Perdele şi draperii vesele de la Sophia pentru camera copilului 

Compania Sophia a creat mai multe colecţii de perdele, draperii şi accesorii vesele şi din materiale naturale, având ca destinaţie exclusiv amenajarea camerelor celor mici.

La decorarea camerei copilului ne gândim în primul rând să creăm un mediu sigur și calm, dar în acelaşi timp vesel şi optimist, care să îi permită să-şi dezvolte creativitatea şi să înveţe. Camera sa este universul său, aici se odihneşte, aici învaţă şi tot aici se joacă iar de toate aceste lucruri trebuie să se ţină seamă în amenajare. Preocuparea părinţilor trebuie să fie permanentă în timp deoarece necesităţile copilului se modifică odată ce creşte, apărând noi nevoi şi preocupări. Există câteva reguli generale pentru alegerea accesoriilor şi materialelor pentru decorarea camerei copilului, între care  optarea pentru materiale naturale, antialergice, evitarea de obiecte periculoase şi a finisajelor reci precum gresia, metalul şi chiar a oglinzilor.

Colecţia Cape Town de draperii Sophia pentru proiectele de camere pentru copii

După cum este ştiut, materialele textile au un rol din ce în ce mai important în designul de interior iar decorarea camerei copilului, fie că vorbim de un preşcolar, adolescent sau tânăr, nu face excepţie. În funcţie de preocupările şi nevoile vârstei, materialele textile pot asigura acea cerinţă către realizarea unui spaţiu plăcut şi interesant

Înfrumuseţează camera copilului cu ofertele Sophia

Compania Sophia a creat mai multe colecţii de perdele, draperii şi accesorii având ca destinaţie exclusiv amenajarea camerelor celor mici. Nu mai puţin important este faptul că începând de astăzi, Ziua Copilului, şi până pe 15 iunie, compania desfăşoară o promoţie pentru aceste produse, acordând o reducere de preţ de 15%. În plus, Sophia oferă prin designerii săi consultanţă pentru proiectele de acest tip.

În acest scop, ne-am adresat unui specialist cu experienţă de la această companie, coordonator de proiecte Irina Mihăescu.

Irina Mihăescu, coordonator de proiecte Sophia

Irina Mihăescu ne-a oferit în cadrul unui interviu o multitudine de idei şi recomandări pentru alegerea materialelor textile pentru amenajarea camerei copilului.

Sophia oferă în prezent o gamă foarte variată de perdele, draperii, accesorii textile şi tapiţerii  pentru camerele de copii printr-o serie de 7 colecţii dedicate acestui domeniu: Bahamas (foto deschidere), Buenos Aires, Cape Town, Cappadocia, Polenso, Sardinia şi Zari.

Colecţia Sardinia de perdele, draperii şi pernuţe decorative pentru camerele de copii

În conceperea colecţiilor pentru camerele de copii s-a mers pe paternuri şi  culori vii precum şi pe materiale naturale, plăcute la atingere, cum este bumbacul. A fost luat în considerare şi spiritul ludic, care este bine să fie prezent în camerele de copii. Între accesorii se numără pernuţele, inclusiv cele cu ciucuri, pufurile, steluţele din ţesături, etc.  

Câteva sfaturi practice pentru alegerea perdelelor şi draperiilor

În ceea ce priveşte camerele de preşcolar este recomandat ca perdelele să nu fie joase, însă pot fi colorate sau imprimate.

Încercați totuşi să păstrați o singură culoare dominantă, maximum două. În orice caz, nu încărcați spaţiul cu prea multe nuanţe. Important este ca interiorul să fie plăcut, să inspire copilului siguranţă şi frumuseţe.

Colecţia Buenos Aires de la Sophia este una dintre preferinţele băieţilor adolescenţi

Când este vorba despre adolescenţi, lucrurile se schimbă: dormitorul devine miniliving, deja începe să se întâlnească cu prieteni, colegi de joacă, ceea ce implică jocuri, console. Trebuie să îi oferiți independență, intimitate precum şi încredere. Dacă până acum ați ținut sau nu cont de preferințele lui, de data aceasta chiar trebuie să le puneți în practică.

Fetele adolescente au ca preferinţă pentru draperii colecţia Zari de la Sophia

Încercați să folosiți culori calde şi, în orice caz, deschise. Puteţi apela la roz, verde, albastru, portocaliu sau chiar o combinaţie de culori. Este foarte important să alegeți tema împreună cu destinatarul camerei. De foarte multe ori părinţii vin în magazinele Sophia însoţiţi de copiii lor adolescenţi iar aceştia au personalitate proprie şi de multe ori idei interesante. Trebuie să ştiţi că , faţă de ce se întâmpla în trecut, în ultimul timp aceştia preferă şi ţesături mai simple, uni (acestea sunt în general în tendinţe) şi chiar mai sobre. Câtă vreme spaţiul este gândit adecvat, în funcţie de preocupările şi nevoile vârstei, vă puteţi juca cu orice materiale doriți, cu printuri şi imprimeuri, astfel încât să creați un cadru interesant şi pentru dvs., şi pentru copil. O idee care a prins la mai multe proiecte de amenajare pentru camere de adolescenţi este un decor textil uni în zona patului şi pernuţe realizate din acelaşi material folosit la draperii.

Deasemenea, este bine de ştiut care sunt preferinţele adolescenţilor privind colecţiile Sophia: băieţii aleg deseori Sardinia, Buenos Aires şi Cappadocia, în timp ce fetiţele îşi îndreaptă atenţia către Polenso şi Zari pe mai multe nuanţe.