Cher vinde una dintre casele sale din Miami

Una dintre cele mai proeminente vedete din ultima jumătate de secol este, fără îndoială, Cher.

Marea vedetă s-a remarcat şi în domeniul home&deco

Debutând în muzica beat şi rock încă din anii ‘60 în duetul Sony&Cher, a lansat numeroase hituri.

Popularitatea vedetei s-a menţinut de-a lungul anilor mai ales că s-a remarcat şi în alte domenii. S-a făcut însă cunoscută şi având succes ca actor de film, în tv, în fashion şi, mai puţin ştiut, ca decorator, în domeniul home&deco şi imobiliare. Poate că aici a fost ajutată sau măcar influenţată şi de ascendentul ei armenesc.

În acest domeniu, Cher a avut o personalitate la fel de puternică şi s-a manifestat foarte dinamic.

Cher a cumpărat, proiectat, amenajat, îmbunătățit și vândut case magnifice în Hawai, California, New York și Florida. De-a lungul anilor, decorul ei de bun gust, cu o notă de exotic, a umplut coperțile revistelor în cele mai bune publicații de arhitectură şi design din întreaga lume.

Proprietatea Biscayne Bay din Miami a fost pusă în vânzare

Una dintre cele mai bune case ale sale se află pe insula exclusivistă La Gorce din Miami Beach, o casă cu semnătura Cher încă foarte intactă. Un exemplu clasic al pasiunii lui Cher pentru extensiile arhitecturale maure, proprietatea Biscayne Bay a fost pusă recent în vânzare cu 22 de milioane de dolari.

La început, iubea minimalismul şi mobilierul alb

Cher a cumpărat o casă în stil colonial spaniol, în anul 1993 și apoi a transformat-o într-o vilă grandioasă care reflecta gustul ei în evoluție. A fost începutul tendinței sale pentru designul venețian și maur, spre deosebire de liniile minimaliste curate și mobilierul alb din casele sale anterioare.

A decorat casa cu opere de artă, țesături bogate în nuanțe profunde şi lemn sculptat. Deasemenea, a amenajat-o într-o „dezordine decorativă”, așa cum o numea ea.

Când a vândut casa în 1996, a luat mobilierul din aceasta precum şi decoraţii alese de ea din alte case. Cu acestea şi-a amenajat casa Biscayne Bay, tot în stil colonial spaniol. Deasemenea a început un catalog de comenzi prin poștă numit Sanctuary.

Acum casa se prezintă cu linii curate, strălucitoare, albe și fără dezordine. Arcadele maure, șemineul cu accente maure, acoperişul cu olane şi grădina sunt prezentate perfect, adăugând o unicitate binevenită mediului tropical.

Mare și impresionantă, casa cu trei etaje în stil mediteranean are șase dormitoare și opt băi. Deasemenea un living cu două etaje, bucătărie gourmet, birou, sală media, bar, sală de sport, sală de jocuri și garaj cu aer condiționat . Suprafaţa locuibilă la interior măsoară nu mai puţin de 11.460 de metri pătrați.

Un dulap personalizat de 300 MP este probabil unul dintre cele mai voluminoase dressinguri. Deasemenea, docul poate găzdui un iaht de 150 de metri.

În exterior, există vedere la golf, la piscina încălzită, spa și cabana cu baie completă.

Luminile golfului și ale orașului sunt vizualizate printr-un grup de palmieri perfect distanțaţi. Există şi o zonă de relaxare lângă doc.

Credit foto: Engel & Volkers

Sursa: miamicoconutgrove.evrealestate.com