Alba Iulia și-a deschis porțile pentru franciza Sophia

Țesăturile, cu texturile și cromatica lor, sunt acele mici detalii care transformă un spaţiu în “acasă” – de vorbă cu Cristina Stan, proprietarul celei mai noi francize Sophia, brand specializat în perdele și draperii pe comandă

Doar de câteva zile, pe 1 septembrie, un nou magazin Sophia, a fost deschis la Alba Iulia. Despre această întreprindere, cum a fost primită de localnici, care a fost povestea alegerii unei francize Sophia, care sunt aşteptările privind viitorul design de interior al spaţiilor dar şi al investitorilor purtăm o discuţie cu Cristina Stan, beneficiarul unei francize Sophia în Alba Iulia, ce s-a alăturat unei rețele de 30 de magazine în România și unul chiar în Miami, SUA.

Crezul Cristinei

 “Oamenii caută să se înconjoare de frumos, mai ales în decoraţiunile interioare, îşi doresc să îşi personalizeze căminele cu produse atrăgătoare. Țesăturile, cu texturile și cromatica lor sunt acele mici detalii care întregesc amenajarea unei locuințe și transformă un spatiu în “acasă”. Perdelele, draperiile, dar și obiectele de décor  – perne decorative, cuverturi, traverse, vin să completeze proiectul de amenajare, rolul lor fiind de a întregi cât mai natural stilul locuinței mai ales când sunt alese potrivit cu spațiul și în armonie cu restul pieselor de mobilier și a finisajelor”

Deşi nu aveam  experiență în domeniul designului interior, ne-a atras ideea de a începe o afacere cu totul nouă, o franciză Sophia

“Atât eu cât și soțul meu Alin suntem absolvenți ai Facultății de Științe Economice din cadrul Universității de Vest din Timișoara, și dacă alegerea mea a fost secția de “Finanțe-Asigurări”, Alin a optat pentru “Contabilitate și informatică de gestiune”. Pot spune că ceea ce am învățat în scoală am pus în aplicare la viitorul loc de munca, pentru că după absolvire am intrat în domeniul asigurărilor, domeniu în care lucrez și în prezent, într-o companie multinațională, având rol de coordonare a unor echipe de vânzări directe la nivelul a trei județe. Soțul meu administrează propria afacere, compania VIA COM, o firmă cu tradiție pe piață locala, fondată încă din 1997, și care s-a dezvoltat frumos în timp, ajungând să fie un nume de referință în domeniul comerțului de produse pentru uz casnic și HoReCA, cu activitate de distribuție și vânzare pe raza a cinci județe. Cu toate că niciunul din noi nu avem experiență în domeniul designului interior, ne-a atras ideea de a începe o afacere cu totul nouă, o franciză Sophia. Cunoșteam brand-ul, produsele și serviciile pe care le oferă, am văzut și am apreciat magazinele deschise în orașele mari pe care le vizitasem, însă nu ne-am gândit până acum să dezvoltam un business în aceasta direcție. Ceea ce ne-a atras și motivat să alegem franciza Sophia a fost faptul că putem oferi clienților în mod constant colecţii de perdele și draperii noi şi un pachet de servicii complet, de înaltă calitate, plecând de la consilierea la domiciliu și mergând până la  propunerile de design și ulterior la montaj. Am făcut o analiză a pieței locale chiar prin prisma nevoii noastre de amenajare a propriei locuințe. Am identificat aici o oportunitate de dezvoltare a unui business care să satisfacă cerințele clienților, dar să ne și ofere satisfacția de a aduce acest brand în Alba Iulia și de a-l face cunoscut și apreciat prin proiectele de amenajare pe care ni le dorim a fi cât mai numeroase.

Un alt aspect care ne pune în avantaj faţă de ceea ce există pe piața din oraş este gama extrem de largă de produse, dar mai ales calitatea acestora, atât în ceea ce privește țesăturile cât și finisajele acestora (croiul, tivurile). Suntem de părerea că în decorarea casei nu trebuie să facem rabat de la calitate și că, înconjurandu-ne de lucruri frumoase, vom dobândi o stare de bine.

Anii noștri de experiență în antreprenoriat, dar și în cadrul unor mari companii multinaționale vor sta la baza dezvoltării acestui business, iar avantajul nostru este că cei care ne vor fi alături sunt colegii din departamentele de suport din cadrul Sophia.”

Cum aţi ales locaţia pentru magazinul Sophia?

Alegerea locației a fost o decizie simplă, dețineam deja spațiul și eram conștienți de avantajele acestuia, din start l-am considerat potrivit pentru showroom-ul Sophia: ferestrele mari pe care le și vizualizam deja decorate cu perdele și draperii, înălțimea spațiului care era perfectă pentru a pune în evidenţă draperiile.

Situat în zona centrală a orașului, pe artera principala care străbate Alba Iulia, magazinul beneficiază de o foarte bună vizibilitate. În vecinătate regăsim sedii ale instituțiilor financiar – bancare, centre comerciale, supermarket-uri, mici magazine, birouri, diverse cabinete medicale. Accesul clienților este facil iar în faţa magazinului există și o parcare de dimensiuni generoase.”

Cum a decurs colaborarea cu Sophia?

