Draperiile şi perdelele uni de la Sophia aduc confort, rafinament şi personalitate fiecărei încăperi

Între tendinţele din 2023 se numără şi draperiile şi perdelele uni care devin foarte importante în amenajarea unui ambient.

A venit vremea caldă iar razele soarelui au început deja să ne deranjeze confortul la interior, fie că suntem acasă sau la birou. Este deci momentul să ne gândim la o apărare faţă de acest neajuns.

Daniela Gabor, managerul francizei Sophia din strada Bibescu Vodă nr. 18 (Zona Unirea), oferă recomandări experte pentru alegerea draperiilor şi perdelelor

Ţesăturile uni, la modă

Drapeiile uni, fără un patern imprimat pe ele, prezintă în zilele noastre un avantaj, şi anume oferă libertatea de a veni cu alte obiecte decorative, piese de mobiler sau decoraţiuni de perete, care să se intregreze şi să se armonizeze cu stilul interior dorit. În plus, un motiv de atractivitate constă în faptul că pentru draperiile uni există o gamă extrem de variată de culori şi nuanţe care se pretează pentru orice stil de amenajare precum şi pentru diferitele personalităţi ale locatarilor.

Daniela Gabor recomandă perdelele şi draperiile uni

Am intrat deja în sezonul cald, ceea ce ne îmbie să petrecem mai mult timp afară, în grădină sau chiar şi pe balcon. Draperiile uni se pot folosi cu rezultate bune şi în zona de outdoor. În acest caz se poate opta pentru ţesături impermeabile, cu finisaje de Teflon. Acestea sunt rezistente, resping apa iar culorile lor nu se vor estompa la lumina soarelui. Pentru astfel de aplicaţii sunt recomandate colecţiile Hawaii si Tenerife de la Sophia, în nuanţe uni, eventual şi cu dungi.

Ţesătură colecţia Hawaii

Orientarea  pentru draperiile şi perdelele uni este  spre modele simple, în tonuri pastelate, calde până la nuanţe uni puternice, chiar şi electrice. Între tonurile moi menţionăm cele de crem, bej, grej, auriu, nisipiu, gri, roz pudră pal iar ca nuanţe tari  verde smarald, mov, violet, albastru.

Toate aceste culori şi nuanţe se regăsesc în colecţiile Sophia de ţesături de catifea:  Arena Velvet, Havana, Chicago, Bruxelles, Oslo Linen.

Cum alegem culoarea draperiei

Alegerea nuanţei draperiei este de asemenea foarte importantă, deoarece trebuie luat în calcul cât de mari sunt ferestrele şi perimetrul camerei. Dacă suprafaţa ferestrelor şi a camerei pe care doreşti să o amenajezi este mica atunci este bine să alegi tonuri deschise, pastelate (crem, bej, auriu, gri pal, roz pudră) care oferă senzaţia de spaţiu mărit al camerei. Trebuie ştiut că tonurile solare în nuanţe de galben vor aduce întotdeauna încăperii respective optimism şi veselie.

Dacă aceste draperii sunt accesorizate cu o perdea vaporoasă dintr-un voal uni în tonuri de ivoire, aceasta va aduce mereu luminozitate, căldura şi prospeţime încăperii respective. În acest caz designerii de la Sophia București (zona Unirea) recomandă colecțiile Chicago şi Arena Velvet.

Dacă se optează pentru tonuri pastelate cuminţi, neutre, cum sunt tonurile de bej deschis, atunci cu siguranţă se va imprima stilului simplitate şi eleganţă oriunde sunt alese iar în plus rafinamentul şi personalitatea casei vor fi aduse în prim plan. În această situaţie, recomandările sunt pentru colecţiile Havana şi Bruxelles.

Cum alegem draperia şi cum ne protejăm de soare şi de zgomot

Este important să ţinem cont de mai multe caracteristici când ajungem să ne alegem draperiile. Recomandarea este de a se opta pentru o ţesătură calitativa din care să se confecţioneze draperiile,  în compoziţia lor să se regăsească fibra naturală, ţesături pline de culoare din catifea , bumbac sau vâscoză de bună calitatea, ce se vor potrivi  într-un ambient contemporan, modern precum şi într un stil electic sau clasic.

Dacă ferestrele sunt foarte luminoase este bine să ştim că draperiile pot fi dublate cu ţesături speciale, care vor proteja draperia de razele solare iar, în acelaşi timp vor ajuta să se aranjeze mult mai bine la fereastră datorită greutăţii pe care o oferă. În plus, pătrunderea luminii prin draperie în timpul zilei schimbă nuanța acesteia, ori prin dublarea țesăturii ne putem bucura de culoarea aleasă în orice moment al zilei.

Dacă dorim opacitate parţială pe timpul zilei chiar dacă ţesătura este deschisă la culoare, se poate opta pentru o dublură, într-un ton mai închis faţă de culoarea draperiei. Această soluţie se regăseşte în cazul Colecţiei Plain Pastel Dimout.

Dacă se doreşte opacitate totală la draperie, se poate de asemenea opta pentru o dublură  blackout special ţesută pentru a oferi opacitatea dorită, colecţiile recomandate fiind Saten Blackout, Natur Blackout şi Segovia.

Dacă zona în care locuim este cu trafic intens sau există şi alte surse de zgomot, trebuie ştiut că sunt şi ţesături cu proprietăţi fonoabsorbante, care ajută la îmbunătăţirea calităţilor acustice ale spaţiului, oferind o izolare mai bună faţă de zgomotul provenit din exterior.

În plus, aceste țesături au avantajul de a izola termic încăperea. Sophia oferă şi astfel de soluţii prin colecţia blackout Zaragoza.

Câteva trucuri de înfrumuseţare a draperiilor

Pentru intensificarea interesului vizual şi infrumuseţarea draperiile  se poate apela la o bandă decorativă contrastantă, aplicata pe marginea draperiei pe vertical sau chiar în intregimea acesteia, formând un chenar.

Bandă decorativă aplicată pe o draperie uni

Dacă vă plac micile detalii decorative, trebuie să ştiţi că puteţi să optaţi pentru prinderea draperiei cu ajutorul cordoanelor. Acestea pot fi confecţionate din acelaşi material al draperiei, prinderea putând fi atât pe vertical cu un cordon cu prinderea pe scai, cât şi cu un cordon pe orizontal cu prinderea întru-un buton decorativ, oferind astfel posibilitatea aranjării draperiei mult mai elegant.

Se pot folosi de asemenea şnururi decorative de diferite dimensiuni şi nuanţe, alegerile putând fi făcute în funcţie de nuanţa draperiei şi de stilul camerei.

Draperiile în sectorul HORECA

Draperiile sunt foarte mult căutate şi în sectorul HORECA, unde îşi găsesc o largă utilizare. Se optează în general pentru ţesături care au fost tratate special pentru a deveni ignifuge, certificate ca fiind neinflamabile şi devenind astfel perfecte pentru amenajările spaţiilor publice, hoteluri, săli de spectacole, restaurante, cluburi, cafenele. 

Între soluţiile de acest fel propuse de Sophia se numără colecţia Dallas, Riga Blackout, Sao Paulo sau Plain Pastel Dimout.

Franciza Sophia din strada Bibescu Vodă nr. 18 (Zona Unirea), faţada magazinului

1 thought on “Draperiile şi perdelele uni de la Sophia aduc confort, rafinament şi personalitate fiecărei încăperi

Comments are closed.