Familia de tineri având doi copii, iubitori de confort, au hotărât să-şi construiască o casă tip farmhouse în stil contemporan care să întrunească aspiraţiile atât ale adulţilor cât şi ale celor două fete, în primul rând funcţionalitate dar fără a se face rabat de la calitate şi estetică. Nerăbdători de a începe să locuiască în noua casă au demarat proiectul de amenajare interioară chiar în timpul în care se desfăşurau şi lucrările de exterior. Pentru decorarea interiorului, suprafeţe de 100 de metri la parter şi tot atât la etaj, au apelat la serviciile binei cunoscute firme Cass Design, proiectul fiind realizat chiar de către designerul Corina Săftescu. Proprietarii i-au transmis acesteia dorinţele lor legate de proiect. Mari iubitori de cărţi, de culori dar şi de tradiţii, aceştia şi-au imaginat un interior cald şi primitor, modern dar şi cu elemente specifice caselor clasice.
Un fapt interesant, care a cântărit mult în proiectul de design, a fost că parterul, în mod uzual folosit de adulţi, este pus la dispoziţia fetelor, acestea dorind o atmosferă tinerească şi foarte colorată, în timp ce etajul este folosit de cei doi adulţi.
Designerul a ţinut seamă de solicitările beneficiarilor şi a reuşit un interior cu culori în armonie şi un echilibru perfect.
După spusele proprietarilor şantierul a decurs lin, colaborarea cu doamna Corina Săftescu fiind excelentă, mai ales că au existat idei comune care au condus la buna finalizare a lucrărilor. Fotografiile trimise periodic la câteva zile au făcut ca lucrurile să fie sub control şi să se minimizeze greşelile.
Design interior
Covoarele, pernele decorative, ţesăturile cu patternuri se valorizează reciproc în interior, aducând un plus de interes vizual.
Livingul este colorat în nuanţe pastel dar contrastat de metal şi stejar natur. Stilul este eclectic, cu asociaţii de lemn, metal, bumbac, in, patternuri şi culori care se armonizează în ochiul privitorului.
Masa rotunda din lemn, poziţionată lângă soba traditională cu kahle alb albastru, ne duc cu gândul la casele de altădată. Covoarele orientale aduc la rândul lor pata de culoare necesară şi ancorează în acelaşi timp zona de conversaţie.
Bucătăria, deşi are un spaţiu mediu, reuşeşte să îndeplinească toate funcţiunile, printr-o planificare foarte amănunţită. Astfel s-a reuşit existenţa unei insule, care se bucură şi de o privelişte frumoasă. Pe un panou a fost expusă o colecţie de pahare şi boluri.
Contrastul între finisajul tip stejar şi culorile alese contribuie la armonia intregului.
Dormitorul matrimonial are ca accent culoarea verde, regăsită în panoul lambrisat de la capul patului şi completat de capul patului din fibre naturale de ratan împletite, în timp ce ţesăturile sunt în linia de verde şi cremuri.
Dormitoarele fetelor sunt colorate în nuanţe pastelate
“Proprietarilor le plac culorile şi ne-a plăcut şi nouă să le folosim, să le armonizăm, aşa încât atmosfera finală să fie o explozie de culori , care produc o vibraţie pozitivă în ochii celor care intră în casă”, spune designerul Corina Săftescu, care a realizat proiectul de casă farmhouse contemporan.
Băile sunt şi ele colorate în nuanţe de albastru şi verde
Foto: Sorin Săftescu
You may also like
-
Festival de vehicule retro în centrul Capitalei
-
Întâlnire de gradul 3 în standul Sophia
-
Apartament vechi de 35 de metri pătraţi amenajat în stil industrial
-
Amenajările în stil bohemians şi cele maximaliste, cele mai frecvente abordări în designul de interior
-
Amenajările în stil boem, o tendinţă din ce în ce mai pregnantă