“Decizia de a intra în această “frumoasa poveste” am luat-o în decembrie 2022, când am apelat la serviciile acestei companii pentru a ne decora ferestrele casei în care ne mutasem de curând. După cele câteva întâlniri cu reprezentanții Sophia Home Decoration, cu Anamaria, fondatoarea companiei și cu Oana, Directorul Naţional Vânzări, întâlniri în care am discutat și analizat condițiile și beneficiile colaborării, am luat decizia de a achiziționa franciza Sophia Alba Iulia. Unul dintre motivele care ne-au ajutat în a ne decide au fost oamenii pe care i-am găsit la Sophia, sprijinul pe care ni l-au acordat, faptul că ne-au încurajat să ne depășim limitele, să încercăm ceva nou, o activitate în care să ne folosim toată experiența acumulată până acum.

Cel mai frumos magazin din Alba Iulia

“Amenajarea magazinului a fost proiectată și realizată împreună cu echipa de designeri Sophia. Am îmbinat preferințele noastre de stiluri, culori și texturi cu recomandările acestora, bazate o vastă experiență în decorarea celor peste 30 de magazine proprii și francize deja funcționale. Ne-am dorit să avem cel mai frumos magazin din Alba Iulia și așa s-a și întâmplat. “Poveștile” care decorează pereții interiori sunt de-a dreptul fascinante. Vitrina decorată cu gust atrage toate privirile iar clienții care ne trec pragul sunt plăcut impresionați de ceea ce descoperă la noi.“

Care este paleta de produse şi servicii pe care o oferiţi?

“Sophia Alba Iulia oferă o gama variată de produse și servicii care se adresează tuturor tipurilor de clienți, atât persoane fizice cât și companii din domeniul HORECA, instituții de cultură, muzee, galerii de artă, săli de evenimente, etc. Între acestea putem să enumerăm perdele și draperii confecționate la comandă după dimensiunile clienților; sisteme de prindere (galerii, șine simple sau cu acționare electrică potrivite pentru casele inteligente), diverse decorațiuni pentru pat (feţe de perne, lenjerii de pat, cuverturi, pleduri, traverse de pat, pilote, etc.), pentru bucătărie (feţe de masă, șerveţele de masă, naproane, etc.), prosoape de baie. Oferim, tototată, servicii complete pentru amenajarea ferestrelor, de la consultanţă gratuită la domiciliul clientului, măsurători, manoperă în ateliere proprii de creație, montaj și întreținere.

Personalizăm produsele în funcție de  preferințele clienților, facem recomandări în funcție stilul locuinței și suntem flexibili și deschiși cu clienții noștri în procesul de consiliere pentru a-și amenaja spațiul așa cum și-l doresc.”

Care sunt primele impresii după deschiderea magazinului? V-aţi făcut deja o impresie privind preferinţele pieţei locale?

“În cele câteva zile de la deschidere am fost încântaţi să primim în magazin mulţi clienţi care îşi doreau de mult un astfel de concept în Alba Iulia. Am fost primiţi cu entuziasm şi am primit multe încurajări, ceee ce ne bucură enorm şi ne dă încredere în ceea ce facem.

Preferinţele clienţilor noştri sunt diverse, de la ţesături moderne, la stiluri clasice, regăsite în perdelele şi draperiile alese în funcţie de decorul casei, de mobilier, dar şi de propriile preferinţe cromatice. Ce am observat însă la fiecare dintre clienţii pe care i-am primit cu drag în magazin a fost entuziasmul cu care ne vorbeau despre “acasă”, despre povestea din spatele alegerii decoraţiunilor şi despre ceea ce i-a adus la Sophia. Am interacţionat cu persoane din diverse domenii de activitate şi mi-a făcut o mare plăcere să stau de vorbă cu fiecare în parte,  să le ascult poveştile, să ne împărtăşim gândurile şi preferinţele în materie de amenajarea locuinţei.”

Ai un stil preferat? Dar culori? Ce colecţii Sophia sunt preferatele tale?

“Stilul clasic contemporan este preferatul meu, cu atmosfera sa liniștitoare, confortabilă. Paleta de culori a acestui stil se bazează pe nuanțe naturale neutre, care oferă încăperilor mai multa spațialitate. Opțiunea mea este însă pentru adăugarea unor nuanțe profunde în detalii – la tapițeria canapelelor, a patului sau la draperii și alte obiecte de decor. Personal prefer imprimeurile, culorile puternice, de aceea colecțiile Sophia care îmi plac sunt Las Vegas, Antique Roma, Cinque Terre, Santiago.”

.

Pe Cristina Stan, alături de o echipă de profesioniști în decorarea ferestrelor, o găsiți în showroomul Sophia de pe strada Tudor Vladimirescu, Bl. V4a, parter, din Alba Iulia, de luni până vineri în intervalul orar 10:00-18:00. Magazinul este amenajat pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi şi se află pe una dintre arterele principale ale oraşului, are acces foarte uşor şi beneficiază de parcare proprie. Puteţi avea consiliere la faţa locului precum şi schiţarea unui proiect de decorare a ferestrelor locuinţei în funcţie de buget. În showroom-ul din Alba Iulia găsiţi perdele, draperii și accesorii pe comandă şi puteţi beneficia de consiliere la domiciliu și măsurători, serviciu gratuit de care puteți beneficia printr-o programare pe site-ul nostru, în secțiunea Booking.