Familia de colecţionari de obiecte de artă şi tablouri şi-au construit o casă cu etaj de 300 de metri pătraţi şi având şi o curte generoasă cu peluză.
Proiectul de design interior
Pentru amenajarea interiorului au apelat la designerul Corina Săftescu de la Cass Design care realizase în prealabil numeroase proiecte de design interior care se potriveau foarte bine cu cerinţele proprietarilor. Dorinţa acestora era pentru un spaţiu elegant, cu accent special pentru comoditate şi petrecerea timpului în mod relaxat în familie sau alături de prieteni.
Acest decor urma să găzduiască obiectele de artă şi tablourile familiei astfel încât designerul trebuia să creeze ambianţa necesară în acest scop şi să proiecteze aranjamentele necesare.
Se subliniază gustul proprietarilor pentru obiecte “trăite”, cu personlitate ce sunt pline de amintiri. Pentru noul mobilier, aceştia şi-au dorit ceva modern dar totuşi cu linii mai degrabă clasice.
Design interior stil grandmillenial
Pornind de la aceste cerinţe designerul a propus o amenajare în stil grandmillenial, susţinută şi de arhitectura interioară a casei, cu hol de intrare de dimensiuni generoase, scară interioară amplă, încăperi mari cu deschideri largi între ele, ceea ce asigură o fluiditate a întregului spaţiu de pe nivel.
La toate acestea se poate adăuga înălţimea generoasă a volumului precum şi casetarea tavanului cu grinzi din beton. Decorul este susţinut de un amestec de culori, texturi şi paternuri precum şi de soluţii şi obiecte de efect.
Balustrada metalică montată pe exterior subliniază simetria parcursului. Candelabrul veneţian din secolul XIX imprimă eleganţă specială, creează interes vizual şi face ca privirea să parcurgă înălţimea generoasă a volumului.
Covoarele, toate din secolul XIX şi începutul secolului XX, creează tabloul cromatic în fiecare încăpere. Mobilierul este un melanj între între piese executate pe comandă la firma Magnitude din Satu Mare.
Zonele de conversaţii sunt în două spaţii apropiate. Masa din dining este de 8 persoane şi cu scaune foarte comode.
Terasa, acoperită şi cu deschidere spre peluză, are ca funcţionalitate principală cea de dining.
În dormitorul matrimonial este îmbinată comoditatea cu obiecte şi piese de anticariat.
Băile sunt în nuanţe calde, amenajate în stil contemporan.
Draperiie şi pernele decorative sunt realizate de Luxxoro din Timişoare, corpurile de iluminat sunt de la Primaligting din Arad sau procurate de la anticariate, bucătăria şi mobilierul de baie sunt de la Premium Profil din Timişoara iar gresia şi faianţa au fost achiziţionate de la Atenalux din Timişoara.
Culorile curg dintr-un spaţiu în altul
Fiecare zonă are culoarea sa caracteristică. În zona de conversaţii culoarea aleasă este bordo, în dormitor, galben, pe terasă, roşu.
Mobilierul de bucătărie şi cel din baie este de culoare albă. Aceste culori se regăsesc şi în faianţa aleasă pentru amenajarea băilor.
Caracteristica principală a casei prezentate este ambianţa primitoare cu spaţii încărcate de atmosferă, pereţi plini de opere de artă, obiecte şi covoare care fac ca totul să vibreze intens vizual în orice colţişor, totul balansat de practicitatea obiectelor moderne care fac viaţa locatarilor mai uşoară.
You may also like
-
Festival de vehicule retro în centrul Capitalei
-
Întâlnire de gradul 3 în standul Sophia
-
Apartament vechi de 35 de metri pătraţi amenajat în stil industrial
-
Amenajările în stil bohemians şi cele maximaliste, cele mai frecvente abordări în designul de interior
-
Amenajările în stil boem, o tendinţă din ce în ce mai pregnantă