Casele vedetelor de sport vs. cele de artişti

Încă de mult casele vedetelor, în special de film sau pictori, au fost în centrul atenţiei atât datorită popularităţii acestora cât şi interesului faţă de stilul lor de viaţă.

Ne interesează cum trăiesc vedetele, cum locuiesc, ce fel de viaţă duc cum sunt casele lor. Nu de puţine ori şi oamenii obişnuiţi sunt tentaţi să “Împrumute”  din obiceiurile, comportamentul, vestimentaţia  artiştilor care devin modele nu numai pentru tineri. Bineînţeles că şi modul în care îşi decorează interioarele devin de maxim interes, mai ales că, nu de puţine ori se implică ei înşişi în proiectele de design.  Este binecunoscut faptul că celebra Cher a realizat chiar ea designul de interior al proprietăţilor sale.

Interiorul vilei lui Cher din Miami

Nu este deloc întâmplător faptul că la unul dintre cele mai importante evenimente în domeniul decoraţiilor – târgul AMBIENTE – o artistă de cinema era invitata de onoare şi care comenta decoraţiile şi accesoriile de casă propuse de producători, iar printre acestea s-au numărat Catherine Deneuve, Helen Hunt şi Toni Garrn. Domeniul imobiliar a fost şi el influenţat, casele în care au locuit artişti celebri sunt mai scumpe la vânzare deoarece au în spate poveşti, de multe ori romantice.

Casele artiştilor

Actori sau regizori de film, pictori, cântăreţi sau creatori de modă au început încă din perioada interbelică să câştige sume exorbitante, în special odată cu dezvoltarea indistriei cinematografice, în care cap de afiş erau vedetele de la Hollywood. Toate acestea trebuiau să investească marile sume şi, fiind de cele mai multe ori în centrul atenţiei opiniei publice casele lor trebuiau să fie deasemenea la un nivel ridicat de lux. În Europa, vedetele se orientau spre vechile conace aristocratice sau vilele de pe Coasta de Azur, Spania sau Italia.

Vila lui Sean Connery de pe Riviera Franceză

Un exempu este vila lui Sean Connery de pe Riviera Franceză. Atractive erau şi încă sunt apartamentele din marile metropole, cum sunt cele din Paris, Londra sau Viena. În urmă cu peste jumătate de secol s-a creat o mare vâlvă când celebra Brigitte Bardot demola întregul perete din cărămidă al apartamentului din Paris care dădea spre stradă, înlocuindu-l cu unul din sticlă, expunând interiorul tuturor trecătorilor. Moda a fost apoi preluată inclusiv de dezvoltatorii imobiliari care au realizat astfel mai multe clădiri, inclusiv de birouri. În ceea ce priveşte Statele Unite, destinaţiile preferate de artişti au fost cele din Los Angeles, mai ales cele din apropierea studiourilor de film, Hollywood şi Beverly Hills precum şi cele din Florida (Miami). Majoritatea sunt case istorice în stil colonial spaniol, cu grădini mari cu flori exotice, piscină şi eventual curte interioară.

Vila lui Kim Basinger din Hollywood, Los Angeles

Vila lui Sylvester Stalone din California în stil colonial spaniol cu curte interioară

Altă destinaţie importantă este cea a apartamentelor din blocurile din New York Manhattan.

Terasa penthouse-ului lui John Lenon dintr-un bloc din Mahattan, New York

Apartamentul lui Leonard Bernstein din Manhattan, New York

Fie case vile sau apartamente, suprafeţele interioare sunt de sute, chiar mii de metri pătraţi, cu 4-5 băi, dininguri cu mese pentru 12 sau chiar 24 persoane, şeminee, vederi splendide, finisaje şi decoraţii superelegante, opere de artă de dimensiuni mari. De multe ori sunt invitaţi prieteni şi aici au loc petreceri grandioase. Ca dotări pot fi întâlnite studiouri de înregistare iar în exterior terenuri de tenis.

Casele vedetelor de sport

În ultimile decade marile vedete din sportul profesionist au început să câştige sume exorbitante şi, la fel ca şi artiştii, au început să le investească în domeniul imobiliar. Alături de boxeri, baschetbolişti şi jucători de golf, fotbaliştii şi tenismenii s-au alăturat vedetelor care obţin sute de milioane de dolari în carieră. Chiar şi în ţara noastră avem ca exemplu pe Simona Halep care a cumpărat una dintre cele mai frumoase vile din ţară situată în cartierul Primăverii. Alte mari vedete preferă tot destinaţiile clasice, sudul Franţei, Spania în Europa iar în Statele Unite, Los Angeles, Manhattan şi Miami care, după cum se vede este din ce în ce mai mult la căutare. Sunt deasemenea case cu suprafeţe imense şi dotări pe măsură. Spre deosebire de artişti, se pare că vedetele din sport preferă clădirile noi, moderne iar ca amenajare deasemenea se poate menţiona o tendinţă spre modernism. Vom da ca exemplu două achiziţii care au avut loc recent, chiar în acest an, şi anume casa Mariei Sharapova din Los Angeles şi apartamentul lui Messi din Miami. În ambele cazuri se observă că există dotări specifice carierelor de sportivi: o sala de fitness în cazul lui Messi şi sală de bauling în cazul Mariei Sharapova.

Apartamentul lui Messi din Miami

Multă vâlvă s-a creat din faptul că Lionel Messi, cel mai titrat jucător de fotbal la ora actuală, a decis să joace la echipa din Miami, aici achiziţionând pentru locuire un grandios apartament de aproape 600 metri pătrați cu vedere panoramică de 360 de grade şi piscină exterioară încălzită. Întâmplător sau nu, tot aici Messi mai avea în proprietate şi alte apartamente.

Noul apartament are patru dormitoare, patru băi și o terasă de 2.100 de metri pătrați, finisaje de cea mai îmaltă calitate. Clădirea în care se află apartamentul are 200 de metri înălțime și 60 de etaje. 

Casa Mariei Sharapova din Los Angeles

Fosta jucătoare de tenis, cu o avere considerabilă , s-a implicat personal in toate detaliile casei recent achiziţionată, declarând că doreşte ca vila să o reprezinte în totalitate.  Aceasta este situată într-o zonă cu vedere panoramică din Malibu, fiind a construită şi amenajată în aproape 3 ani. Locuinţa care beneficiază de o piscină retrasă amplasată în spatele construcţiei este inundată de lumină datorită tavanului înalt şi pereţilor din sticlă. Designul interior este inspirat din stilul minimalist japonez.

Info: Arhitectural Digest

Foto: Profimedia