“Cu Sophia oferim un brand, o imagine, un vis” – de vorbă cu Andrada Creangă, beneficiar a două francize Sophia

Extrem de tânără, comunicativă şi deschisă, sensibilă la frumos dar şi foarte calculată, nu ați crede că persoana din faţa noastră are o mare experienţă în domeniul vânzărilor şi  conduce cu mult succes două afaceri în oraşe diferite. Absolventă de ştiinţe economice, secţia turism, Andrada Creangă, beneficiar a două francize Sophia, este proprietarul a două showroom-uri în Sibiu şi respectiv Braşov care oferă soluţii în domeniul designului de interior.

În discuţia care se leagă de la sine, Andrada ne povesteşte despre colaborarea cu Sophia, cum cineva cu experienţă în vânzări ajunge să facă afaceri în domeniul designului de interior, despre piaţa amenajărilor în Sibiu şi Braşov, preferinţele privind stilurile.

De la vânzări, la designul interior

“De când eram mică eram fascinată de culori şi, de asemenea, îmi plăcea să aranjez şi să mixez obiectele într-un mod plăcut. Am urmat şcoala şi am făcut liceul în limba germană în Sibiu, oraşul meu natal, primind astfel şi o educaţie care punea accentul pe disciplină, ordine, tehnică. Şi astfel am urmat studii economice iar apoi am făcut o carieră deja îndelungată în domeniul vânzărilor, inclusiv în cadrul unei corporaţii multinaţionale. Nu am abandonat însă pasiunea mea pentru frumos şi am urmat un curs de design pe platforma Dallesgo.

Nu sunt însă un designer de interior dar pot să mă consider un bun consilier în decorarea interiorului.”

Colaborarea cu Sophia

“Întâmplarea a făcut ca în Braşov să parchez exact în faţa magazinului Sophia, acolo fiind şi casa naşilor mei. Dar de fapt nimic nu este întâmplător iar eu am fost vrăjită descoperind universul Sophia. Mi-am zis că neapărat  trebuie să am o afacere de acest fel, legată de designul de interior şi în care să vând o imagine, un vis, un brand. Țesăturile Sophia sunt pe sufletul meu, sunt fine și elegante și mi-am dorit ca şi oamenii din oraşul meu să se poată bucura de ele la fel cum o fac și eu. Am avut alături pe sora mea, Iulia, care s-a raliat proiectului şi acum conducem împreună magazinul din Sibiu. Am cunoscut-o şi pe Anamaria Ștefan Georgescu, fondatorul brandului Sophia, cu care am început o relaţie apropiată, cu o conexiune aparte şi care mi-a dezvăluit avantajele unei francize Sophia, oportunitatea creşterii acestei afaceri după modelul pe care chiar ea l-a creat. Este o persoană extraordinară, entuziastă, un om cald.

În anul 2021 am deschis showroomul Sophia în Sibiu, într-o casă veche, construită în anul 1938 în stil brâncovenesc, iar în anul următor am lansat un nou magazin Sophia la Braşov, beneficiind de fonduri europeene pentru studenţi.”

Cum este piaţa de decoraţiuni din Sibiu? Dar cea din Braşov?

“Vorbind despre piaţă, cea de perdele şi draperii a început să crească vizibil în Sibiu. În Braşov, deşi oraşul este în plină dezvoltare, piaţa este mai conservatoare. Există multe locuinţe noi care trebuiesc amenajate iar din cele vechi renovate.”

Despre design

“În ceea ce priveşte designul de interior, am preferinţele mele precum şi idei de decorare pe care le împărtăşesc ca şi recomandări clienţilor magazinului. Mai multe dintre acestea le-am aplicat şi în amenajarea showroomului din Sibiu iar în prezent în locuinţa proprie care a fost casa bunicii. Am căpătat astfel şi o experienţă în amenajarea caselor istorice pe care o împărtăşesc cu plăcere clienţilor interesaţi.

Prefer stilul contemporan, eventual un mix de modern şi clasic, dar simplu, în nici un caz încărcat. Un alt stil care îmi face plăcere şi pentru care ofer consiliere este cel mediteranean. În ceea ce priveşte culorile, le prefer pe cele pământii precum şi griurile. Legat de decorul de interior, o bună idee este asocierea acestor culori cu diverse tonuri cum sunt cele aurii care dau o notă de eleganţă. Referitor la materialele textile, am o preferinţă specială şi recomand ţesăturile uni, în special pe cele de catifea sidefată care, la fel, imprimă un glam special.

Provocarea amenjărilor în case istorice

“La magazin, fiind vorba despre o casă veche, am căutat ca stilul interiorului să-l continue pe cel exterior. Astfel am mers mult pe clasic (am folosit de exemplu candelabre de sticlă) dar am introdus şi elemente moderne (scaunele, patul Spring Box, un perete negru cu sisteme romane). Cum în Sibiu precum şi în Braşov există multe case istorice, atât săseşti cât şi în stil neoromânesc, multe din aceste idei pot fi preluate în renovarea interioarelor acestor case. O recomandare în plus care se potriveşte perfect este dublarea draperiei cu satin şi protecţia ei, precum şi folosirea bordurilor. Acestea conferă o şi mai mare autenticitate casei dar pot fi utilizate şi în situaţia locuinţelor noi, moderne, fie case sau apartamente, imprimând un plus de eleganţă unui interior mai simplu, chiar şi minimalist.”

Biblioteca de perne

O idee proprie la magazinul din Sibiu este biblioteca de perne, un dulap în care pernele sunt expuse întocmai ca obiectele decorative.

Aceste accesorii sunt foarte la modă şi pot fi folosite în diverse funcţiuni ale casei, nu numai în dormitor dar şi în living, terasă, bucătărie şi chiar grădină. În plus, Sophia prezintă o gamă extrem de largă şi diversă de perne şi pernuţe.

“Între colecţiile Sophia preferate şi pe care le recomand celor care doresc să-şi amenajeze locuinţa, sunt cele noi dar şi cele vechi clasice cu imprimeuri. Între acestea pot enumera: Montpellier, Santiago, Bahamas, Bora Bora, Viena, Antic Roma, Cinque Terre.”

Pe Andrada Creangă (alături de o întreagă echipă de profesioniști în decorarea ferestrelor) o găsiți în showroomul Sophia de pe Calea Dumbrăvii nr.33 din Sibiu, de luni până sâmbătă în intervalul orar 9:00-18:00 și sâmbătă în intervalul 10.00-14:00. Magazinul, amenajat pe o suprafaţă generoasă de 85 de metri pătraţi, se află pe una dintre arterele principale ale oraşului, are acces foarte uşor şi beneficiază de parcare proprie Puteţi avea consiliere la faţa locului precum şi de schiţarea unui proiect de decorare a ferestrelor locuinţei dvs. în funcţie de buget. La showroom-ul din Sibiu găsiţi perdele, draperii și accesorii pe comandă şi puteţi beneficia de consiliere la domiciliu și măsurători (serviciu gratuit), manoperă în ateliere proprii de creație, montaj.

De asemenea, puteţi vizita magazinul Sophia din Braşov, strada Zaharia Stancu nr. 8 , întrun frumos cartier de blocuri. Accesul este facil din stradă şi există deasemenea parcare proprie. Aici veţi regăsi toate colecţiile Sophia de perdele şi draperii precum şi alte soluţii pentru decorul de interior.