cablul electric al lămpii suspendate ce ţine locul uneia dintre veioze.
Materialele folosite cu precădere au fost în concordanţă cu elementele de stil alese; lemnul, betonul şi metalul, un cumul al caracteristicilor naturii şi oraşului. Pardoseala atrage prin dispunerea ei diagonală. Pereţii contrasteaza discret cu nuanţele de lemn şi cu betonul aparent, lăsat ca atare încă din faza de construcţie a apartamentului. Culorile dorminante sunt albastrul şi albul – simboluri ale echilibrului şi meditaţiei.
Amenajarea funcţiunilor
În bucătărie, corpurile de depozitare suspendate lipsesc, pentru a nu îngreuna spaţiul şi a păstra efectul de plutire pe care îl crează tavanul din beton, luminat prin scafe cu bandă LED.
Depozitarea suplimentară, necesară bucătăriei, a devenit parte integrantă a peretelui, astfel încât s-a obţinut, către living, zona necesară pentru montarea televizorului.
Dressingurile şi uşile par ascunse vederii, fiind alese albe, simple (fronturi fără mânere, uşi filomuro, până la tavan).
Dormitorul continuă la rândul său conceptul amenajării. Tapetul, care redă ceaţa dimineţii asupra naturii, integrează perfect fereastra. Astfel, dimineaţa, se formează un ansamblu unitar între perete şi priveliştea oferită de fereastră. Mesajul realizat din cablul electric de deasupra patului reia ideile regăsite în open space.
Baia reia misterul şi magia dimineţilor în ceaţă prin oglinda fumurie folosită ca placaj de perete. Revine şi aici betonul, ca fundal pentru corpul cu lavoar şi oglindă. Valurile, vibraţiile armonioase, se întrevăd în liniatura fluidă a faianţei.
Foto: Sorin Iacob
You may also like
-
Noile colecţii GESSI aduc Haute Couture în băile contemporane din România
-
Festival de vehicule retro în centrul Capitalei
-
Întâlnire de gradul 3 în standul Sophia
-
Apartament vechi de 35 de metri pătraţi amenajat în stil industrial
-
Amenajările în stil bohemians şi cele maximaliste, cele mai frecvente abordări în designul de interior